ائتلاف نظامی غرب علیه تروریسم، واقعی و بدنبال ریشه کن کردن آن نیست
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به موج تکفیر و تروریزم -که اکنون به اروپا نیز سرایت کرده و احتمالاً در آینده هم وضعیت بدتری را رقم خواهد زد- افزودند: زادگاه این پدیده در ظاهر منطقه عربی است اما در واقع، دولت امریکا و بعضی از دولتهای اروپایی عامل اصلی پدید آمدن این حوادث هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیده بان ایران، پایگاه اطلاع رسانی رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (سه شنبه) در دیدار باقر عزت بگوویچ رییس شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین با تأکید بر لزوم مقابله با سیاستهای آتش افروزانه و تروریزم پرور برخی دولتهای غربی، خاطرنشان کردند: کشورهای مستقل باید با تحکیم روابط و اثرنپذیرفتن از سیاستهای دولتهای مستکبر، آتش اختلافات و درگیری ها را فرو بنشانند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به موج تکفیر و تروریزم -که اکنون به اروپا نیز سرایت کرده و احتمالاً در آینده هم وضعیت بدتری را رقم خواهد زد- افزودند: زادگاه این پدیده در ظاهر منطقه عربی است اما در واقع، دولت امریکا و بعضی از دولتهای اروپایی عامل اصلی پدید آمدن این حوادث هستند.
رهبر انقلاب اسلامی، ائتلاف نظامیِ دولتهای غربی علیه تروریزم را واقعی ندانستند و گفتند: اگرچه ممکن است این ائتلافها در مواردی با تروریستها وارد جنگ نیز بشوند اما نه در عراق و نه در سوریه به دنبال ریشه کن کردن واقعی تروریزم نیستند و سیاستهای بد و شرارت آمیز آنها، روز به روز مشکلات بشریت را افزایش می دهد.
ایشان، علاج و درمان این وضعیت را در گروی فهم و شناخت عوامل بروز این مشکلات و وجود اراده برای حل آنها خواندند و در اشاره به یکی از عوامل بروز تروریزم افزودند: تحقیر جوانان مسلمان در برخی کشورهای ثروتمند و قدرتمند اروپایی، زمینه ای برای پیوستن آنان به گروههای منحرف تروریستی همچون داعش ایجاد می کند و این جوانان تحقیر شده در بازگشت به اروپا، دست به انفجار و کشتار می زنند.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین با اشاره به سوابق روابط دوستانه ایران و بوسنی هرزگوین و دوران تلخ و سخت جنگ تحمیل شده بر مردم این کشور، خاطرنشان کردند: آرامش و امنیت لازمه تحقق همه ارکان حیاتی یک ملت و رشد و شکوفایی آن است.
رهبر انقلاب اسلامی با یادآوری خاطره سفر به بوسنی و هرزگوین در دوره ریاست جمهوری و استقبال گرم و صمیمی مردم از ایشان و همچنین با تجلیل از شخصیت مرحوم علی عزت بگوویچ رئیس جمهور فقید این کشور، افزودند: دولت جمهوری اسلامی ایران برای افزایش همکاری و ارتباطات با دولت بوسنی و هرزگوین در بخشهای مختلف سیاسی، اقتصادی و هماهنگی در مجامع جهانی، آمادگی کامل دارد.
در این دیدار که آقای روحانی رئیس جمهوری نیز حضور داشت، آقای باقر عزت بگوویچ رییس شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین با ابراز خرسندی از سفر به تهران، مذاکرات خود با مقامات کشورمان را موفق ارزیابی و ابراز امیدواری کرد که روابط دوستانه دو کشور به همکاری های مؤثر اقتصادی و به نفع طرفین تبدیل شود.
آقای بگوویچ، سیاست بوسنی و هرزگوین را تحکیم و تقویت روابط با کشورهای مسلمان خواند و با اشاره به لزوم همکاری برای مقابله با خطر تروریزم، افزود: این بیماری خطرناک حتی موجب حمله به مساجد و قتل افراد بی گناه شده است که البته در بوسنی و هرزگوین همه شخصیت های برجسته، قاطعانه از تفکر تکفیری، اعلام برائت و با آن مقابله می کنند.
رییس شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین با ابراز تأسف از درگیری های فرقه ای در جوامع اسلامی، گفت: وحدت اسلامی وظیفه همه مسلمانان است و تفرقه، موجب تضعیف جوامع اسلامی خواهد شد.