رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس: ایران نباید وارد فضای افراطی شود/ وارد نشدن ما به این فضای افراطی به معنای عقب نشینی و شکست نیست
ما باید این زمان را با یک ادبیات فاخر پشت سر بگذاریم.
حشمت الله فلاحت پیشه ریس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به درگیری لفظی ایران و آمریکا گفت :از ابتدا هم منظور آقای روحانی از بستن تنگه ها این نبود که ما تنگه میبندیم بلکه منظورش این بود که اگر ایران از مبادلات اقتصادی و راهبردی منزوی شود قطعا خیلی از تنگهها بسته می شود .
به گزارش دیده بان ایران؛ نماینده اسلامآباد غرب ادامه داد: آمریکایی ها سعی می کنند ایران را وارد فضای افراطی کنند که ما نباید وارد این فضای افراطی شویم چون کانال دیپلماتیک نداریم.
فلاحت پیشه بیان کرد: ما باید بپذیریم که آمریکا برای جلوگیری از افول هژمونی عربستان برای فرار از دموکراسی و رژیم صهیونیستی برای حفظ شرایط امنیتی مقدمه عبری سازی سرزمین های اشغالی نیازمند فضای افراطی هستند ولی ما که به دنبال توسعه هستیم و شاخصه های توسعه مان را باید پیش ببریم نباید وارد این فضای افراطی شویم .
این نماینده مجلس افزود: وارد نشدن ما به این فضای افراطی به هیچ عنوان به معنای عقب نشینی و شکست نیست بلکه به معنای درایت است، مسئولان ما وقتی که صحبت می کنند سه گروه مخاطب را باید در نظر بگیرند، نخستین گروه ملت و اقتصاد ایران است ،دومین گروه جامعه جهانی بدون آمریکا و سومین گروه آن بخشی از جامعه آمریکا که خواهان حفظ برجام هستند است، لذا بنا به این دلایل ما باید ادبیات فاخر و برتری خودمان در دیپلماسی عمومی را حفظ کنیم .
وی با بیان اینکه دوران افراطی به زودی به سر خواهد آمد گفت: شاخصه های اقتصادی که ترامپ با آن هجمه های اولیه ای را علیه مبادلات دوجانبه شروع کرده بود در حال افول است زمانی این شاخص ها ارتقا یافته بود اما در حال حاضر در حال افول است چون مقابله اقتصادی جهانی شکل گرفت .
ریس کمیسیون امنیت ملی ادامه داد: افراطی گری زمان دارد و ما باید این زمان را با یک ادبیات فاخر پشت سر بگذاریم. مسئولان کشور ما باید در عمل در داخل کار خودشان را انجام دهند، ترامپ در سایه لفاظیهای که دارد هیاتهای مختلفی را اعزام میکند که تحریم ایران را ادامه دهد و تحکیم کند، ما در چنین شرایطی باید ظرفیت های ضدتحریمی را در داخل به کار ببریم .
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: هنوز بسیاری از ظرفیتهای ضدتحریمی ما در داخل فعال نشده است،۸۰درصد اقتصاد ایران داخلی است و ۲۰درصد آن مبتنی برمسائل خارجی است، ظرفیتهای چون مرزها، رفع موانع تولید و جذب ایرانیان خارج از کشور را هنوز انجام نداده ایم، کشیده شدن در دام افراطی گری باعث می شود آنهایی که به آینده اقتصادی ایران امید دارند دچار تردید شوند که ما نباید وارد این فضا شویم .
ریس کمیسیون امنیت ملی در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند ایران در دقیقه نود با آمریکای پای میز مذاکره خواهد رفت گفت :آمریکایی ها همواره درخواست مذاکره با ایران را داشته اند یعنی در پشت اتهامات و مسائلی که مطرح کردند درخواست مذاکره را نیز مطرح کردند ولی جمهوری اسلامی با سابقه عهدشکنی که از آمریکا دیده است فعلا مذاکره با آمریکا را در دستور کار خود قرار نمی دهد ولی این به معنای عدم مذاکره با آمریکایی ها تا ابد الدهر نیست ،البته دنیا نیز پذیرفته است که با چنین جماعتی نمی توان مذاکره کرد.