کد خبر: 46829
A

محمد رضا عارف: در رسانه ملی سلیقه حاکم است نه راهبرد/ پخش بازجویی در رسانه ملی به حل مسائل فرهنگی کمک می کند؟

رییس فراکسیون امید با بیان اینکه گفت‌وگو نکردن یکی از چالش‌های کشور و انقلاب است، گفت: رسانه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، سوال این است که آیا اعلام یک خبر و یک بازجویی و محاکمه در رسانه ملی کمکی به حل مسائل فرهنگی و ارتقای آن می‌کند و یا تنها باعث ایجاد مساله می‌شود.

محمد رضا عارف: در رسانه ملی سلیقه حاکم است نه راهبرد/ پخش بازجویی در رسانه ملی به حل مسائل فرهنگی کمک می کند؟
 محمدرضا عارف در نشست خبری، اظهار کرد: خوشحالم این نشست خبری در آستانه روز گفت‌وگو برگزار می‌شود، گفت‌وگو در ذات انقلاب و فرهنگ ماست و ما همواره از آن استقبال کرده‌ایم اما شاید یکی از چالش‌های کشور و انقلاب این است که با هم گفت‌وگو نمی‌کنیم.
 
به گزارش دیده بان ایران؛ وی با اشاره به طرح گفت‌وگوی ملی، گفت: در همان ماه‌های ابتدایی مجلس دهم موضوع گفت‌وگوی ملی را مطرح کردیم که روند کندی داشت، اما راضی هستیم، کار سختی است چون باید جریانات سیاسی و اجتماعی را به این نتیجه برسانیم که منافع‌شان در گفت‌وگوست.
 
رییس فراکسیون امید با اشاره به اهمیت جایگاه رسانه، گفت:‌ رسانه در شکل دادن، هدایت، روشنگری و مدیریت افکار عمومی نقش بی‌بدیلی در دنیا دارد ولی در کشور ما رسانه‌ها تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله زیادی دارند.
 
عارف توضیح داد: این موضوع را می‌توان در سه محور بررسی کرد؛ محور اول شامل کسانی است که همواره طلبکار هستند و هیچگاه احساس رضایت نمی‌کنند، مخاطب، طلبکار است و اعتماد کامل به رسانه داخلی ندارد. محور دوم شامل اصحاب رسانه می‌شود که احساس استقلال نمی‌کند، دست خبرنگار می‌لرزد وقتی می‌خواهد مطلب و یا خبری دهد و تحلیلی بنویسد. مدام جوانب امر را می‌سنجد که مبادا به گوشه قبای کسی بر خورد. حال اینکه باید بخش‌های حاکمیت و دولت از رسانه‌ها حمایت کنند که بعضا حمایت لازم نمی‌شود.
 
به گفته وی، حمایت داخلی از رسانه صورت نمی‌گیرد و اگر هم حمایت باشد بعضا جانبدارانه است، اینکه چقدر رسانه اخبار آنها را پوشش می‌دهد و چه جایگاهی برای آنها قائل می‌شود.
 
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به عملکرد صداوسیما،‌ گفت: وقتی به رسانه ملی می‌رسیم شاید این مساله تشدید شود، گاهی رسانه ملی در جایگاهی که باید پیام‌رسان به همه آحاد ملت و در برگیرنده مشکلات باشد، نیست. در بهترین ساعات و برنامه‌ها که باید مسائل جدی را پوشش دهد به مسائل ریز و غیرضروری می‌پردازد و انگار تنها به دنبال رفع تکلیف است و بعضا نگاه جانبدارانه‌ای در رسانه ملی دیده می‌شود. به نظر می‌رسد در رسانه ملی سلیقه و نه راهبرد ملی حاکم است.
 
وی افزود: سوال این است که چقدر پرداختن به حاشیه‌ها در رسانه ملی ضرورت دارد، آیا اعلام یک خبر یک بازجویی و محاکمه کمک به مساله فرهنگی و ارتقای آن می‌کند؟
 
عارف با طرح این پرسش که باید چه کاری صورت گیرد تا رسانه مستقل و در جایگاه واقعی‌اش قرار گیرد، گفت: گاهی دولت مواردی را مطرح می‌کند که انعکاس آن در جامعه به کمک رسانه نیاز دارد اما این اتفاق رخ نمی‌دهد. از طرف دیگر مهمترین موضوع جلب اعتماد مردم است که نگاه مردم از رسانه‌های خارجی به سمت رسانه‌های داخلی رود، قطعا رخ دادن این اتفاق برخورد صادقانه با مردم و شفاف‌سازی است نه اینکه مردم احساس کنند اطلاع‌رسانی‌ها جانبدارانه است.
 
وی پرهیز از دادن اخبار غیردقیق و کذب را ضروری خواند و گفت: اثر خبر کذب در جامعه حتی با تکذیب آن نیز رفع نمی‌شود. از سوی دیگر شاهد تیترهای غیرواقعی هستیم که بعضی از رسانه‌ها تنها به دنبال افزایش تیراژ و مراجعه‌کننده به رسانه‌هایشان حتی با استفاده از حربه تیترهای غیرواقعی هستند.
 
عارف با تاکید بر لزوم پرهیز از تخریب دیگران، گفت: متاسفانه می‌بینیم که شخصیت‌های برجسته‌ای از طریق رسانه‌ها تخریب می‌شوند که اثرش را در جامعه می‌گذارد آن هم در شرایطی که باید رسانه‌ها امانتدار باشند، ما نقد را نفی نمی‌کنیم اما می‌گوییم نقد باید مشفقانه، مبتنی بر تحلیل و راهگشا باشد.
 
وی با تاکید بر اینکه نقدها باید مبتنی بر صداقت، خدمت و نه مچ‌گیری باشد، گفت: پرهیز از درگیر کردن کشور به دعواهای حیدری نعمتی امری ضروری است، دعواهای بی‌خاصیت بین جریانات مختلف یا درون یک جریان سیاسی چیزی را عاید کشور نمی‌کند و منفعتی هم ندارد.
 
عارف با اشاره به موضوع شبکه‌های اجتماعی، گفت: امروز شبکه‌های جدی پتانسیل و ظرفیت بالایی دارند که باید از ان استفاده کرد نه اینکه به آن نگاه حذفی داشت. متاسفانه معمولا نگاه ما به فناوری‌های جدید حذفی بوده که این را می‌توان در دهه‌های گذشته دید چون ما آمادگی استفاده از فناوری را نداریم که این هزینه‌های زیادی را به ما تحمیل می‌کند. باید راهبردمان استفاده حداکثری از فناوری‌های روز باشد لذا بر این اساس باید شبکه‌های داخلی توان رقابت با شبکه‌های اجتماعی خارجی را داشته باشند نه اینکه صورت مساله را پاک کنیم، این هنر نیست. باید راهبردی را دنبال کنیم که امکان رقابت از لحاظ سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و محتوا داشته باشیم اما ما غافلیم و برخوردمان با شبکه اینترنت منفی است، حال اینکه شبکه اینترنت یک راه و شاهراه است، محتوا هر چیزی می‌تواند باشد اما آیا می‌توان برای این موضوع اتوبان را بست و اجازه راه را نداد؟
 
وی خطاب به خبرنگاران گفت: ما از شما می‌خواهیم که راهکارهای خود را برای ارتقای جایگاه رسانه به ما بدهید، اگر لازم است طرح و یا قانونی وضع کنید ولو اینکه هنر ما قانون‌نویسی و انشا نویسی شده و ما قوانین عریض و طویلی داریم، ما باید برای ارتقای جایگاه رسانه تلاش کنیم تا رسانه در خدمت مردم، انقلاب و آرمان‌هایش باشد.
 
ادامه دارد...

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر