انتقاد تند کارگزارانی ها به عارف: "عارف آرای اصلاحطلبان را تهدید میکند"
ارگان رسمی حزب کارگزاران در گزارش شماره امروز خود با انتقاد از عملکرد عارف نوشت کمکاری عارف بهعنوان رئیس فراکسیون نهتنها آرای وی بلکه آرای دیگر اصلاحطلبان را تهدید میکند.
به گزارش دیده بان ایران؛ محمدرضا عارف رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان روز گذشته خبر از شروع به کار مجدد شورای عالی اصلاحطلبان با ترکیب جدید داد و در واکنش به برخی سران احزاب اصلاحطلب که از سازوکار اداره شورای عالی توسط او انتقاد کردهاند، گفته است "شورا متعلق به همه احزاب اصلاحطلب است و اختیار با خود احزاب است که در شورای عالی حضور داشته باشند یا خیر".
روزنامه کارگزاران در شماره امروز (شنبه 5 خرداد) در گزارشی با انتقاد از عملکرد عارف بهعنوان رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، به نقشآفرینی این شورا در جریان اصلاحطلبی انتقاداتی وارد کرد.
روزنامه کارگزاران در این گزارش با طرح این سؤال که "آیا در بازسازی شورای عالی اصلاحطلبان اختلال ایجاد شده؟" نوشته "ظاهراً بحث بر چگونگی اعضای جدید باعث اختلاف شده و آقای عارف فعلاً ترجیح میدهد تا برطرف شدن مشکلات و اختلافات، شورا را با اعضای سابق برگزار نکند".
این روزنامه با اشاره به عدم برگزاری جلسات شورای عالی اصلاحطلبان پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته چنین مینویسد "اکنون مدتی است که این شورا برگزار نمیشود. محمدرضا عارف، بهعنوان رئیس این شورا قصد دارد در ترکیب اشخاص حقیقی تغییراتی بهوجود آورد، به همین دلیل نیز شنیدهها حاکی از آن است که او عذر برخی را خواسته و برخی را جایگزین آنها کرده است. همین امر دستمایه اختلاف جدید در شورای عالی اطلاحطلبان شده است".
کارگزاران در ادامه گزارش خود انتقادات تندی را نسبت به عارف مطرح میکند و با بیان اینکه شورای سیاستگذاری فعلاً در "تعلیق" بهسر میبرد، چنین نوشته است که "سال آینده، سال انتخابات مجلس است و مهمترین وظیفه شورای عالی تعیین راهبرد برای انتخابات است. این در شرایطی است که عملکرد فراکسیون امید در مجلس و کمکاری عارف بهعنوان رئیس فراکسیون نهتنها آرای عارف بلکه آرای دیگر اصلاحطلبان را تهدید میکند. نه فراکسیون امید و نه عارف هیچ یک نتوانستند در حد و اندازه نام اصلاحطلبان ظاهر شوند، به همین دلیل است که در محافل سیاسی و برخی از مجالس عمومی سخن از تغییر برخی نمایندگان فعلی مجلس و نامهای جدید بهمیان آمده است".
گفتنی است شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، تشکیلاتی با حضور نزدیک به 40 نفر از اعضای حقیقی و حقوقی است که با دستور رئیس دولت اصلاحات برای انتخابات مجلس دهم تشکیل شد و ریاست آن را محمدرضا عارف بهعهده دارد.
بعد از پایان انتخابات مجلس دهم و پیروزی لیست اصلاحطلبان در تهران، برخی احزاب اصلاحطلب از همکاری با این شورا سر باز زدند. حزب اعتماد ملی، مردمسالاری، اراده ملت، مجمع نیروهای خط امام(ره) و همچنین محسن رهامی دبیرکل سابق انجمن مدرسین دانشگاهها و از چهرههای سرشناس جبهه اصلاحات از جمله معترضان به سازوکار شورای سیاستگذاری بودند.
اعتراض اصلاحطلبان به شورای سیاستگذاری به نحوه بستن لیست امید و خط خوردن نام برخی اصلاحطلبان با سابقه حزبی برمیگردد. با آغاز ثبتنام شوراها و تجربه «شورای سیاستگذاری» بهریاست عارف، تردیدها و نگرانیها درباره لیست اصلاحطلبان بیشتر شد و این مسئله موجب شد تا بستن لیست بهتأخیر بیفتد تا اینکه با انتشار کاندیداهای شورای سیاستگذاری برای انتخابات شوراها، اعتراضها به نحوه چینش لیست و اعضای حاضر در آن شروع شد.
شورای عالی اصلاحطلبان پس از انتخابات ریاست جمهوری بهجز یک جلسه، عملاً تعطیل شده است. بهنظر میرسد اختلافات اصلاحطلبان برای ادامه کار شورای عالی سیاستگذاری بهریاست عارف جدی است چراکه سران برخی احزاب اصلاحطلب مانند کواکبیان از حالا اعلام کردهاند که در شورای سیاستگذاری شرکت نمیکنند و بهدنبال طرح "پارلمان اصلاحات" هستند.
تسنیم