کد خبر: 43631
A

جهانگیری: زمان یقه‌گیری‌های جناحی و اختلاف نیست

معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه آمریکا از توانمندی‌ها و قدرت ملت ایران آگاهی ندارد، گفت: در این شرایط جدید زمان یقه‌گیری جناحی نیست و به طور قطع مدیران بی‌انگیزه و بی‌حوصله کنار گذاشته می‌شوند.

جهانگیری: زمان یقه‌گیری‌های جناحی و اختلاف نیست

به گزارش دیده بان ایران، اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاح اولین کارخانه تولید سلول انسانی در غرب آسیا با اشاره به اقدام روز گذشته رژیم صهیونیستی و آمریکا نسبت به انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس گفت: در شرایط عجیبی قرار گرفتیم و پس از ۷۰ سال اشغال فلسطین این سرزمین دچار فراز و فرودهای متعددی شده است و متاسفانه روز گذشته آمریکا با نمایشی اقدام به انتقال کنسولگری خود به بیت المقدس و برای انجام این اقدام خود خون ۶۰ انسان بی‌گناه را به زمین ریخت. در این مقطع تاریخی این اقدام رژیم صهیونیستی و آمریکا نفرت بزرگی در جهان اسلام ایجاد کرد و مسلمانان به این اقدام آمریکا و اسرائیل کینه پیدا می‌کنند.

اهم اظهارات جهانگیری به نقل از خبرگزاری ها به شرح زیر است:

*آمریکا و اسرائیل برای اینکه این نمایش را به پرده بگذارند چندین نفر را از گذشته تا امروز به شهادت رساندند، در این دوران برخی از حکام اسلامی با بی‌عرضگی تلاش کردند که نشان دهند با اسرائیل هماهنگ هستند اما امروز این نمایش هماهنگی با رژیم صهیونیستی قلب مسلمانان را به آتش کشیده و باید از این اقدام خود خجالت بکشند.

* به هر حال کشورمان در یک شرایط جدیدی قرار گرفته است و واقعیت این است که در دوران چهل سال گذشته جمهوری اسلامی ایران انواع و اقسام دوران را از جمله دوران تحریم آمریکا ، دوران تحریم اروپا، دوران تحریم اروپا و آمریکا به طور همزمان ون دوران تحریم و صدور قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را پشت سر گذاشته است. از این دوران سخت‌تر دوران جنگ تحمیلی بود که تمام قدرت‌ها و برخی از کشورهای عربی و همچنین آمریکا سعی داشتند با کمک به عراق ایران را به زمین بزنند اما حتی در آن شرایط که در سال‌های اول انقلاب بودیم توانستیم از همه این آزمایش‌ها و شرایط سخت پیروز بیرون بیاییم و با هر سختی با درایت عبور کنیم. آخرین مرحله هم عبور از تحریم‌ها بود و امروز در شرایط جدیدی قرار گرفته‌ایم. دولت یازدهم به ریاست آقای روحانی با شعار گفت‌وگو با دنیا سیاست رفع مسائل را داشت که در نهایت منجر به امضا توافق برجام شد و بخشی از تحریم‌ها در این توافق متوقف شد و توانستیم اقداماتی را در این دوران انجام بدهیم.

*(با اشاره به تصمیم‌گیری اخیر دولت آ‌مریکا مبنی بر خروج برجام): این اقدام ترامپ از جمله کارهای عجیب و غریب او است که قبل از خروج از برجام اقدام به انتقال سفارت به بیت المقدس کرد. ترامپ و دولت آمریکا در نهایت زشتی اتهاماتی بی‌پایه و اساس را به کشور متمدنی مانند ایران وارد آورد کشوری که از نوادر دنیا از نظر تمدن تاریخی است. ترامپ پس از وارد آوردن انواع این اتهامات از برجام خارج و دستور برگشت تحریم‌های قبلی و اضافه شدن تحریم‌های جدید را امضا کرد.

* خروج آمریکا از برجام یک بی‌آبرویی بزرگ برای این کشور بود. کشور آمریکا پس از انجام ۱۸ ماه مذاکرات فشرده برای امضای توافق برجام که در هر جلسه هیئت صد نفری از آمریکا حضور داشتند از برجام خارج شد و این نشان می‌دهد که هیچ اعتمادی به این کشور وجود ندارد چرا که از توافقی که با حضور تمام کشورهای قدرتمند و صاحب حق وتو امضا شده خارج شد.

* چنین رفتارهای دولت آمریکا چه دلیلی برای انجام مذاکرات بعدی وجود دارد و چرا باید دیپلماسی ادامه پیدا کند. حال اروپایی‌ها می‌گویند می‌خواهند برجام را حفظ کنند اما جمهوری اسلامی ایران با رویه خود این موضوع را بررسی خواهد کرد.حال آمریکا با پررویی می‌گوید با ایران وارد مذاکرات جدیدی می‌توانیم بشویم و مذاکرات بهتری داشته باشیم. برای ادامه مذاکرات با کشوری که تعهد برجام را به هم می‌ریزد چه اعتمادی وجود دارد.

* اینکه با سایر کشورهای حاضر در توافق برجام به چه نتیجه‌ای می‌رسیم را با روش و راه خود ادامه خواهیم داد اما ملت ایران بدانند دولت کم‌زحمت‌ترین راه را در این شرایط باز خواهد کرد. به طور قطع آمریکایی‌ها نسبت به توانمندی‌های ایران و قدرت مردم ایران آگاه نیستند و نمی‌دانند که این توانمندی‌ها بسیار بیشتر از آنچه که فکر می‌کنند. متاسفانه جوی در کشور پیش آمده و همه عادت کرده‌ایم مشکلات را با بزرگنمایی مطرح کنیم و در بیان توانمندی‌ها کوچک نمایی داشته باشیم.به محض اینکه درباره مشکلات کشور صحبت می‌کنیم وضعیت مردم را بسیار بد عنوان می‌کنیم اما در هر دو حالت اغراق داریم هم در ارائه بیان مشکلات بزرگنمایی می‌کنیم و هم در توانمندی‌ها کوچک‌نمایی داریم.

* زمانی که وزیر صنعت بودم به اتفاق آقای زنگنه اولین سکوی نفتی ۱۵۰۰ تنی را افتتاح کردیم و امروز ساخت سکوی هفت هزار تنی یک موضوع عادی برای ما است. توانایی ساخت از ابتدا تا انتهای تمام صنایع نفتی را داریم و می‌توانیم در ساخت و طراحی نیروگاه‌ها از ابتدا تا انتها خودمان اقدام کنیم.

* امروز مهندسان و متخصصان ایرانی برنده مناقصات بین المللی در طراحی و ساخت نیروگاه‌ها هستند. قدرت مهندسی بالایی در کشور شکل گرفته است و در شرایط همکاری با کشو.رها اگر مصلحت بدانیم اقدام به ورود تجیهزات خارجی می‌کنیم و اگر به مصلحت نباشد از تجهیزات و دانش مهندسان و متخصصان کشور خودمان استفاده می‌کنیم.

* امروز در بخش بایوتکنولوژی صحبت می‌کنیم درباره داروهای پیشرفته در دنیا حرف برای گفتن داریم و در بخش سلول‌های بنیادین این توانمندی در کشورمان شکل گرفته است و اینکه گفته می‌شود در شرایط جدید توانمندی‌ها تضعیف می‌شود نشان از عدم آگاهی قدرت ایران است. ایران در همسایگی ۱۵ کشور قرار دارد مگر می‌تونند تمام مرزهای ایران را کنترل کنند و محاسبات و گفته‌های دولت آمریکا نشان از عدم آگاهی نسبت به توانمندی داخلی و مزیت‌های جغرافیایی ایران دارد.

* در ابتدای دولت یازدهم از یک بخش صنعتی در استان اردبیل بازدیدی داشتم که در آن شاهد تجهیزات بسیار مدرنی بودم وقتی از سرمایه‌گذار این شرکت که یک بخش خصوصی فعال بود پرسیدم این تجهیزات چگونه و از چه راهی وارد کشور کردید پاسخ داد بخشی از این تجهیزات را با قاطر از مرزهای این منطقه وارد کردیم.

* به طور قطع مدیریت و مردم ایران می‌توانند در شرایط جدید هم رشد و توسعه کشور را ادامه دهند و یکی از موفقیت‌های کشورمان افتتاح همین واحد در بخش دارویی است.دانشمند ایرانی در هر کجایی که باشد و در هر شرایطی که قرار بگیرد برای پیشرفت کشورش فروگذار نمی‌شود و به هر دری می‌زند.

* کشور آمریکا و دشمنان نتوانستند عرق ایرانی را درک کنند. حتی در شرایط دوران جنگ تحمیلی هم مردم کمترین دارایی‌های خود را به جبهه‌های جنگ ارسال می‌کردند بنابراین این اظهارات دولت آمریکا نشان می‌دهد از توانمندی‌های بزرگ و ظرفیت‌های انسانی، فیزیکی و مادی کشورمان آگاهی ندارد. بنده به عنوان کسی که در طول دوران پس از انقلاب آشنایی به توانمندی ایران دارم می‌گویم در این شرایط هم هیچ آسیبی به توسعه کشور وارد نمی‌شود.

* با وحدت و انسجام می‌توانیم بیگانگان را به زانو در بیاوریم. این یک شعار نیست و باید سیاست تمام مدیران و مردم کشورمان باشد. امروز زمان یقه‌گیری‌های جناحی نیست. ‌تمام جریان‌ها و جناح‌ها باید یک صدایی را در مقابل دشمنانمان به نمایش بگذارند هر چند اختلاف سلیقه‌هایی وجود دارد اما با یکدیگر دشمن نیستم و وقت آن رسیده که اختلاف سلایق را کنار بگذاریم. امروز زمان آن رسیده که یک بار دیگر نخبگان و دانشمندان کشورمان توانمندی‌های خود را به تمام دنیا نشان دهند و برای ایجاد وحدت راهکارهایی را در جهت پشت سر گذاشتن این دوره ارائه کنند.

*مدیران بی‌انگیزه باید کنار بروند، اگر مدیری فکر می‌کند که باید با احتساب ساعت کار کند باید بدانند که شرایطی پیش آمده که خود را بدون احتساب وقت باید وقف ملت و مردم کند.مدیران در این دوره باید بی‌حالی و بی‌حوصلگی را کنار بگذارند، مدیران بی‌حوصله اگر نمی‌توانند در این شرایط کار کنند کنار بروند و ما به مدیرانی که تنها در شرایط خوب نامه‌ها را امضا می‌کنند نیاز نداریم.

* با توجه به محدودیت منابع باید اولویت‌ گذاری کنیم. در موضوع ارزی توانستیم به دولت آمریکا نشان دهیم که کشورمان انسجام و وحدت دارد. رئیس جمهور بر این باور بود پس از سخنرانی‌های تند خود مردم به بازار هجوم می‌آورند اما دیدیم که فردای آن روز هیچ اختلالی در بازارها ایجاد نشد چرا که مردم اطمینان پ۱یدا کردند ارز با یک نرخ مشخص در بازار وجود دارد و کالاها با همین نرخ مشخص تهیه می‌شود.من فکر می‌کنم این شرایط را با خوبی پشت سر می‌گذاریم و همه مدیران و ملت ایران برای پشت سر گذاشتن این شرایط باید با یکدیگر وحدت داشته باشند./ایلنا

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر