موافقان و مخالفان شهردار شدن عارف و هاشمی/ نعمت احمدی : کسی جز محسن هاشمی رفسنجانی نمی تواند شهر تهران را اداره کند
یک عضو فراکسیون امید مجلس با اشاره به گزینههای مطرح برای شهرداری تهران، گفت که عارف خواستار بررسی موضوع شهردار شدنش در فراکسیون امید شده است. محسن علیجانی نماینده تهران، نامزدهای شهرداری تهران را محسن هاشمی رفسنجانی، سمیع الله حسینی مکارم، ترکنژاد، محمد علی افشانی، انصاری لاری، تقیزاده خامسی، محمدرضا عارف و محمدرضا تابش اعلام کرد و گفت: البته ممکن است اسامی دیگری هم بعد از این مطرح شود.
دیده بان ایران : براساس آخرین هم اندیشی برگزار شده در بین اعضای شورای شهر تهران، برای انتخاب شهردار با کمی تفاوت از گذشته ملاکها و معیارهای شهردار مشخص شده است. از سوی دیگر فرآیند انتخاب شهردار هم تایید شده است. بر این اساس، 7 گزینه نهایی شهرداری تهران در۱۶ اردیبهشت به صحن علنی شورای شهر آمده و برنامههای خود را در حضور رسانهها بیان میکنند. در مرحله بعد از میان این 7 نفر، 2 گزینه نهایی انتخاب خواهند شد و این 2 گزینه به صحن میآیند و معاونان خود را معرفی خواهند کرد و نهایتا در تاریخ ۲۳ اردیبهشتماه گزینه انتخابی شورای شهر برای پست شهرداری تهران معرفی میشود.
عارف یا هاشمی؟
در میان گزینههای مطرح شده برای شهرداری تهران، محسن هاشمی رفسنجانی و محمدرضا عارف بیش از سایر گزینهها به چشم میآیند. موافقیتها و مخالفتهای زیادی با هاشمی و عارف تا این لحظه صورت گرفته است.رسانه ها تلاش کرده اند در این گزارش نظر موافقان و مخالفان این دو گزینه را مطرح کند. محسن هاشمی و محمدرضا عارف هر دو دارای قدرت رایزنی در درون حاکمیت هستند. اما عارف در این سالها به مدیری سیاستگذار تبدیل شده و محسن هاشمی قبل از هرچیزی مدیری اجرایی است. یک عضو فراکسیون امید مجلس با اشاره به گزینههای مطرح برای شهرداری تهران، گفت که عارف خواستار بررسی موضوع شهردار شدنش در فراکسیون امید شده است. محسن علیجانی، نامزدهای شهرداری تهران را محسن هاشمی رفسنجانی، سمیع الله حسینی مکارم، ترکنژاد، محمد علی افشانی، تقیزاده خامسی، محمدرضا عارف و محمدرضا تابش اعلام کرد و گفت: البته ممکن است اسامی دیگری هم بعد از این مطرح شود.
ویژگیهای عارف
علیجانی درباره احتمال شهردار شدن عارف گفت: اینکه کسی از مجلس برای تصدی شهرداری تهران انتخاب شود منعی ندارد، ضمن اینکه آقای عارف شخصی محوری است. ممکن است شورای شهر به خاطر کارآمدی ایشان در جریان اصلاحطلبی، سابقه کار اجرایی، تعامل خوب ایشان و اینکه ایشان مورد وثوق اصلاحطلبان هستند و با توجه به تصدی پستهایی مثل شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد وثوق نظام هم هستند، فکر میکنم حضورش به تثبیت جریان اصلاحطلبی میتواند کمک کند. از این حیث موضوع قابل بحث است و پیشنهاد میکنم شورای شهر به این موضوع بپردازد. نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: آقای عارف هم فرمودند که این موضوع در فراکسیون امید بررسی شود. ایشان در مجموع نظر جمع را میپذیرند.
فراکسیون امید چه؟
این نماینده مجلس اظهار کرد: ممکن است با توجه به بحثهایی که در شهرداری تهران پیش آمده، اگر نتوانند شخصیت محوری انتخاب کنند، این بحثها ادامه داشته باشد و بهصورت دومینووار و آبشاری به جریان اصلاحطلب آسیب بزند و کارآمدی آن را خدشهدار کند. از این حیث حضور آقای عارف در شهرداری تهران خوب است، اگرچه من میدانم اگر ایشان از مجلس برود ما در فراکسیون امید هم دچار مشکلاتی خواهیم شد.
محسن هاشمی گزینه قَدَر
یک فعال سیاسی اصلاحطلب نیز در این زمینه به «آرمان» گفت: جایگاه سیاستگذاری که آقای عارف در طول چند سال گذشته در جریان اصلاحات پیدا کرده، جایگاه مهی است و البته این جایگاه از نظر مردم بیشتر جایگاهی تصمیمگیر و نه جایگاهی اجرایی است. علیمحمد نمازی اظهار کرد: در بین کاندیداهای مطرح مهندس محسن هاشمی مناسبترین گزینه بوده و اگر بپذیریم که مهمترین مساله شهر تهران ترافیک و حملونقل است، مهندس هاشمی با توجه به بنیانگذاری مترو بیشترین امتیاز را برای مدیریت عالی تهران دارند. از سوی دیگر اگر مولفه مقبولیت در مجموعه شهرداری تهران را لازمه مدیریت بر این مجموعه بدانیم محسن هاشمی از محبوبیت خوبی در بدنه شهرداری برخوردار هستند و از سوی دیگر اگر لازمه اداره شهر تهران را هماهنگی این نهاد با قوای سهگانه بدانیم، محسن هاشمی به خاطر پیشینه پدرشان از قدرت خوبی برخوردار هستند. از این منظر آقای هاشمی امتیازات بیشتری نسبت به سایرین دارند.
چمران؟ مشتاق حضور!
این عضو کارگزاران سازندگی تاکیدکرد: البته مردم تهران محسن هاشمی را در نمایندگی خود بر کلانشهر تهران انتخاب کردند، اما مهمترین مسئولیت شورای شهر انتخاب شهردار تهران است. جلب نظر شهروندان بستگی به عملکرد شهردار تهران دارد. از این رو اشکالی ندارد که ایشان شهردار شده و یکنفر هم از اصولگرایان وارد شورای شهر شود. نمازی افزود: نباید از حضور چمران هراسی داشت زیرا حضور یک اقلیت موجب خواهد شد اعضای شورای شهر بیشتر از گذشته به پیگیری وعدههای خود بپردازند. اصولا در علم مدیریت اگر رقابت وجود داشته باشد بهتر میتوان کارکرد.
آسیب به جایگاه
یک عضو حزب اعتماد ملی نیز در این رابطه به «آرمان» گفت: خروج آقای عارف از مجلس و حضور در شهرداری تهران جای بررسی دارد. محمدصادق جوادی حصار افزود: از نظر من با شناختی که از خلقیات آقای عارف دارم، ایشان نامزد نشوند بهتر است. از سوی دیگر بسیاری اعتقاد دارند که آقای هاشمی نیز نباید سنگر شورای شهر را رها کند زیرا هم از ورود یک اصولگرا به شورای شهر پرهیز شده و هم به رأی مردم احترام گذاشتهاند. وی ادامه داد: تکلیف عارف یا هاشمی با توجه به لابیهای درون حزبی و بالانسرهای شورای شهر مشخص خواهد شد. منطقیترین روش آن است که آقای عارف را وارد این ماجرا نکنند ایشان ذخیره جریان اصلاحات برای روز مباداست. وی به هیچوجه اهل داد و ستد در بین فراکسیونهای شورای شهر نیست. شهردار شدن به جایگاه عارف آسیب وارد میکند.
یادگار دوران سازندگی
نعمت احمدی در ارتباط با شهردار تهران به «آرمان» گفت: وضعیت شهر تهران یعنیکوه بدهیها و پروژههای نیمهکاره این شهر از جمله خطوط مترو که اجرایی شدن آن یعنی تاثیر مستقیم برکیفیت زندگی مردم و یعنی کاهش ترافیک و افزایش کیفیت زندگی در تهران و کاهش آلودگی. این مشکلات تنها یک مدیر میخواهد و آن مدیر شخصی نیست جز محسن هاشمی. فردی که یادگار مرحوم آیتا... هاشمی و دوران سازندگی بعد از جنگ تحمیلی است. نعمت احمدی تاکیدکرد: اتفاقا باید از حضور چمران در شورای شهر تهران استقبال کرد. این چمران است که باید در مورد باغات تهران که در طول دوران مسئولیت او در شورای شهر به مالهای تجاری و برجهای بتونی تبدیل شدند، پاسخ دهد. این چمران است که باید در مورد بریز و بپاشهای خارج عرف شهرداری در 12 سال گذشته پاسخ دهد. اگر جریان اصلاحات بهدنبال پاسخگویی است با حضور هاشمی در شهرداری تهران موافقت کند تا چمران مستقیما پاسخگوی عملکرد قالیباف در اداره شهر باشد.