برگزاری جلسه رسیدگی به استیضاح وزیر راه در اولین روز کاری مجلس/ یک نماینده: ادامه حضور آخوندی به صلاح نیست
در جلسه اخیر کمیسیون عمران که با حضور آقای آخوندی برگزار شد، موضوع جلسه بررسی عوامل سقوط هواپیمای تهران-یاسوج بود و این جلسه عملاً ارتباطی به موضوع استیضاح نداشت، در نتیجه به محورهای آن نیز اشارهای نشد.
رییس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به علت به تعویق افتادن زمان برگزاری جلسه این کمیسیون برای بررسی موضوع استیضاح وزیر راه و شهرسازی از زمان برگزاری آن در نخستین روز کاری مجلس خبر داد و گفت که باتوجه به جریحهدار شدن احساسات مردم، استیضاح به اعتراض به عملکرد وزیر تبدیل میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران؛ محمدرضا رضایی کوچی با اشاره به آخرین وضعیت رسیدگی به طرح استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در کمیسیون عمران اعلام کرد: در جلسه اخیر کمیسیون عمران که با حضور آقای آخوندی برگزار شد، موضوع جلسه بررسی عوامل سقوط هواپیمای تهران-یاسوج بود و این جلسه عملاً ارتباطی به موضوع استیضاح نداشت، در نتیجه به محورهای آن نیز اشارهای نشد.
علت عدم بررسی موضوع استیضاح در جلسه چهارشنبه گذشته کمیسیون عمران
وی افزود: در واقع در زمان برگزاری جلسه اخیر در روز چهارشنبه هنوز نامه استیضاح ازسوی هیات رییسه به کمیسیون عمران ارجاع نشده بود و این نامه ساعتی پس از اتمام جلسه به کمیسیون عمران ارجاع شد و به دلیل اینکه از قبل برای برگزاری جلسه با حضور متقاضیان استیضاح و وزیر مورد استیضاح برنامهریزی نکرده بودیم، درنتیجه این مسئله به جلسات بعد موکول شد.
نماینده اصولگرای مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به زمان برگزاری جلسه استیضاح وزیر راه و شهرسازی در کمیسیون عمران، یادآور شد: پس از دریافت نامه استیضاح از جانب هیات رییسه، برای جلسه کمیسیون عمران در ساعت ۷ صبح روز یکشنبه برنامهریزی کردیم و قرار بود از آقای آخوندی و متقاضیان طرح استیضاح دعوت کنیم اما باتوجه به اتمام روند بررسی بودجه در روز پنجشنبه گذشته و تعطیلات مجلس در طول هفته جاری این جلسه به زمان دیگری موکول میشود.
برگزاری جلسه رسیدگی به موضوع استیضاح آخوندی در اولین روز کاری مجلس
رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با این حساب، جلسه بررسی به موارد ارجاعی درمورد استیضاح وزیر راه و شهرسازی در اولین جلسه کمیسیون عمران پس از اتمام تعطیلات مجلس برگزار خواهد شد.
او در واکنش به این سوال که همواره با بروز حوادث، تعدادی از نمایندگان طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی را پیش میکشند و همچنین در پاسخ به اینکه برقراری ارتباط میان وقوع حوادث غیرمترقبه و عملکرد وزیر چقدر از پشتوانه تخصصی برخوردار است، گفت: به هر حال حوزه وزارت راه و شهرسازی، حوزهای سنگین، گسترده و وسیع است و مسئولیت عمده سوانح و حوادث در این حوزه تعریف میشود. بر این اساس اگر تصادفی صورت گیرد، مشکلی برای یک قطار رخ دهد، هواپیمایی سقوط کند، حتی ساختمانی دچار سانحه آتشسوزی شده یا منطقهای دچار زلزله شود، طبیعتاً وزیر راه و شهرسازی باید پاسخگو باشد.
باتوجه به جریحهدار شدن احساسات مردم، استیضاح به اعتراض به عملکرد وزیر تبدیل میشود
عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در عین حال تصریح کرد: طبیعی است که اگر سهلانگاری در این راستا صورت گیرد، یا نمایندگان احساس کنند دستگاه اجرایی در بخشی مرتکب سهلانگاری شده و به وظایف خود عمل نکرده و در نتیجه عواطف جامعه جریحهدار شده است، استیضاحها بهنوعی اعتراض به عملکرد وزیر تبدیل شده و به اجرا درمیآید.
رییس کمیسیون عمران مجلس در واکنش به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه آیا استیضاح وزرا در شرایط بحرانی و در حالی که لازم است وزیر مربوطه با آرامش در راستای کنترل و مدیریت بحران اقدام کند، نشاندهنده انگیزه سیاسی استیضاحکنندگان نیست، گفت: شما اگر به وضعیتهای مشابه در جهان نگاه کنید، میبینید که وزرا در چنین شرایطی پیش از آنکه اساساً بحث استیضاح مطرح شود، راساً اقدام به استعفا میکنند و مدیر دیگری بهعنوان جایگزین کار را به دست گرفته و اوضاع را مدیریت میکند.
نمایندگان معتقدند ادامه حضور آخوندی در وزارت راه به صلاح نیست
نماینده اصولگرای جهرم در مجلس اضافه کرد: فارغ از این، نمایندگان بهطور کلی به عملکرد یک سیستم اعتراض دارند و معتقدند وزیر بهعنوان مسئول تصدی کلیه امور مربوط به حوزه راه و شهرسازی عامل وقوع این حادثه بوده و ادامه حضورش در راس امور به صلاح نیست.
رضایی کوچی در پایان تاکید کرد: با این همه، اینکه آیا به صلاح است بلافاصله پس از وقوع بحران بهدنبال استیضاح باشیم یا اجازه دهیم بحران توسط همین وزیر مدیریت شود و پس از آن، نسبت به استیضاح او اقدام کنیم، موضوعی است قابل بحث که باید بیش از این، به آن پرداخت./ایلنا