بازگشایی مرزهای جدید دستور کار مسئولان ستاد اربعین باشد/ اربعین نباید دولتی شود
اولین جلسه برنامه ریزی و سیاست گذاری ستاد مرکزی اربعین حسینی برای سال 97 عصر دوشنبه ( 4 دی ماه) در محل وزارت کشور به ریاست عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور برگزار شد.
وی با تقدیر از عملکرد وزارت خارجه افزود: در زمینه صدور گذرنامه اقداماتی خوبی در سال جاری صورت گرفت همچنین همکاری های کشور عراق و عملکرد استانداران در طول برگزارى مراسم اربعین خوب بود و با هیچ مشکلی مواجه نشدیم.
وزیر کشور تصریح کرد: بحث خروج غیرقانونی که سال گذشته باعث مشکلاتی شده بود در سال جاری اصلا نداشتیم که نیروی انتظامی در این بحث به خوبی عمل کرد همچنین صدا و سیما در حوزه اطلاع رسانی هماهنگ تر بود.
رحمانی فضلی با بیان اینکه ضعف ها در سال جاری کمتر و تسهیلات و خدمات رسانی بهتر شده بود، گفت: اربعین به عنوان یک نماد بسیار مهم اعتقادی، فرهنگی و اجتماعی در فرهنگ مردم بوده، هست و خواهد بود که به مرور زمان این امر تقویت شده و قطعا باید بیشتر از این هم تقویت مى شود.
وی با اشاره به حضور حدود 2 میلیونی زائران ایرانی در مراسم اربعین حسینی اضافه کرد: در همکاری دو کشور ایران و عراق باید میزان زیرساخت ها و خدمات را برای 2 یا 3 برابر این جمعیت آماده کنیم زیرا انگیزه در مردم برای رفتن وجود دارد و اگر مدیریت خوبی هم در ارائه امکانات و افزایش زیرساخت ها صورت بگیرد قطعا آثار بسیار زیادی در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، اعتقادی و سیاسی در بر دارد.
رحمانی فضلی از مسئولان ستاد مرکزی اربعین حسینی خواست برای سال آینده به طور جد پیگیر بازگشایی مرزهای جدید به خصوص مرز خسروی باشند .
وی ادامه داد: در حوزه زیرساخت ها از جمله ساخت بزرگراه و ایجاد پارکینگ و .. در این چند سال اقداماتی خوبی شده اما این امکانات در حد همین 2 میلیون نفر است ولی اگر بخواهیم این عدد را 3 برابر کنیم جا برای کار زیاد است و از مسئولان می خواهیم که در گام اول برای 3 برابر شدن خدمات و امکانات برنامه ریزی کنند همچنین رئیس جمهور نیز چندین بار بر این موضوع تاکید داشته اند لذا برای 3 برابر شدن این خدمات و امکانات باید تلاش های بیشتری انجام شود.
وزیر کشور تاکید کرد: خروج غیرقانونی در مراسم اربعین سال جاری نداشتیم و در این زمینه باید از استانداران، شوراهای تامین و نیروی انتظامی تشکر کرد.
رحمانی فضلی با بیان اینکه ساماندهی زوار از مبدا باید در دستور کار ستاد باشد تا هر استانی تحت کاروان های مشخص و معین اقدام به آوردن زائران کند، افزود: هرچند در سال جاری کارها خیلی نظم پیدا کرده بود اما باید مسئولان برای سال آینده در تشکیل کاروان ها در استانها بیشتر تلاش کنند.
وی بیان کرد: در حوزه اطلاع رسانی و اجرای برنامه های فرهنگی و تولید مباحث محتوایی در اربعین ظرفیت های بسیار زیادی برای کار وجو دارد که نه تنها نباید اربعین دولتی شود بلکه این بعد فرهنگی آن نیز اصلا نباید دولتی شود لذا هیئات، تکایا و مساجدی که در ایام محرم فعالیت دارند و مراسم ها را مدیریت می کنند باید در اربعین هم همین مجموعه ها بیایند و کار را مدیریت کنند.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه در حوزه اطلاع رسانی صدا و سیما، سایت ها و خبرگزاری ها به خوبی عمل کردند، گفت: باید کمک های مردمی را ساماندهی و متمرکز کنیم، نباید در جایی که منابعی گرفته می شود در چگونگی هزینه کرد آن شبهه ایجاد شود بالاخره این منابع در راه امام حسین است و مردم بر اساس اعتقاداتشان کمک می کنند.
رحمانی فضلی ادامه داد: برخی در زمینه بیمه زائران اینگونه مطرح کردند که این کار وظیفه دولت است و همچنین در زمینه هزینه ها به گونه ای مطرح کردند که انگار دولت جیب دوخته تا از محل اربعین درآمدی کسب کند درصورتی که هزینه های اربعین نسبت به سالهای گذشته کاهش بسیاری پیدا کرد لذا در این راه خود مردم هزینه می کنند و دولت در این زمینه هیچ ورودی نکرده است.
وی تاکید کرد: برای سال آینده طرحی آماده شود تا همه دستگاه ها هر کمک مالی که دریافت می کنند در حساب مشخص واریز و هزینه کردن آن مشخص باشد.
وزیر کشور ضمن موافقت خود با برگزاری همایش بین المللی اربعین با حضور کشورهای اسلامی بر انجام برنامه ریزى های لازم در این زمینه تاکید کرد.