ابتکار: اساس حرکت در دولت دوازدهم بهرهگیری از تجارب گذشته با نگاه به اینده است
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه توانافزایی سازمانهای مردم نهاد و بهرهمندی از این سرمایه عظیم اجتماعی از اولویت های مهم ابلاغی ازسوی رییس جمهور برای فعالیت های این معاونت است، گفت: سازمانهای مردم نهاد باید بتوانند برای عبور از آسیبهای اجتماعی نگاه جامع، منسجم و راهبردی را تعریف کنند.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: فعالین جامعه مدنی، داوطلبان و کسانی که با انگیزه و اعتقاد به یک نیروی درونی معنوی و پشتوانه فکری و اعتقادی در راه خیر کثیر جامعه کار و تلاش میکنند، در حقیقت در جستجوی انسان کامل نیز هستند، چرا که بسیاری از آسیبها، کمبودها، کاستیها و رنجها در جامعه به واسطه فقدان انسان کامل ایجاد میشود.
دکتر ابتکار خاطرنشان کرد: کارکرد دین بویژه در دنیای امروز کاستن از رنجها و آلام بشری و رهاکردن انسان از دردها، گرفتاریها، سردرگمی، فقر، جهل، ظلم، سلطه و از خود بیگانه شدن است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: در مسیر جستجوی انسان کامل، ائمه معصومین(ع) نقطه قرار و اطمینان هستند که زندگی، افکار و آرمانهای آنان، اگر به درستی و با نگاه نواندیشی دینی و پیشرو نگریسته شود، میتواند بسیار کارگشا باشد.
ابتکار برگزاری نشست ارزیابی طرحهای مشترک معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با سازمانهای مردمنهاد در دولت یازدهم را مثبت ارزیابی کرد و گفت: معاونت امور زنان و خانواده با تلاشهای خانم مولاوردی در دولت یازدهم تلاشهای ارزنده و اثربخشی در ابعاد و زمینههای مختلف مرتبط با خانواده و زنان داشته و امروز شاهد دستاوردهای بسیار خوب این فعالیتها هستیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه اساس حرکت در برنامههای دولت دوازدهم بهرهگیری از تجارب گذشته با نگاهی رو به آینده است، اظهار داشت: این نگاه مدیریتی بسیار حائز اهمیت است که یک دولت از تجارب دولتهای گذشته استفاده کند تا بتواند حرکت رو به جلو را در بخشهای مختلف سامان دهد.
وی با بیان اینکه اثربخشی، کارآیی و بهرهوری، فعالیتهای مشترک معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با سازمانهای مردمنهاد باید به طور دقیق بررسی شود تا بتوانیم نقشه راه برنامهها و اقدامات برای آینده به درستی ترسیم کنیم، گفت: یکی از محورهای مهم در اولویتهای تخصصی ابلاغی از سوی رییس جمهور برای معاونت امور زنان و خانواده، توانافزایی سازمانهای مردم نهاد و بهرهمندی از این ظرفیت و سرمایه عظیم اجتماعی است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: معتقدیم نقش سازمانهای مردم نهاد در سیاست گذاری و کمک به اصلاح و تقویت راهبردها، برنامهها و سیاستها در ابعاد و زوایای مختلف، بسیار حائز اهمیت است و در این راستا پیشنهاد شده تا در شورای برنامهریزی استانها، نماینده سازمانهای مردم نهاد حضور داشته باشد.
ابتکار تأکید کرد: سازمانهای مردم نهاد به دلیل انگیزش بالا و اعتقادی که به کارها دارند، میتوانند در جلب مشارکت، آموزش و بسیج اجتماعی مؤثر عمل کرده و در ابعاد مختلف آموزشی، اصلاح ساختارها و برطرف کردن نیازهای متنوع مرتبط با زنان و خانواده فعالیت کنند.
وی ادامه داد: سازمانهای مردم نهاد میتوانند برای عبور از آسیبهای اجتماعی مانند بیکاری و اعتیاد، نگاه جامع، منسجم و راهبردی را تعریف کنند تا بتوانیم با استفاده از این دیدگاه از این شرایط و دشواریها عبور کرده و برای اعتلای جامعه تلاش کنیم و در این راستا همافزایی، جلب مشارکت اجتماعی و پویشهای اجتماعی مؤثر هستند.
ابتکار خاطرنشان کرد: با تحولاتی که در دوره یازدهم ریاست جمهوری با خواست، رأی و نظر مردم داشتیم، توجه به نقش سازمانهای مردمنهاد در دیدهبانی و رصد جامعه و طرح دیدگاهها، پیشنهادات نوآوریها و انتقاداتشان نسبت به عملکردها و شرایط مورد توجه قرار گرفت که این نقد مؤثر و مشفقانه میتواند یک حرکت و جریان اجتماعی برای اصلاح امور و بهبود شرایط جامعه را ایجاد کند.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه معتقدیم سازمانهای مردمنهاد نباید به دولت وابسته باشند و اتصال آنها به دولت باید به گونهای باشد که بتوانند استقلال خود را حفظ کنند، افزود: سازمانهای مردم نهاد باید به گونهای عمل کنند تا بتوانند نسبت به اتفاقاتی که در جامعه رخ میدهد زنگ خطر را به صدا درآورده و واکنشهای خود را نشان دهند، تا مانع از وقوع انحراف و فساد شوند.
ابتکار با اشاره به تاکید رییس جمهوری بر اجرای کامل منشور حقوق شهروندی و پیگیری اجرای صحیح آن، خاطرنشان کرد: امروز زمینه های لازم برای ایفای نقش دیده باین سازمان های مردم نهاد در جامعه فراهم است و امیدواریم از این نقش در راستای اصلاح امور و بهبود شرایط به خوبی استفاده کنیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: دولت دوازدهم ارائه آزادانه و به دور از هرگونه تهدید نظر و دیدگاه از سوی جامعه مدنی در زمینه مشکلات و کاستی های جامعه را یک اصل مهم قلمداد می کند؛ از اینرو علاقه مندیم در حوزه زنان و خانواده و سایر حوزه های مرتبط مانند کودکان و آسیب های اجتماعی همکاری های خود را با طیف گسترده ای از سازمان های مردم نهاد تقویت کنیم تا در این بخش شاهد هم افزایی باشیم.
ابتکار اظهار داشت: تجارب موفق سازمان های مردم نهاد در بخش ها و فعالیت های مختلف می تواند به عنوان الگوی برنامه ریزی در دستگاههای مختلف ارائه شود که در این راستا بدنبال برنامه ریزی برای برگزاری جشنواره تجربیات موفق هستیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، تصریح کرد: این همکاری های خوبی که در دولت یازدهم شکل گرفته باید در ابعاد و زوایای مختلف ادامه داشته و گسترش پیدا کند و امیدواریم بتوانیم با وجود سرمایه های درخشانی که در زمینه مشارکت های مردمی در کشور وجود دارد، چشم انداز روشن و آینده ای امیدوار کننده را ترسیم کنیم.
در این نشست مسئولان، کارشناسان، تحلیلگران و فعالان اجتماعی، گزارش هایی از عملکرد و چگونگی برنامه ها و همکاری های معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و سازمان های مردم نهاد در بخش ها و کارگروه های مختلف ارائه کردند.