رییس فراکسیون نفت و نیرو مجلس: توتال در حال انجام تعهدات است/ برد چند پیمانکار داخلی در مناقصات توتال
رییس فراکسیون نفت و نیرو مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس اظهارات زنگنه (وزیر نفت)، توتال در حال انجام تعهدات خود است و حتی چند مناقصه بخشی انجام داده که پیمانکاران داخلی در این مناقصات برنده شده اند.
رییس فراکسیون نفت و نیروی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه نمایندگان در این نشست سوالاتی درباره قراردادهایی که منعقد شده و میزان پیشرفت این قراردادها مطرح کردند، افزود: براساس اظهارات زنگنه توتال در حال انجام تعهدات خود است و حتی چند مناقصه بخشی انجام داده که پیمانکارهای خوب داخلی در این مناقصات برنده شده اند و پیمانکاران آنها شرکت های خوب داخلی هستند.
وی با اشاره به اینکه نقطه نظرات نمایندگان و اینکه چه کمک هایی می توانند انجام دهند به خوبی در این جلسه ارائه شد، ادامه داد: خواسته وزیر نفت این بود که مجلس حمایت های لازم را از وزارت نفت داشته باشد تا این وزارتخانه بتواند در ادامه مناقصات میادین نفتی را با حضور شرکت های بزرگ داخلی و همچنین شرکت های بزرگ خارجی برگزار کند و از پتانسیل تکنولوژی داخلی و خارجی استفاده کند.
نماینده مردم اردل و فارسان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید به مناقصات و قراردادها سرعت بخشیده شود تا بتوانیم سهم خود را از میادین مشترک به دست آورده و همچنین باید با استفاده از تمام توان داخلی و سرمایه گذاران خارجی سهم خود را از میدان گازی قطر به دست آوریم.
به نقل از خانه ملت، رییس فراکسیون نفت و نیروی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: در حال حاضر حدود دو میلیون و 250 هزار بشکه نفت روزانه در کشور تولید می شود، در حالی که عراق حدود چهار میلیون و 800 هزار بشکه و عربستان حدود 10 میلیون بشکه تولید می کند.
به گزارش ایرنا، دوازدهم تیرماه امسال، نخستین قرارداد جدید نفتی در پساتحریم بین شرکت ملی نفت و کنسرسیوم بین المللی به رهبری شرکت نفتی توتال فرانسه برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی امضا شد.
بر اساس این قرارداد، یک کنسرسیوم بین المللی به رهبری توتال فرانسه ایجاد شده است که شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین و پتروپارس ایران اعضای دیگر آن را تشکیل می دهند.
سهم توتال به عنوان رهبر این کنسرسیوم در این قرارداد 50.1 درصد است. شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین و پتروپارس ایران نیز به ترتیب 30 و 19.9 درصد سهم دارند.
این طرح با هدف تولید حداکثری و پایدار روزانه 2 میلیارد فوت مکعب (برابر با حدود 56 میلیون مترمکعب) گاز غنی ترش از منابع بخش فراساحل فاز 11 میدان گازی مشترک پارس جنوبی و انتقال آن به خشکی اجرا می شود.
با اجرای این طرح برآورد می شود در 20 سال دوره قرارداد 335 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی غنی و ترش از این میدان مشترک تولید شود که از این گاز غنی ترش می توان حدود 290 میلیون بشکه میعانات گازی، 14 میلیون تن گاز مایع، 12 میلیون تن اتان و 2 میلیون تن گوگرد به همراه 315 میلیارد مترمکعب گاز سبک شیرین تولید کرد.