نوع نگاه سران قوا به مدیریت ستاد بحران حائز اهمیت است/ تهران آمادگی زلزله را نداشت
یک عضو مجمع نمایندگان تهران با تاکید بر این که نوع نگاه سران قوا به مدیریت ستاد بحران حائز اهمیت است، گفت: زلزله اخیر تهران هشداری برای مسئولان بود، تا هر چه سریعتر امکانات لازم برای جلوگیری از هر فاجعهای را آماده کنند، لذا بدون آمادگی نمی توان با حادثهای مانند زلزله مقابله کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، ابوالفضل سروش با انتقاد از اینکه عملکرد مسئولان در رابطه با زلزله تهران مطلوب نبود، اظهار کرد: در پی این حادثه فضای شهر به نحوی به هم ریخت که نتوانستیم از نظر روانی با مردم ارتباط برقرار کنیم بنابراین به نظر بنده پیشبینیها برای زلزله تهران در نظر گرفته نشده بود و آمادگی لازم وجود نداشت.
وی افزود: یکی از مواردی که در حال حاضر به نگرانی مردم و جامعه در زمان زلزله تهران دامن می زند، بحث ستاد مدیریت بحران در زمان زلزله است که قطعا این مسئله باید در جلسه اخیر سران قوا مورد ارزیابی قرار گیرد چراکه نوع نگاه سران قوا به این موضوع حائز اهمیت است .
نماینده مردم تهران در مجلس همچنین بیان کرد: در حال حاضر سردرگمی جدی بین مسئولین در زمان زلزله مشاهده می شود و هنوز پس از گذشت چند روز از زلزله تهران، هیچ مسئولی راهکاری جدی برای کاهش مشکلات در حوادث آینده را پیشنهاد نداده است.
این نماینده مجلس در ادامه اظهار کرد: در کنار این موضوعات باید به عدم وجود اماکن عمومی به میزان کافی برای حضور مردم در زمان بحران اشاره کرد، به عنوان مثال سوله های مدیریت بحران و یا مراکز عمومی ورزشی برای امدادرسانی کافی نیست، زیرا امکانات فعلی تهران تنها پاسخگوی نگهداری بخشی از مردم است.
سروش همچنین خاطرنشان کرد: افزایش ترافیک و نبود یک برنامه برای خروج مردم از منزل در زمان زلزله تهران، یکی دیگر از موضوعاتی است که خود می تواند به بحران بزرگی تبدیل شود. با این حال ترافیک ایجاد شده در تهران پس از زلزله بی تدبیری از سوی مسئولان سابق شهری در تراکم فروشی است؛ چراکه اگر حادثه به شدت بود، همه در خیابان ها دفن می شدند.
وی ادامه داد: در حال حاضر امکانات و تجهیزات اورژانس تهران پاسخگوی زلزله ۶ الی ۷ ریشتری نبوده و خدمات رسانی به آسیب دیدگان در زمان بحران با مشکل مواجه خواهد شد، لذا ایجاد بیمارستانهای صحرایی و سیار در حاشیه پایتخت امری ضروری است، بنابراین مسئولان باید از حالا به فکر ساخت تعدادی بیمارستان سیار در حاشیه یا در برخی ورزشگاه ها باشند تا در زمان بحران بتوانند به فوریت در آنجا مستقر و خدمات رسانی به مصدومان را انجام دهند، زیرا با وجود ساختمان های بلندمرتبه و همچنین وضعیت نامناسب معابر پایتخت، امدادرسانی سخت خواهد بود.