جهانگیری: راهی جز افزایش تولید و سرمایهگذاری برای اشتغالزایی وجود ندارد
معاون اول رییس جمهور با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنیبر نافذالکلمه بودن ستاد فرماندهی اقتصادی مقاومتی، گفت: برای تحقق این امر لازم است که ستاد از اختیارات متناسب برخوردار باشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، اسحاق جهانگیری عصر دوشنبه(۲۰ آذر) در آیین افتتاح کارخانه فولاد کاوه اروند، اظهار داشت: برای اینکه تصمیمات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی موثر واقع شود، این ستاد باید بتواند امر و نهی کند.
معاون اول رییس جمهور با قدردانی از بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی بهخاطر احداث کارخانه فولاد کاوه اروند، تصریح کرد: خوشبختانه نهادهای زیرمجموعه دفتر مقام معطم رهبری همکاری مناسب و سازندهای با دولت دارند.
جهانگیری ادامه داد: همه ما در یک مسیر واحد هستیم که این مسیر، خدمت به مردم و پیش بردن اهداف نظام اسلامی است.
وی افزود: امروز نظامی در ایران حاکم است که قادر است مشکلات مردم را حل کرده و دغدغههای جامعه را مرتفع سازد و اساسا تعریف کارآمدی نظام اسلامی نیز این است که قادر باشد هر روز که میگذرد گرهی از مشکلات مردم بگشاید.
معاون اول رییس جمهور در ادامه با اشاره به جهتگیری اصلی اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی آنکه اداره اقتصاد کشور به نحوی باشد که بتوان به چالشهای پیش روی کشور پاسخ داد و مشکلات مردم را حلوفصل کرد و در عین حال اقتصاد از درجهای از استحکام و قدرت برخوردار باشد که در برابر تکانههای بیرونی که علیه نظام ایجاد میشود، دچار آسیب جدی نشود.
وی ادامه داد: اینکه اقتصاد کشور در برابر تکانهها هیچ آسیبی نبیند ممکن نیست چرا که اقتصاد هر کشوری به اقتصاد جهانی متصل است و ما باید با اجرای اقتصاد مقاومتی کاری کنیم که در برابر تکانههای بیرونی، شالوده اقتصاد آسیب نبیند و مردم احساس کنند که زندگی آنها با مشکل جدی مواجه نشده است.
جهانگیری گفت: در مقطع فعلی دو موضوع اصلی در دستور کار قرار داد؛ یکی از این موضوعات این است که پس از گذشت سالها از انقلاب اسلامی، در آستانه ۴۰ سالگی جمهوری اسلامی بتوانیم به نقطهای برسیم که هیچکس در کشور، شب سر گرسنه بر زمین نگذارد و بتواند از حداقلها برخوردار باشد.
معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: باید حد و حدودی را برای حداقل درآمد خانوار تعریف کنیم و اعلام کنیم که اگر کسی درآمد و دریافتی پایینتر از میزان تعیینشده دارد، میتواند به نهادهای مسئول مراجعه کند و مابهالتفاوت تا میزان حداقل تعیین شده را دریافت کند و این میزان باید هر سال متناسب با میزان تورم رشد داشته باشد.
وی افزود: دولت این برنامه را آغاز کرده و برای کسانی که تحت پوشش نهادهای رسمی هستند، میزان دریافتی را ۳.۶ برابر افزایش داده تا این افراد بتوانند با دریافت مستمری و با دریافت یارانه نقدی، رقم مناسبی برای اداره زندگی داشته باشند و در بودجه سال ۹۷ کل کشور نیز چند هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده تا اگر افرادی که کمتر از میزان حداقل تعیینشده دریافتی دارند، بتوانیم به آنها پرداخت کنیم.
معاون اول رییس جمهور دومین موضوع پراهمیت که در دستور کار دولت قرار دارد را، اشتغالزایی در کشور عنوان کرد و گفت: اشتغالزایی همواره در دستور کار بوده و باید بدانیم که برای ایجاد اشتغال راهکاری بجز افزایش تولید و سرمایهگذاری وجود ندارد و کسانی که راههای دیگر را تجویز میکنند، با اشتغالزایی و ایجاد فرصتهای شغلی آشنا نیستند.
وی ادامه داد: ظرفیت و گنجایش اقتصاد کشور برای اشتغالزایی عددی مشخص است و نباید از اقتصاد کشور بیش از ظرفیت و گنجایش آن انتظار داشته باشیم و اگر میخواهیم که اشتغالزایی بالا داشته باشیم باید به دنبال بزرگ کردن اقتصاد و افزایش ظرفیت آن باشیم و پیشنیاز آن این است که همه به دنبال حل مسائل کشور باشند و کمک کنند تا شرایط بزرگ شدن اقتصاد فراهم شود.
جهانگیری با یادآوری سخنان مقام معظم رهبری در ابتدای سال جاری مبنی بر ضرورت افزایش تولید و اشتغال، اظهار داشت: نباید در این زمینه به دنبال بازخواست دیگران باشیم بلکه هر کس باید از خود بپرسد که برای اشتغال و تولید کشور چه کاری انجام داده است. هر کس باید از خود سوال کند که آیا شرایط سرمایهگذاری را فراهم کرده و یا سرمایهگذاران را فراری داده است. آیا برای امنیت سرمایهگذاری کاری انجام داده و یا امنیت سرمایهگذاری را از بین برده است. آیا از بخش خصوصی حمایت کرده و یا مانع برای بخش خصوصی ایجاد کرده است.
معاون اول رییس جمهور افزود: لازمه اشتغالزایی در کشور این است که محیط مناسب، منابع، مدیر و زمینه فعالیت فراهم باشد و همه باید مشارکت کنیم تا سرمایهگذاران میل به فعالیت داشته باشند.