حقوق شهروندی و حقوق بشر یکی نیست/ جهان به تدابیر موثرتری برای حقوق زنان نیاز دارد
دستیار ویژهی رییس جمهور در حقوق شهروندی تاکید دارد که حقوق شهروندی و حقوق بشر یکی نیست بلکه حقوق شهروندی ناظر بر حقوق و وظایف شهروندان است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، از شیراز، شهیندخت مولاوردی، عصر دوشنبه (20 آذر) در همایش "حقوق زن، حقوق بشر" گفت: حقوق شهروندی زمانی متولد میشود که یک فرد از حقوق فکری به حقوق وضعی برسد.
او با بیان اینکه در منشور حقوق شهروندی، در دو سه ماده به حقوق زنان پرداخته شده است، گفت: هدف حقوق شهروندی رسیدن به وضعیتی است که با شهروندی مسئول و فعال مواجه باشیم، شهروندی که با پرسش و مطالبهگری همه را به پاسخگویی وامیدارد.
مولاوردی با بیان اینکه حقوق بشر از آموزههای دینی و سنت پیامبر(ص) و تکمیل مکارم اخلاقی یکی از اهداف بعثت ایشان بوده است، گفت: اولین لایحهی دفاع از زن را قرآن ارائه کرده است.
وی با اشاره به همزمانی این همایش و روز جهانی حقوق بشر، گفت: 19 آذر هفتادمین سالگرد تصویب اعلامیهی جهانی حقوق بشر است که امسال با شعار "برای برابری، عدالت و کرامت ایستادگی کنیم" مد نظر قرار گرفته است.
مولاوردی با اشاره به اینکه 48 سال طول کشید که جامعهی بینالملل به این باور برسد تا سندی در خصوص حقوق زنان تدوین کند، گفت: گزارش سازمان ملل نشان میدهد بین وضعیت موجود و مطلوب هنوز هم فاصلهی زیادی است و جهان به تدابیر موثری نیاز دارد تا اهدافش محقق شود.
دستیار ویژهی رییس جمهور با طرح این سئوال که چرا برای اثبات اینکه حقوق زنان هم جزو حقوق بشر است، تاکید میکنیم؟ گفت: در زمان تشکیل جمعیت حقوق بشر زنان برخی ایرادهایی را وارد میدانستند اما باید توجه داشت که از نگاه سازمان ملل، حقوق زنان یکی از 12 حوزه نگرانکننده حقوق زنان است.
او گفت: گزارشهای سازمان ملل نشان از این دارد که داستان طولانی و تکراری نقض حقوق زنان ادامه دارد و تبعیض و خشونت واژهای نامآشنا برای تمام زنان دنیا است، نمیتوان با قاطعیت اعلام کرد که زنان هم مشمول اعلامیه حقوق بشر سازمان ملل هستند.
مولاوردی با بیان اینکه انسانیتزدایی سهم زیادی در رواج اجحاف و خشونت علیه زنان داشته و زنان را در زیر پا گذاشته شدن حقوق انسانیشان مشترک کرده است، گفت: وضعیت کنونی زنان در جهان نشان میدهد که اقدامات انجام شده هنوز نتیجهبخش نبوده است؛ اگرچه سازمان ملل در برانگیختن احساسات جامعهی جهانی نسبت به نقض و سلب حقوق زنان در مباحث نظری و روی کاغذ گامهایی برداشته است، اما با اتخاذ روشهای عملی فاصلهی زیادی داریم.
این فعال حقوق زنان، پیشرفت زنان را پیششرط توسعه دانست و گفت: اقدامات انجامشده و مساعی جهانی در تاسیس نهادهای مختلف اجرایی، تعریف روزها و دهههای جهانی و بینالمللی و تصویب اسناد بینالمللی در همین راستا انجام شده است.
مولاوردی، تداوم وضعیت بغرنج زنان در سراسر جهان را یکی از دلایل مهم در ضرورت برگزاری چنین همایشهایی دانست.
همایش "حقوق زن، حقوق بشر" به ابتکار جمعیت زنان مسلمان نواندیش استان فارس و با حضور فعالان حوزه بانوان در بخشهای مختلف از سراسر کشور، عصر دوشنبه در شیراز آغاز شد و تا ساعات پایانی شب در قالب 4 پنل تخصصی حوزههای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ادامه دارد.