کد خبر: 36469
A

بعد از شکست داعش، فشاربر هم پیمانان تهران زیاد می‌شود/موضوع کردستان عراق با حکمت ایران حل شد

کاردار سفارت ایران در لبنان با بیان اینکه امروز ایران به اوج قدرت خود رسیده است، به شکست داعش در منطقه اشاره کرد و گفت: قطعا بعد از شکست داعش فشار بر هم‌پیمانان ما زیاد می‌شود و ما باید تلاش کنیم تا هم‌پیمانان خود را تقویت کنیم.

بعد از شکست داعش، فشاربر هم پیمانان تهران زیاد می‌شود/موضوع کردستان عراق با حکمت ایران حل شد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، محمدصادق فضلی در جمع دانشجویان دانشگاه علم و فرهنگ در بخشی از سخنان خود به تبیین چرایی تصمیم آمریکا مبنی بر انتقال سفارتش از تل‌آویو به قدس اشاره کرد و گفت: در ابتدا باید به این موضوع توجه کنیم که تصمیمی که ترامپ گرفت در نوع خود تصمیم بزرگی بوده است، تصمیمی که روسای جمهور قبلی آمریکا از انجام آن خودداری کردند چرا که پیامدهای سنگینی برای آنها به همراه داشته است.

وی با بیان اینکه این مقایسه که چرا روسای جمهور قبلی آمریکا این اقدام را انجام ندادند ولی ترامپ امروز جرات کرد چنین تصمیمی را عملیاتی کند، موضوع مهمی است، افزود: یکی از علت‌هایی که باعث شد ترامپ به عملیاتی کردن این موضوع اقدام بکند این است که احساس کرد در حال حاضر در جهان عرب کسی نیست که بخواهد با این تصمیم مخالفت کند و در واقع  نیز کشور قدرتمندی در جهان عرب وجود ندارد که بخواهد در حال حاضر در برابر این تصمیم آمریکا و همچنین اقدامات صهیونیست‌ها قدعلم کند.

فضلی به شرایط داخلی آمریکا اشاره کرد و گفت: ترامپ در داخل آمریکا در شرایط بدی به سر می‌برد. این روزها بحث استیضاح وی جدی‌تر به نظر می‌رسد و از دیگر سو لابی‌های صهیونیستی و تندروها در طی سال‌های اخیر بر این موضوع تاکید کرده‌اند که روسای جمهور آمریکا با آنها چندان همراهی نمی‌کنند و باید سخت‌گیری‌های آمریکا در منطقه افزایش پیدا کند.

کاردار ایران در لبنان با بیان اینکه همین موضوع باعث نارضایتی صهیونیست‌ها از دولت‌های قبلی آمریکا شده بود، اظهار کرد: در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ ،این فشارها فرصت اجرایی شدن پیدا کرد. از طرف دیگر می‌بینیم که ترامپ و داماد او ارتباط بسیار قوی با صهیونیست‌ها دارند و او به شدت تحت تاثیر داماد یهودی خود است.

این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه ترامپ با این اقدام ، لابی صهیونیستی در این کشور را بیش از گذشته همراه خود کرد و در واقع راه فراری برای خود جهت خلاص شدن  از برخی از فشارها پیدا کرد، ادامه داد: شکست‌های پی در پی آمریکا و هم‌پیمانانش در منطقه از جمله در یمن، عراق، سوریه، کردستان عراق و همچنین شکست داعش در اتخاذ این تصمیم موثر بوده است و در این چارچوب آنها تصمیم گرفتند که برگه آخر خود را رو کنند.

فضلی به موضوع کردستان عراق و برگزاری رفراندوم در این منطقه جهت استقلال از دولت مرکزی این کشور اشاره کرد و گفت: هدف آنها از تشکیل کردستان عراق این بود که یک رژیم صهیونیستی دوم در کنار ایران شکل دهند. آنها نتوانسته بودند که رژیم صهیونیستی را با آن تفاسیری که مدنظرشان بود شکل دهند بنابراین تصمیم گرفتند که رژیم جدیدی در کنار مرزهای ایران به وجود آورند ولی خوشبختانه این نقشه نیز با حکمتی که ایران به خرج داد بدون خونریزی و کمترین هزینه باطل شد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه به موقعیت کنونی بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در اسرائیل اشاره کرد و ادامه داد: وضعیت نتانیاهو مناسب نیست. انتقادات زیادی به عملکرد او در داخل این رژیم وارد است و دولت ائتلافی او نیم‌بند است و هر آن احتمال فروپاشی آن وجود دارد. این رژیم به خاطر پیروزی‌های اخیر  جریان مقاومت با مشکلات و فشارهای زیادی روبروست بنابراین زمان کنونی ،بهترین  فرصت برای اجرای نقشه انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس بود به نحوی که نتانیاهو بتواند از مقداری از فشارهایی که بر او وارد است خلاصی یابد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به تبعات این موضوع برای آمریکایی‌ها در منطقه، افزود: آمریکایی‌ها خود را منجی صلح می‌دانستند و اکنون با این تصمیم این پرستیژ و نقش برای آنها از بین رفته است.

فضلی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه در 10 سال گذشته صهیونیست‌ها، آمریکایی‌ها و برخی از کشورهای منطقه برای پیشبرد اهداف‌شان پروژه ایران‌هراسی را در پیش گرفته بودند و سعی می‌کردند که موضوع فلسطین از اولویت جهان اسلام و منطقه خارج شود، خاطرنشان کرد: اکنون با این اشتباه بار دیگر مساله فلسطین به اولویت اول جهان اسلام تبدیل شد و این فرصتی است که ما باید از آن استفاده کنیم.

کاردار ایران در لبنان در جمع دانشجویان به روابط ایران و لبنان و تحولات اخیر این کشور عربی نیز اشاره کرد و گفت: سعودی‌ها نقش اساسی در استعفای سعدالحریری داشتند، آنها او را به ریاض احضار  کردند و به او اصرار کردند که استعفا بدهد.

وی شکست‌های متوالی عربستان در منطقه و همچنین وضعیت متزلزل محمد بن سلمان ولیعهد این کشور را در داخل عربستان را از عوامل موثر تصمیم سعودی‌ها مبنی بر فشار به سعدالحریری جهت استعفا از نخست‌وزیر لبنان دانست و افزود: آنها می‌خواستند دولت در داخل لبنان دچار مشکلات شود چرا که این دولت در عرصه داخلی و منطقه‌ای به دستاوردهای خوبی نائل شده بود در واقع یک دولت وفاق ملی شکل گرفته بود که توانسته بود در مرز لبنان با سوریه با داعش و جبهه النصره مبارزه کند و به موفقیت‌های مناسبی  دست پیدا کند و در داخل لبنان نیز توانسته بود اقداماتی را انجام دهد که در طول چند سال گذشته بر روی زمین باقی مانده بود لذا سعودی‌ها تصمیم گرفتند که این دولت را دچار مشکل کنند تا حزب‌الله نیز نتواند به راحتی در این منطقه حرکت کند.

فضلی با بیان اینکه هیچ کشوری با حرکت سعودی‌ها در این زمینه موافق نبود و تنها عربستان و اسرائیل دنبال این موضوع بودند، تصریح کرد: این اقدام موجب انسجام داخلی لبنان شد و منجر به نتیجه‌ای برخلاف آنچه که سعودی‌ها به دنبال آن بودند، شد.

کاردار ایران در لبنان با انتقاد از برخی از تحلیل‌ها که در آن مقطع زمانی در برخی از رسانه‌های کشور مطرح می‌شد، اظهار کرد: در آن مقطع برخی از رسانه‌ها به جای اینکه به عربستان هجوم آورند حملات شدیدی را به سعدالحریری وارد کردند در صورتیکه این موضوع چندان درست نبود و خود خاندان سعدالحریری نیز از رفتار سعودی‌ها ناراحت هستند.  

وی با بیان اینکه عده‌ای جاهلانه و عده‌ای نیز عامدانه به دنبال از بین بردن روابط ما با لبنان برای تضعیف جریان مقاومت هستند، در بخش دیگری از صحبت‌های خود به شکست‌های داعش در منطقه اشاره کرد و افزود: بعد از شکست داعش در منطقه قطعا فشارها به هم‌پیمانان ما زیاد می‌شود. ما باید تلاش کنیم تا هم‌پیمانان خود را تقویت کنیم البته باید به این موضوع توجه داشت که هم‌پیمانان ما فقط شیعیان نیستند.

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر