چرا در رشتههایی که تا دهها سال برای آن کار نیست، دانشجو میگیریم؟
یک عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه با انتقاد از نظام جذب دانشجو در دانشگاههای کشور گفت: چرا هنوز در برخی رشتهها که تا دهها سال دیگر هم برای آن کار نیست و بازار آن اشباع شده دانشجو میگیریم؟
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، عبدالرضا مصری به مناسبت روز دانشجو با بیان اینکه «دانشگاه نقطه قلیان علم و دانش و پیشرفت و آگاهیبخشی است» اظهار کرد: در سالهای پیش از انقلاب دانشگاه دستخوش هجمه فرهنگی بسیار شد و بجز برخی تشکلهای محدود که با آرمانهای جامعه حرکت میکردند، مابقی تشکلها به سمت و سوی دیگری هدایت میشدند. با انقلاب اسلامی تحولی عظیم در دانشگاهها ایجاد شد، اما باز هم عدهای پس از انقلاب سعی داشتند که دانشگاه را به محلی غیرعلمی تبدیل کرده و هر روز بلوا و آشوبی در آن برپا کنند که با انقلاب فرهنگی در سال 1360 در این هدف خود ناکام ماندند.
وی افزود: پس از سال 1360 دانشگاههای کشور تغییر رویه داده و به محل علم واقعی تبدیل شدند و توانستند طی دهههای گذشته در بسیاری علوم جدید از جمله نانو، سلولهای بنیادی و دانش هستهای به موفقیتهای چشمگیری برسند. دانشجویان همواره در صف اول حوادث کشور بودهاند، به طوری که در زمان هشت سال دفاع مقدس عمده سرداران جنگ از دل دانشگاه برخاستند و بسیاری دانشجویان دانشگاه را رها کرده و راهی جبههها شدند.
وی با بیان اینکه «امروزه نیز روند حرکت دانشگاههای کشور به سمت علم و دانش است»، گفت: در کنار علم و دانش در دانشگاههای ما آگاهی و بصیرت نسبت به مسائل کشور نیز وجود دارد. متاسفانه مشکل کار از ما نمایندگان و مسئولین است که نتوانستهایم از خروجی دانشگاهها که سرمایهای عظیم است به خوبی استفاده کرده و بستر لازم برای کار و فعالیت آن ها را فراهم کنیم.
این عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه با بیان اینکه «بسیاری کشورها چشم به دانشجویان ایران دارند»، گفت: دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه سرمایههایی عظیم هستند و باید مراقب باشیم که ما از این سرمایه استفاده میکنیم، یا دیگران.
وی تاکید کرد: متاسفانه آنچنان که شایسته است برنامهریزی برای جذب دانشجویان نمیکنیم و علیرغم تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از ظرفیت فارغ التحصیلان دانشگاهی هنوز نتوانستهایم بستر مناسب برای بهره گرفتن از این ظرفیت را فراهم کنیم.
وی با انتقاد از نظام جذب دانشجو در دانشگاههای کشور گفت: بازار کار برخی رشتهها به حدی اشباع شده که دانشجویان آن تا آخر عمر هم در آن رشته کار گیر نمیآورند، اما چرا همچنان شاهد هستیم دانشگاهها در آن رشتهها دانشجو میپذیرند؟ از طرف دیگر برخی رشتهها هستند که به دلیل نفوذ برخی افراد که تلاش دارند به اصطلاح "دست زیاد نشود"، محدودیتهایی در جذب دانشجو برای آنها اعمال میشود و همواره کشور را در کمبود این رشتهها نگه میدارند.
مصری تاکید کرد: این نظام پذیرش دانشجو باید اصلاح شده و باید به سمت و سویی برویم که بتوان از ظرفیت دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی که سرمایهای عظیم هستند، به خوبی بهره گرفت.