کد خبر: 36116
A

ذوالقدر: توجه به بافت‌های فرسوده نیازمند تعامل دولت و مجلس است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: توجه به بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری را نیازمند نگاه حاکمیتی و تعامل دولت و مجلس دانست.

ذوالقدر: توجه به بافت‌های فرسوده نیازمند تعامل دولت و مجلس است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، سیده فاطمه ذوالقدر با اشاره به نشست مشترک خود و طیبه سیاوشی با مهندس عشایری معاون وزیر و سرپرست شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران و دکتر روستا عضو هیات مدیره آن شرکت، اظهار کرد: توجه و رسیدگی به بافت‌های فرسوده، حاشیه‌ای و ناکارآمد شهری امروزه در جایگاهی قرار دارد که نیازمند نگاه حاکمیتی و تعامل و تعاون و همسویی همه نهادهای ذی‌مدخل از جمله قوه مقننه و قوه مجریه است.

وی افزود: معضلات و مصائب وارده به شهروندان از محل بافت فرسوده این مطالبه گری را در خانه ملت ایجاب کرد که با متولیان موضوع بافت فرسوده نشستی برگزار شود تا اقدامات و عملکرد دولت در راستای بازافرینی شهری و احیا و نوسازی بافت فرسوده مورد پیگیری قرار گیرد.

ذوالقدر همچنین گفت: در این نشست خانم سیاوشی نیز ضمن ضرورت توجه به موضوع بافت فرسوده و لحاظ اولویت در رسیدگی به معضلات آن، خروج از بلاتکلیفی املاک فاقد زمین در بافت فرسوده را یکی از مشکلات کلیدی اقشار ضعیف ساکن در این مناطق برشمرد. همچنین بر ضرورت تخصیص تسهیلات مورد نیاز برای احیا، بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری تاکید داشت و میزان تخصیص تسهیلات و اولویت بندی ان را برای ساکنین بافت فرسوده  مورد پیگیری قرار داد.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اهم موضوعات مطروحه در این نشست فیمابین نمایندگان دولت و مجلس، یادآور شد: موضوع رسیدگی به بافت ‌فرسوده با ذکر اولویت در برنامه ششم توسعه و در بند الف ماده ۵۹ برنامه ششم، لحاظ شده و بر این اساس تکلیف شده که سالانه ۲۷۰ محله احیا، نوسازی و بهسازی شود.

ذوالقدر با بیان اینکه در حال حاضر در ٥٣٤ شهر ١٠٣٤ محله دارای سکونتگاه‌های ناکارآمد است، ادامه داد: نگاه شرکت عمران وبهسازی شهری برای احیا، بهسازی و نوسازی در این فرایند از پایین به بالا است که مشارکت مردم را به همراه دارد.

وی ادامه داد: بر این اساس برنامه جامع بازآفرینی شهری تدوین شده که در این برنامه ۲۲ دستگاه به عنوان ذی‌مدخل با موضوع بافت فرسوده شناسایی شدند و در ستاد ملی بازآفرینی شهری که با رویکرد مدنظر در قانون برنامه ششم شکل گرفته و عضو هستند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه تحقق برنامه بازآفرینی شهری نیازمند ١٢٥ هزار میلیارد تومان است، گفت: از این میزان ٥٠ میلارد تومان آن آورده بخش خصوصی و ٣٧ میلیارد تومان سهم اورده شهرداری و  میزان ۳۸ میلیارد تومان سهم دولت درنظر گرفته شده است.

ذوالقدر همچنین تصریح کرد: شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در بخش عرضه مسکن، پیشنهاد استفاده از منابع صندوق توسعه ملی به میزان یک میلیارد دلار با تعهد بازپرداخت را داد و در بخش فروش مسکن، طرح صندوق یکم ارائه شد که هم اینک در حال اجرایی شدن است.

به گفته وی، معضل خانه‌های بدون سند واقع در بافت فرسوده با کمیسیون سه نفره ای متشکل از نماینده اداره ثبت، قوه قضاییه و وزارت راه و شهرسازی قابل مرتفع شدن است که اجرای تکالیف کمیسیون موصوف وابسته به  تصویب بودجه‌ای مشخص است.  

ذوالقدر در ادامه خاطرنشان کرد: شهر تهران ١٤ هزار هکتار  بافت فرسوده دارد که ٣٢٠٠ هکتار ان در اولویت نخست برای احیا، بهسازی و نوسازی قرارگرفته و تاکنون ٥٥ هزار فقره تسهیلات تخصیص یافته است. نکته حائز اهمیت در تخصیص تسهیلات مسکن در این موضوع است که هر واحد تسهیلات ٢/١ مسکن مازاد را ایجاد کرده است. این بهسازی و نوسازی‌ها در بافت فرسوده ٧/٨ کیلومتر بازگشایی معابر را در برداشته است.

وی گفت: با توجه به اهمیت تسریع در رسیدگی به موضوع بافت فرسوده، اولویت بازآفرینی شهر تهران در سه محله فرحزاد، باغ آذری وسیروس قرار گرفته و اولویت بازآفرینی در حریم تهران در هلالی تحت عنوان هلال فقر (شهر ری، اسلامشهر، رباط کریم، نسیم شهر و شهر قدس) قرار گرفته که مطالعات کارشناسی و تخصصی آن به انجام رسیده است.

نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: با توجه به مباحث مطروحه در این نشست بیان شد که مرتفع نمودن معضلات و آسیب‌های بافت فرسوده بیش از هر چیز نیازمند همسویی سازنده میان متولیان امر است و در این همسویی باید همه جوانب اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و آموزشی را مدنظر قرار گیرد.

ذوالقدر در پایان گفت: بر این اساس به منظور تبادل اطلاعات بیشتر و همچنین تخصیص بودجه لازم برای بافت فرسوده شهری بخصوص استان تهران و با توجه به این موضوع که لایحه بودجه ٩٧ دولت به مجلس ارائه شده است ، مقرر شد نشستی با مجمع نمایندگان تهران و  کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، عمران و اموزش مجلس شورای اسلامی برگزار گردد تا تصمیمات کارامد و عملیاتی برای این بخش از بدنه ضعیف و آسیب پذیر شهر اتخاذ شود.

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر