اجماع سازی و وحدت برای حل مشکلات مردم یک ضرورت غیرقابل تردید است
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه هیچ مسئله ای امروز نمی تواند مانع توسعه ایران شود و هر کس در این زمینه مانع تراشی کند دلسوز ایران نیست، گفت: اجماع سازی، تفاهم و وحدت پیرامون منافع ملی کشور برای حل مشکلات مردم یک ضرورت جدی و غیر قابل تردید است.
وی همچنین با اشاره به حضور چشمگیر مردم این استان در انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: مردم این استان مشارکت عالی در انتخابات داشتند و این استان جزو استان های نخست در مشارکت در انتخابات بود و رای بالایی به دکتر روحانی دادند.
دکتر جهانگیری ادامه داد: مردم کشور نشان داده اند که نسبت به مسائل مختلف آگاهانه تصمیم گیری می کنند و در مقطعی که آمریکا سر و صداهای زیادی به راه انداخته بود و نیاز بود که خون تازه ای در رگ های کشور جاری شود نشان دادند که ایران از چه پشتوانه مستحکم مردمی برخوردار است.
معاون اول رییس جمهور در ادامه با تبریک دهه کرامت و میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر گفت: زنان در جامعه ما مطالبات به حقی دارند که باید متناسب با جمعیت، توانمندی و تلاش هایشان از موقعیت مناسب و شانس مدیریت برای اداره کشور برخوردار باشند.
وی با اشاره به اینکه حق زنان در جامعه ما به درستی در مدیریت کشور لحاظ نمی شود گفت: آنجا که صحنه رقابت است مانند کنکور خانم ها پیشتاز هستند و در بروز استعدادها و نبوغ نیز اخیراً شاهد از دست دادن خانم مریم میرزاخانی بعنوان یکی از نوابغ جهانی در حوزه ریاضیات بودیم. ما نمی توانیم نسبت به توانمندی های زنان بی تفاوت باشیم چرا که این بی تفاوتی سرانجام سر باز می کند و مشکل می سازد.
دکتر جهانگیری با اشاره به جلسه اخیر شورای عالی اداری گفت: یکی از تصمیمات این جلسه این بود که در برنامه ششم توسعه سهم مدیریت زنان به 30 درصد افزایش پیدا کند و سن مدیریت کشور نیز 8 سال کمتر و جوان تر شود.
معاون اول رییس جمهور افزود: باید کارها را به جوان تر ها واگذار کرد و باید به سمت نیروهای جوان تر برویم و رییس جمهور نیز این موضوع را به وزرای جدید در دولت دوازدهم یادآور خواهد شد که در انتخاب مدیران زیر دست به این موضوع توجه کنند.
وی با اشاره به دستاوردهای دولت یازدهم در حوزه های مختلف گفت: درزمان آغاز به کار دولت یازدهم دغدغه های مختلفی نظیر مسائل بین المللی، اسلام هراسی، ایران هراسی و پرونده هسته ای پیش روی کشور بود اما امروز ایران دوستی در دنیا حاکم شده و داد و قال های آمریکا در دنیا خریدار ندارد.
دکتر جهانگیری ادامه داد: ایران با پشتوانه فرهنگی و تمدنی خود با حرف های نامربوط برخی کشورها از صحنه کنار نمی رود بلکه حرف های نامربوط آنها باعث انزوای خودشان در دنیا می شود.
معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: البته چند کشور خود فروخته و بی هویت گاهی با رژیم صهیونیستی هم صدایی می کنند که ما آنها را به حساب نمی آوریم و اصلا قابل محاسبه نیستند. جغرافیا قابل تغییر نیست و ما آنها را بعنوان همسایه های خود پذیرفته ایم و گاهی هم که کارهای نادرست از آنها سر می زند با اغماض از کنارشان بگذریم و به آنها تذکر دهیم که این کارها به مصلحت منطقه نیست.
وی اضافه کرد: منطقه ای که می توانست با ثبات و پیشرفت همراه باشد امروز آبستن مسائل پیچیده ای شده و این مشکلات ناشی از وضعیتی است که در عراق، یمن، لیبی، افغانستان، پاکستان و عراق بوجود آورده اند. ما حتماً تلاش خواهیم کرد در 4 سال آینده منطقه را به سمت صلح و آرامش هدایت کنیم.
دکتر جهانگیری همچنین با اشاره به تلاش های دولت تدبیر و امید در حوزه اقتصاد افزود: خوشبختانه ثبات خوبی در اقتصاد کشور حاکم شده و ایران در مسیر و ریل توسعه قرار گرفته و بخش خصوصی و مردم به آینده کشور امیدوارند و شاخص های اقتصادی قابل پیش بینی هستند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی گفت: این سیاست ها مورد اجماع همگان هستند و می توانیم حول این سیاست ها گام های بلندی در جهت توسعه کشور برداریم.
وی همچنین به معضل بیکاری در کشور اشاره و خاطر نشان کرد: امروز نمی توان گفت که بیکاری در کشور یک مسئله عادی است و با راهکارهای عادی می توان این مشکل را برطرف کرد.
دکتر جهانگیری ادامه داد: امروز بیکاری با نسخه های قدیمی علاج نمی شود و جوانان تحصیکرده کشور متناسب با تحصیلات خود به شغل نیاز دارند.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه نیروی جوان بزرگترین فرصت توسعه است گفت: البته این موضوع زمانی صادق است که متناسب با تحصیلات جوانان فرصت های شغلی فراهم شود تا بتوانند تجربه و علم خود را به صحنه عمل بیاورند.
وی در ادامه از مسئله کمبود آب، مسائل زیست محیطی و محدودیت بودجه دولت بعنوان برخی از چالش های بزرگ کشور یاد کرد و اظهار داشت: امروز با چالش های جدی روبرو هستیم اما در کنار این چالش ها بستر توسعه نیز فراهم است چرا که فرصت های توسعه در ایران فراوان است و خداوند همه نعمت ها را برای توسعه در اختیار ما قرار داده است.
دکتر جهانگیری با تاکید بر اینکه مدیریت توانمند، کارآمد، شجاع و ریسک پذیر مهمترین ابزار پیش برنده توسعه در همه سطوح است گفت: قطعاً مدیران این چنینی قادرند در برابر چالش های پیش رو برنامه و تدبیر داشته باشند.
معاون اول رییس جمهور حلقه مفقوده توسعه ایران را عدم سیاست گذاری صحیح دانست و گفت: ثبات در سیاست گذاری ها ضرورت توسعه است نباید شرایط به گونه ای باشد که با جا به جا شدن وزیر یا استاندار در دولت سیاست های طراحی و پیش بینی شده تغییر کند.
وی با تاکید بر اینکه دولت دوازدهم با جسارت بیشتر و اعتماد بیشتر مردم به آن و انتخاب کابینه ای قدرتمند و روحیه خوب رییس جمهور امیدوار به مرتفع کردن مشکلات است، گفت: در دولت دوازدهم مسائل آموزشی در دانشگاه ها و آموزش و پرورش، نگاه به نخبگان و هنرمندان، رسیدگی به آسیب های اجتماعی نظیر اعتیاد با اهتمام بیشتری دنبال می شود.
دکتر جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش بار دیگر یاد آور شد که استان کرمانشاه دارای همه ظرفیت ها و مزیت های لازم برای توسعه است و نخبگان استان باید با شناسایی مانع اصلی توسعه نیافتگی استان در صدد برطرف کردن آن بر بیاید. در این زمینه دولت نیز همه مساعی خود را برای شتاب بخشیدن به توسعه کرمانشاه بکار خواهد بست.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به محدودیت شدید بودجه دولت در دو سال گذشته برای به بهره برداری رساندن راه آهن استان کرمانشاه اظهار داشت: اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده و بزودی راه آهن استان به بهره برداری خواهد رسید تا بستر توسعه بیش از پیش فراهم شود.
وی موضوع کوله بری و ساماندهی آن را یادآور شد و گفت: این مسئله باید به سرعت حل شود زیرا خوب نیست که کالایی از بندر عباس به کشور همسایه انتقال یابد و از آنجا توسط کوله بران و با شرایط نامناسب به داخل کشور بازگردد. قطعا تصویر رنج افرادی که برای امرار معاش کالاهای حجیم را بر دوش خود حمل می کنند خوشایند نیست و باید دانست که در پشت این مسائل افرادی سودجو در مرکز کشور قرار دارند.
دکتر جهانگیری افزود: دولت تصمیم گرفته است تا از 900 میلیارد تومان حقوق خود در مرزها در جهت ساماندهی مسئله کوله بری صرف نظر کند. همچنین تلاش خواهیم کرد تا خواسته بخش خصوصی برای بازگشایی مرز سومار به منظور افزایش صادرات تحقق یابد.
معاون اول رییس جمهور در پایان با ابراز اطمینان از اینکه استان هایی نظیر کرمانشاه را از هر نظر برای توسعه در اولویت دولت قرار داد گفت: ما می دانیم که بیکاری در استان مردم را آزار می دهد، باید به این مسئله بیش از پیش توجه کنیم و مشکلات استان به حداقل کاهش یابد.
وزیر نیرو نیز در این جلسه با بیان اینکه 34 سد در دولت یازدهم در اقصی نقاط کشور اجرا شده و به نتیجه رسیده است گفت: 5 سد از 34 سد در استان کرمانشاه بوده که در اختیار مردم قرار گرفته است.
مهندس چیت چیان افزود: استان کرمانشاه استعداد خوبی برای کشت دیم دارد اما در عین حال برای توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی در استان نیز سرمایه گذاری بی نظیری صورت گرفته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت هم با اشاره به افتتاح کارخانه ایران خودرو کرمانشاه که توسط معاون اول رییس جمهور انجام شد، این افتتاح را گامی تحول ساز در استان کرمانشاه دانست و گفت: البته این پروژه از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب بود که ظرف دو سال گذشته بصورت ویژه به آن پرداخته شد و فاز نخست آن به پایان رسید.
وی همچنین با بیان اینکه استان کرمانشاه استانی مرزی است که از نظر اقتصادی مزیت های فراوانی دارد گفت: باید تلاش کنیم هر چه بیشتر از این مزیت ها استفاده شود تا انگیزه برای سرمایه گذاری در این استان افزایش پیدا کند.
وزیر جهاد کشاورزی هم در سخنانی نظرات و دیدگاه های خود را در خصوص طرح ها و برنامه های کشاورزی استان کرمانشاه ارائه کرد و به بیان پیشنهاداتی در راستای توسعه کشاورزی استان پرداخت.
استاندار کرمانشاه در این جلسه گزارشی از آخرین وضعیت استان و نرخ بیکاری موجود ارائه کرد و به مقایسه نرخ بیکاری با سال گذشته پرداخت.
استاندار کرمانشاه همچنین خواستار تخصیص صد در صدی اعتبارات استانی شد تا مدیران استان بتوانند در جهت کاهش هر چه بیشتر نرخ بیکاری گام بردارند.
وی با بیان اینکه 6 درصد اراضی کشاورزی کشور و 8 درصد آبهای کشور در استان کرمانشاه است، اظهار داشت: متاسفانه 75 درصد این اراضی دیم و 25 درصد بصورت آبی هستند.
نمایندگان مردم استان کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست ضمن بیان مهمترین مشکلات و کاستی های استان در بخش های مختلف، خواستار نگاه ویژه دولت به این استان و نیز اجرای برنامه هایی در جهت کاهش نرخ بیکاری شدند و پیشنهادات خود را در جهت ترقی و توسعه استان مطرح کردند.