منتجبنیا: مسئولان نگران مطرح شدن مسائل سیاسی در دانشگاه نباشند
قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت: مسئولان نگران مطرح شدن مسائل سیاسی در دانشگاه نباشند چراکه طرح مسائل سیاسی هیچ گونه ضرری برای امنیت دانشگاه و دانشجویان ندارد بلکه از ضروریات دانشگاههاست.
- منطقه کهگیلویه و بویراحمد، حجتالاسلام و المسلمین رسول منتجبنیا در مراسمی که به مناسبت بزرگداشت روز دانشجو به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام (ره) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج برگزار شد، با اشاره به فرا رسیدن ۱۶ آذر روز گرامیداشت مقام و جایگاه دانشجو، تصریح کرد: روز دانشجو از آن جهت اهمیت پیدا کرد و در کشور ما از پیش از پیروزی انقلاب و پس از آن مورد توجه بوده است که سه دانشجوی عزیز خون پاکشان را در راه آزادی، شرف و مبارزه با استکبار و استبداد نثار کردند.
وی افزود: این دانشجویان با نثار خون خود نشان دادند که رژیم ستمشاهی با سرکوب کردن نمیتواند حاکمیت خود را تثبیت و به دنیا ثابت کند که ایران و مردم ایران تسلیم شدهاند و هیچ اعتراضی علیه استکبار وجود ندارد.
قائم مقام حزب اعتماد ملی خاطرنشان کرد: از سال ۳۲ روز ۱۶ آذر به عنوان یک جریان در دانشگاههای ایران مورد توجه دانشجویان قرار گرفت تا در سال ۴۸ که رژیم ستمشاهی وارد دانشگاه شد و دانشجویان را سرکوب کرد اما دانشجویان از پای ننشستند و همچنان این جریان را ادامه دادند تا به عنوان یکی از جریانات تاثیرگذار در پیروزی انقلاب قلمداد شود.
منتجبنیا تصریح کرد: نقش دانشجو در پیروزی انقلاب اسلامی بیبدیل بود که امام راحل نیز بارها از آن یاد کرد. ۱۶ آذر به دانشجو اختصاص یافت تا دانشجویان جایگاه دانشجو را در کشور مرور کنند و نقش دانشجویان در حرکتهای اجتماعی بر کسی پوشیده نیست.
این فعال سیاسی اصلاحطلب خاطرنشان کرد: جوان دانشجویی که عصاره حرکت، نشاط، انرژی و عقلانیت است میتواند موتور حرکت جامعه، شاقول خفتگان باشد و جامعه را بیدار و هدایت کند.
منتجبنیا با بیان اینکه نسبت به آزادی دانشجویان چند دیدگاه وجود دارد، تصریح کرد: نگاه اول این است که دانشجویان آزاد مطلق باشند هرچه خواستند انجام شود و هر چه میخواهند بگویند که قبل از انقلاب فرهنگی پیشآمده، کشور به همین دلیل مجبور به تعطیلی دانشگاهها شد.
وی ادامه داد: نگاه دوم این است که دانشجو را با سیاست چهکار و باید نگاهش به پژوهش و علم باشد و باید فضای دانشگاه منهای سیاست باشد که مقام معظم رهبری این تئوری و نظریه را رد کردهاند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه نگاه سوم میگوید که دانشجو باید در سیاست ورود داشته باشد اما به گونهای که ما میخواهیم کانالیزه عمل کند، اظهار کرد: این نگاه یک نگاه تحمیلی بر دانشجوست که با آزادی دانشگاه و دانشجویان مغایرت دارد و دین مبین اسلام نیز با هر گونه اجبار و اکراه حتی در انتخاب دین مخالف است. باید در دانشگاهها همه امور حول محور دانشجو و اساتید باشد و نباید به دانشجو تحمیل کنیم که آنطور که من فکر میکنم او باید فکر کند. این یک نوع زورگویی و استبداد است.
منتجب نیا تاکید کرد: نگاه چهارم معتدل و قانونمند است و میگوید آزاداندیشی برای همه دانشجویان، کارکنان و اساتید دانشگاه در چارچوب قانون است. دانشجو نباید با مشت، لگد، توهین، تهمت یا خشونت حرفهایش را به کرسی بنشاند بلکه با استدلال و برهان و منطق باید مسائل را مطرح کند و شأن دانشگاه اینگونه است، شأن دانشجو و استاد در دانشگاه این است که خودش انتخاب کند، نه آنطور که دانشگاه را به عنوان اتاق جنگ و حرکتهای غیرقانونی قرار دهد.
وی با بیان اینکه کجای امنیت دانشگاه با برگزاری کرسی آزاداندیشی برای چهرههای دو طیف اصولگرا و اصلاحطلب خدشهدار میشود؟ گفت: بهترین روش رشد و تعالی دانشجویان همین برگزار کرسیهای آزاداندیشی است و یک دانشجو را در صورتی مفید میدانیم که سیاسی باشد.
این عضو سابق شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز افزود: مسئولان وزارت علوم، بهداشت و درمان و دانشگاه بزرگ آزاد این میراث گرانسنگ امام راحل، مقام معظم رهبری و آیتالله هاشمی رفسنجانی، نباید نگران مطرحشدن مسائل سیاسی در دانشگاه باشند. طرح مسائل سیاسی هیچ گونه ضرری برای امنیت دانشگاه و دانشجویان ندارد بلکه از ضروریات دانشگاههاست.
منتجبنیا با بیان اینکه شنیدهام برخی جاها لیستی از افراد و چهرههای سیاسی برای حضور در دانشگاهها تهیه کردهاند، اظهار کرد: با تهیه این لیست میخواهند بگویند که چه کسانی در دانشگاه حضور یابند و چه کسانی نباید حضور یابند. مگر می شود یک بال را بشکنیم و بال دیگر را تقویت کنیم؟ این اقدام کانالیزه کار هر کسی که باشد درست نیست.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه جای فعالیت سیاسی است اما به معنای اینکه احزاب و تشکلها بخواهند در دانشگاه شعبه بزنند، نیست. سیاست دانشگاه باید توسط دانشجویان تعیین شود. دین اسلام از تنگنظریهایی که برخی به نام دین ارائه میدهند، مبراست چراکه دین اسلام راه زندگی کردن خوب، با عزت و سربلندی را به ما نشان میدهد و میگوید نه افراط و نه تفریط.
این عضو سابق شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز خطاب به برخی دانشجویان که سبب بر هم زدن نظم جلسه شدند، گفت: در دانشگاههای سراسر کشور حضور یافتم اما هیچ دانشگاهی مثل دانشگاه آزاد واحد یاسوج نبود و بینظمتر از این جلسه که عامل بینظمی آن عدهای بودند که خود را مکتبی میدانند، نبوده است. تا آخر عمرم این بینظمی برخی دانشجویان را فراموش نمیکنم.
منتجب نیا اضافه کرد: من هم به عنوان طرفدار آقای روحانی و هم به عنوان رفیق ۴۰ ساله او لازم میدانم دولت را نقد کنید. من نیز به خاطر عدم استفاده از جوانان در مدیریتها از رئیسجمهور انتقاد دارم. چرا شعار دادید اما از جوانان استفاده نمیکنید؟ هیچکس فراتر از نقد، نظارت، سوال و پاسخگویی نیست. هر دولتی باشد، روحانی یا هرکس دیگری، انتقاد باید سازنده باشد. با شلوغ کردن و هیاهو کردن نمیتوان نقد کرد بلکه تخریب دولت نظام جمهوری اسلامی است. اصولگراها از آقای روحانی انتقاد کنند اما اجازه دهند اصلاحطلبان هم اصولگراها را نقد کنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، در این نشست هشت نفر از دانشجویان با سلایق مختلف سوالات خود را مطرح کردند. البته این نشست با حواشی و بینظمیهایی همراه بود که با مدیریت حراست دانشگاه، آرامش بر جلسه حاکم شد.