خرازی: ثبات منطقه در گرو تعامل با روندها و هویت های نوظهور است
رییس شورای راهبردی روابط خارجی ، حزب الله لبنان، حشد الشعبی عراق و انصار الله یمن را از هویت های نوظهور مبتنی بر عقاید دینی عنوان کرد که ثبات منطقه در گرو تعامل با این هویت های نوظهور است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، سید کمال خرازی روز یکشنبه در حاشیه سمینار امنیت منطقه ای در غرب آسیا، چالس ها و روندهای نوظهور در جمع خبرنگاران گفت: این سلسه نشست ها مقدمه کنفرانس امنیتی تهران است که در دی ماه برگزار می شود. در این نشست ها مسال مختلف امنیتی و سیاسی در غرب آسیا مورد بررسی قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه موقعیت ایران در غرب آسیا به عنوان کشوری مستقل و بیگانه ستیز مطرح است، گفت: در واقع ایران الگوهایی را مطرح کرده است که از سوی کشورهای دیگر نمونه برداری می شود و این موجب افتخار ما است.
خرازی ادامه داد: نمونه این الگو برداری را می توان در حزب الله لبنان که درمقابل سلطه اسراییل موفق شد، حشدالشعبی در عراق که موفقیت های قابل توجهی کسب و کمک های قابل توجهی به ارتش عراق کرد و همچنین مجاهدین افغان و در یمن انصارالله که حرکت های مردمی هستند دید که برای احقاق حق مردم و خروج بیگانگان موفقیت های چشمگیری را کسب کرده اند.
وی اضافه کرد: اینها هویت های نوظهور هستند که نمی توان انکارشان کرد و ثبات منطقه در گرو تعامل با این هویت های نوظهور متکی به مردم و مبتنی بر عقاید دینی است.
رییس شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: آنچه در عراق و سوریه برای مقابله با گروههای تروریستی دیدیم نمونه بارزهویت های جدید بود.
**گشایش های پس از برجام
وی درباره این سئوال که آیا بنظر شما سفر هیات های اروپایی به تهران در پسا برجام تاثیر عملیاتی در پیش برد برجام داشته است؟ گفت: برجام گشایش هایی برای ایران ایجاد کرده است که قابل انکار نیست اما آن پیش بینی ها که برجام گشایش های زیای و سرمایه گذاری های خارجی به دنبال خواهد داشت، و باعث ایجاد روابط عادی اقتصادی با کشورهای جهان می شود، به دلیل کارشکنی های آمریکا و فشاری که بر شرکت و بانک های اروپایی اعمال شد، مححق نشد.
خرازی ادامه داد: اروپایی هم این را می دانند و به دلیل منافعی که می توانند در اجرای برجام و توسعه روابط اقتصادی با ایران داشته باشند در برابر فشارهای آمریکا تاحدی مقاومت کرده اند.
رییس شورای راهبردی روابط خارجی تاکید کرد: واقعیت این است که گشایش هایی به صورت عملی دیده شد اما به طور معمولی بوده است.
خرازی همچنین در پاسخ به سئوالی درمورد انتقال پایتخت اسرائیل تصریح کرد: ما اصلا این رژیم را به رسمیت نمی شناسیم چه برسد به اینکه پایتخت آنرا به رسمیت بشناسیم . این حرکتی است که آمریکایی ها برای ایجاد بحران بیشتر در منطقه دنبال کرده اند و به دنبال افزایش حمایت خود از رژیم اشغالگر قدس هستند.
وی خاطرنشان کرد: طبیعتا فلسطینی ها در برابر این موضوع ساکت نخواهند نشست.
سمینار امنیت منطقهای در غرب آسیا و روندهای نوظهور از سلسله پیش نشستهای کنفرانس امنیتی تهران است که قرار است دی ماه در تهران برگزار شود