سخنگوی وزارت خارجه: تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در تهران در دست بررسی است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: موضوع تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در تهران در دستگاه های ذیربط در دست بررسی است و همه جوانب آن رسیدگی و تصمیم نهایی اتخاذ می شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، بهرام قاسمی روز دوشنبه در ادامه نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درمورد تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در تهران اظهارکرد: موضوع تاسیس دفتر این اتحادیه در تهران در دست بررسی است و کسی صحبت از تاسیس دفتر یا انجام آن نکرده است، همه جوانب در کشور بررسی و تصمیم نهایی اتخاذ خواهد شد.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص مسائل کلان علاوه بر وزارت امور خارجه دستگاه های ذیربط نیز نظرات خود را ارائه می کنند و تصمیمات در اجماع کلان اتفاق می افتد و تاسیس دفتر اتحادیه اروپا هم در این چهارچوب مورد بررسی تصمیم گیری قرار می گیرد.
**برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و تاجیکستان در هفته جاری به ریاست وزیر نیرو در خصوص سفر قاسمی همچنین درمورد سفر وزیر امور خارجه به تاجیکستان و ازبکستان گفت: در اجلاس امنیتی ازبکستان که هفته گذشته به ابتکار دولت این کشور برگزار شد چگونگی توسعه آسیای مرکزی، مبارزه با تروریسم و نگرانی هایی که آسیای میانه را تهدید می کند از محورهای اصلی آن بود.
وی به استقبال شرکت کنندگان از سخنرانی وزیر امور خارجه در این اجلاس اشاره کرد و یادآور شد:در این سفر وزیر امور خارجه دو دیدار مهم با رییس جمهوری ازبکستان و وزیر خارجه این کشور انجام شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با یادآوری طرح طیف وسیعی از مسائل سیاسی و اقتصادی در جریان این دیدارها گفت: از طرف دولت ازبکستان اشتیاق خوبی برای همکاری با ایران وجود دارد و موضوعات متنوعی در این سفر مطرح و قرار است هیات هایی طی چند ماه آینده در حوزه های تخصصی مبادله شود.
قاسمی از دعوت رییس جمهوری ازبکستان از دکتر روحانی برای سفر به این کشور خبر داد و ابراز امیدواری کرد: زمینه لازم برای سفر فراهم و مسائلی که بر روی آنها تفاهم شده تبدیل به سند شود .
وی به دیدار محمد جواد ظریف با فدریکا موگرینی در حاشیه کنفرانس امنیت و توسعه پایدار در آسیای مرکزی اشاره کرد و یادآور شد:در این دیدار هم طرفین در خصوص برجام، روابط با اروپا و مسائل منطقه گفت و گوهای خوبی داشتند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: سفر به تاجیکستان هم بعد از کندی که درآمد و شدهای بین دو طرف وجود داشت انجام شد که دو دیدار با رییس جمهوری و وزیر خارجه این کشور برگزار شد .
قاسمی ادامه داد:در دیدار مفصلی که وزیر امور خارجه با رییس جمهوری این کشور داشت، مسائل و موضوعات مورد علاقه دو طرف با صراحت مطرح شد و در نهایت تفاهم نسبی در موضوعات سیاسی مطرح و قرار شد در این کشور نیز طی ماه های آینده برخی تبادلات را داشته باشیم و مسیر جدیدی را آغاز کنیم.
وی خاطر نشان کرد:هفته جاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور به ریاست رضا اردکانیان وزیر نیرو در تاجیکستان برگزار می شود و ایشان احتمالا سه شنبه در دوشنبه خواهند بود.
وی برگزاری کمیسیون مشترک را گام بلندی برای تفاهمات بیشتر و همکاری های دوجانبه ذکر کرد و گفت این تفاهمات می تواند منتج به دیدار روسای جمهور دو کشور شود که تمایل به انجام آن در دو طرف وجود دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: با توجه به پیشینه های مشترک تاریخی و تمدنی دو طرف می توانند سطح تماس ها را به سطح مناسب تری ارتقا دهند و این هم می تواند پس از تبادل هیات ها انجام شود.
**با شک و تردید به رفتارهای رژیم صهیونیستی نگاه می کنیم
سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره تحرکات رژیم صهیونیستی در کشورهای همسایه ایران و سفر هفته گذشته وزیر خارجه ارمنستان به اسرائیل اظهار کرد:هر آمد و شدی به معنی نزدیکی روابط نیست. ما از ابتدای استقلال ارمنستان روابط خوبی بااین کشور داشتیم و ارمنستان از همسایگانی است که ما کمترین مشکل را با آن داشته ایم .
قاسمی اضافه کرد:ارمنستان به هر حال سیاست های خود را دنبال می کند و ما در صدد تمایل چیزی به سایر کشورها نیستیم ولی قطعا با توجه به شناختی که از رژیم صهیونیستی داریم مطمئن هستیم که آنها این حرکات را برای توسعه و ثبات و امنیت منطقه انجام نمی دهند.
وی افزود: ما با شک و گمان به رفتارهای رژیم صهیونیستی نگاه می کنیم و به دوستان ارمنستانی هم – اگرچه آنها آگاهی لازم را دارند- توصیه می کنیم با دقت بیشتری به نگاه و رفتار رژیم صهیونیستی در منطقه قفقاز و آسیای میانه داشته باشند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در عین حال گفت:این هوشیاری در طرف ارمنستانی وجود دارد و امیدواریم در مسیردرستی حرکت کند و احتیاط لازم را داشته باشد.
قاسمی تاکید کرد: ما کماکان روابط با همسایگان شمالی را خواهیم داشت و در موقع لزوم هم توصیه ها ی خود را به طرق مختلف به آنها منتقل خواهیم کرد.
** نقش اروپا برای ایران مهم است
وی در پاسخ به سوالی دیگر درباره سفر هیاتی از اتحادیه اروپا به تهران گفت این سفر در نوع خودش سفر مهمی است، این سفر اولین سفر نیست و آخرین هم نخواهد بود. مناسبات ما با اتحادیه اروپا از دیرباز خوب بوده و بعد از حل و فصل مسئله هسته ای فضای جدیدی در روابط دو طرف ایجاد شده است.
وی خاطرنشان کرد:همکاری های ما هم با تک تک این کشورها و هم با اتحادیه اروپا برقرار است و این روند با درک و درایتی که در اروپا دیده می شود ادامه خواهد داشت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: اروپا جایگاه خودش را در روابط خارجی ایران دارد و نقش اروپا برای ما مهم است، قرار نیست کشوری دیگر را جایگزین دیگران کنیم.
قاسمی ادامه داد: اتحادیه اروپا برای ما اصالت دارد و همکاری های دو طرف در مسیر درست ادامه خواهد داشت.
قاسمی در پاسخ به سوال دیگری درباره محدودیت های بانکی که در چین و امارات برای دانشجویان و تجار ایرانی ایجاد شده است، گفت: مذاکرات سیاسی و اقتصادی با چین ادامه دارد، هنوز برخی از مشکلات باقی است و حل نشده و تلاش ها هم ادامه دارد تا این مشکل از پیش پای دانشجویان ایرانی وبرخی شرکت ها برداشته شود.
وی با بیان این که در مورد امارات بحث جدی وجود ندارد، افزود: ممکن است معدود بانک هایی مسائل خاص خود را داشته باشند، با توجه به حجم حضور ایرانیان در امارات و دوبی ما نباید به سمت مشکلات بیشتر حرکت کنیم و این تعقل و هشیاری در آنجا هم باید وجود داشته باشد.
**مباحثی که درباره دخالت ایران در منطقه مطرح می شود، توهم و کذب است
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره فشارهایی که برخی کشورهای منطقه می خواهند در حوزه موشکی به ایران وارد کنند، گفت: مباحثی که درباره دخالت ایران در منطقه مطرح می شود، توهم و کذب است؛ همگان به سیاست اصولی ما واقف هستند و می دانند که ایران در مسائل منطقه دخالت نمی کند و اظهاراتی که در این خصوص مطرح می شود ناشی از شکست های پی درپی برخی کشورهای منطقه و حتی فرامنطقه ای است که در مخمصه دشواری گرفتار شده اند و ناچارند برخی فرافکنی ها و اتهامات علیه ایران مطرح کنند.
وی ادامه داد: فکر می کنم شکست های مکرر آنها در عراق، یمن، سوریه، لبنان و حتی ایران باعث فرافکنی از سوی آنها شده است، جمهوری اسلامی ایران حتما با جنگ روانی و تبلیغاتی سیاست های خود را تغییر نخواهد داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: مسائل موشکی به هیچ وجه قابل مذاکره نیست و برجام هم مسئله ای تمام شده و مختومه است و نه در مورد کاستن و نه افزودن به آن با هیچ کشوری صحبت نخواهیم کرد و مجموعه قدرتها و کشورهای جهان و سازمان ملل هم به آن واقف هستند.
قاسمی ادامه داد: برجام پابرجا خواهد بود و نمی توانند آن را تضعیف کنند مگر با تخطی از تعهدات و کم رنگ کردن آثار مثبت برجام برای ایران، ولی سیاست کلان ما ثابت و غیر قابل تغییر است و از آن دفاع می کنیم؛ قطعا معاندینی که برای این موضوع تلاش می کنند، شکست خواهند خورد.
**ایران در یمن هیچ دخالتی ندارد
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره انتساب حمله موشکی یمنی ها به ایران و مطالبی که برخی رسانه ها برخلاف مصالح ملی منتشر می کنند، گفت: وابستگی ها و فضاسازی ها راه به جایی نمی برد؛ موضوع روشن است، ایران در یمن هیچ دخالتی ندارد و با توجه به محاصره یمن ما هیچ سلاحی به یمن نه ارسال می کنیم و نه امکان ارسال آن را داریم و به دلیل محاصره حتی مواد غذایی و کمکهای انسان دوستانه هم نمی توانیم ارسال کنیم چه رسد به سلاح.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: آنچه سلاح در یمن وجود دارد از گذشته است و احتمالا یمنی ها توانسته اند زیر انواع فشارهای و بمباران ها برای دفاع از خود، روی برد آنها تغییراتی داشته باشند و سیستم آن را تکامل دهند.
قاسمی تاکید کرد: ایران هیچ نفعی در این مسئله ندارد و ما هر اقدامی که از سوی رسانه ها مطرح می شود را تکذیب می کنیم.
وی این فضاسازی ها را جنگ روانی از سوی معاندین عنوان کرد که تلاش می کنند به شکست های خود و فجایعی که در یمن مرتکب می شوند، سرپوش بگذارند.
سخنگوی وزارت امورخارجه در بخش دیگر از سخنانش گفت: ایران دخالتی در لبنان ندارد و در عین حال ما ارتباطات خوبی با تمام گروه ها احزاب و خود سعد حریری داریم و حتی روز قبل از عزیمت ایشان به عربستان سعودی در دیدار خوب و مثبتی با آقای ولایتی داشتند و در این دیدار مسائل مختلف منطقه ای و جهانی مطرح شد.
قاسمی همچننی درپاسخ به سوالی درباره نامه نگاری های بارزانی با مقامات ایرانی گفت: در مورد نامه نگاری بارزانی با مقامات ایرانی اطلاعی ندارم، در مورد اظهارات نیچروان بارزانی نگاه ما با دولت عراق هماهنگ است و رفتارهایمان را با میزان معیار دولت عراق تنظیم خواهیم کرد.
وی ادامه داد: هر چه مطابق سیاست کلان دولت عراق باشد، دنبال خواهیم کرد اکنون هم روابط عاطفی و دوستانه و خوبی با مردم اقلیم و اکراد عراق داریم و خواهیم داشت و با وجود اقدامات و سیاستهای نابجای برخی از سیاستمداران اقلیم، ما روابط خود را با مردم کرد عراق ادامه خواهیم داد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درمورد تغییرات در وزارت امور خارجه گفت: تغییرات در این وزارتخانه در دستور کار است و اگر همه موارد درون وزارت امور خارجه حل و فصل می شد، زودتر ساختار جدید جایگزین ساختار قبلی می شد.
قاسمی یادآور شد: این تغییرات در سازمان اموراداری واستخدامی مراحل مختلفی را طی کرده است، آنها هم نظراتی داشتند و در جلسات مختلف سعی شد دیدگاه ها به هم نزدیک شود.
وی تاکید کرد: امیدواریم این مجوزها هر چه زودتر کسب شود و عملا وزارت امور خارجه بتواند هر چه پیش بینی کرده را در عمل انجام دهد.