کد خبر: 31400
A

مراسم 'عصر ایرانی' در نمایشگاه کتاب وین

مراسم 'عصر ایرانی' با حضور شماری از مقامات جمهوری اسلامی ایران و ده ها تن از علاقمندان به فرهنگ ایرانی روز شنبه در نمایشگاه بین المللی کتاب وین برگزار شد.

مراسم 'عصر ایرانی' در نمایشگاه کتاب وین
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، در این مراسم که با حضور عبادلله مولایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش ، محمدرضا وصفی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، همایون امیرزاده مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین مارکوس تویفل مدیر امور بین المللی نمایشگاه کتاب وین و دهها تن از علاقمندان به فرهنگ ایران در غرفه جمهوری اسلامی ایران برگزار شد ، تقویت همکاری فرهنگی و ادبی ایران و اتریش مورد تاکید قرار گرفت.
همایون امیرزاده مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: نمایشگاههای بین المللی فرصتی است که ما در حوزه دیپلماسی فرهنگی با مخاطب بین المللی ارتباط برقرار کنیم.
وی افزود: کشور اتریش هم به عنوان کشوری که ما سابقه طولانی دوستی و روابط بدون تنش با آن داشتیم ظرفیتهای قابل اعتنایی برای جهش در حوزه تقویت فضای فرهنگی با ایران دارد .
وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخیرا با گزارشهای خوبی که از وین دریافت کرده به این اجماع رسیده که یک دوره جدید پرقوتی را در روابط فرهنگی با اتریش آغاز کنیم و افق های روشنی در روابط فرهنگی دو کشور وجود دارد.
مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در زمینه ایجاد ارتباطات فرهنگی بسترهای خوبی فراهم شده است افزود: در این دوره برای تقویت ابعاد فرهنگی این حوزه از نظر وزارت ارشاد هیچ مشکلی برای برنامه سفارت وجود نخواهد داشت. ما در این فرایند به دنبال ردپاهای جدیدی از فرهنگی هستیم که سالیان گذشته در اینجا حضور داشته و مردم این سرزمین به شایستگی میزبانی کردند. پیدا کردن این رد پاها ممکن در شعر ، فلسفه یا عرفان باشد .
مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم همچنین گفت در پی مذاکرات جدی انجام شده در تهران ، برای ایجاد پل ادبی برای ارتباط مولفان و ناشران و نویسندگان ایران و اتریش آمادگی داریم.
** سفیر ایران: فرهنگ وجه ذاتی روابط ایران و اتریش بوده است
عبادالله مولایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش نیز در مراسم عصر ایرانی در نمایشگاه بین المللی کتاب وین ، در اظهاراتی ، فرهنگ را وجه ذاتی روابط ایران در چند قرن گذشته دانست و گفت: فرهنگ هم به پیشبرد ابعاد دیپلماتیک و اقتصادی روابط ایران و اتریش مدد رسانده و هم در فهم متقابل و مشترک و احترام مشترک و آشنایی بیش از پیش مردم ایران و اتریش نقش اساسی داشته و خوشبختانه در سالهای اخیر هم گامهای مثبتی در جهت گسترش همکاری و تعامل های فرهنگی ، هنری و ادبی برداشته شده است.
وی افزود: شاید یکی از نقاط قوت روابط فرهنگی ایران و اتریش در سالهای اخیر همکاری های دانشگاهی و آکادمیک بوده است. کارگروه خاص این نوع همکاری ها در چهارچوب کمیسیون مشترک ایران و اتریش طراحی شده است و جلسات متعددی در تهران و وین داشته اند و حدود 12 دانشگاه و مراکز علمی ایران و اتریش یادداشت تفاهم همکاری امضا کرده اند.
وی افزود: برای اجرای پروژه های پژوهشی مشترک گامهای اساسی برداشته شده و ریاست کمیته برنامه ریزی این نوع همکاری های دانشگاهی را در اتریش آقای دکتر فیشر رئیس جمهوری سابق اتریش بر عهده گرفته که نشان اهمیت این همکاری ها است. کشور ما هم همین اهتمام را نسبت به تداوم و پیشبرد همکاری های دانشگاهی و فرهنگی با اتریش نشان داده است.
وی افزود: وزارت علوم ، اتریش را یکی از چهار کشور اروپایی شریک راهبردی همکاری دانشگاهی ما تلقی می کند و امیدواریم از این پس علاوه بر ابعاد مختلف فرهنگی روابط ما ، حوزه دانشگاهی هم کمک بکند که تصویر جامع تری از همکاری های فرهنگی ایران و اتریش داشته باشیم.
سفیر جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد : در سال آینده سالگرد چند رخداد مهم در روابط دو کشور از جمله یکصد و چهلمین سالگرد روابط دیپلماتیک رسمی ایران و اتریش ، سالگرد تاسیس موسسه فرهنگی اتریش در تهران ، و بیست و پنجمین سالگرد آغاز گفت وگوهای بین دینی ایران و اتریش گرامی داشته می شود و امیدوارم که همه این حوزه ها به شناخت و آشنایی افکار عمومی ایران و اتریش کمک کند و آثار بسیار مثبتی روی سایر ابعاد روابط ما داشته باشد.
قطعا به علت میراث فرهنگی - تمدنی غنی ایران و تاریخ طولانی کشور ما و همچنین جایگاه برجسته اتریش در عرصه فرهنگی در اروپا، همکاری های ایران و اتریش می تواند حتی آثار فرامرزی هم در منطقه ما و هم در اروپا داشته باشد و تصور می کنم که این نوع حضورهای فرهنگی بخصوص نمایشگاههای بین المللی کتاب ، به دستیابی سهل تر و سریعتر به این اهداف کمک می کند.
** حضور پنج دانشگاه ایرانی در نمایشگاه کتاب وین
در این مراسم همچنین 'قباد شفیعی' معاون روابط بین الملل دانشگاه کردستان گفت : امسال وزارت علوم و دفتر امور دانشجویان خارج از کشور تصمیم گرفت که دانشگاهها هم در این نمایشگاه مشارکت کنند. پنج دانشگاه ایرانی شامل کردستان ، مازندران ، رازی کرمانشاه ، دانشگاه یزد و دانشگاه علامه طباطبایی به علت حضور فعال آنها در جذب دانشجویان خارجی برای این منظور انتخاب شدند.
وی افزود: هدف از حضور در این نمایشگاه شناساندن بیشتر دانشگاههای ایران و پتانسیلهای موجود در دانشگاههای موجود بوده و دلیل دیگر نیز جذب دانشجویان خارجی است. دانشگاههای ما از چند سال قبل بطور فعال در این زمینه فعالیت خود را آغاز کرده اند و به عنوان مثال حدود 1 درصد از دانشجویان دانشگاه کردستان ، خارجی هستند و ما سعی کردیم خودمان را بیشتر به دانشجویان خارجی بشناسانیم.
شفیعی خاطرنشان کرد: مطلب دیگر ایجاد ارتباطات جدید و انجام پروژه های مشترک بخصوص با دانشگاههای اروپایی و بخصوص اتریش است. در این چند روز تلاش کردیم با دانشگاههای اتریش ارتباط برقرار کنیم و همین روز گذشته با دانشگاه گراتس جلساتی برای ایجاد ارتباط و تبادل دانشجو و دوره های کوتاه مدت دانشجویی و انجام پروژه های مشترک اروپایی جلساتی داشتیم . مساله دیگر این بود که حضور ما در اینجا در واقع تبلیغی برای جذب گردشگر هم بود.
* ابراز امیدواری مدیر نمایشگاه وین برای تقویت روابط فرهنگی با ایران
مارکوس تویفل مدیر امور بین المللی نمایشگاه بین المللی کتاب وین نیز در این مراسم ضمن ابراز خشنودی از مشارکت مجدد ایران در این نمایشگاه کتاب وین ، ابراز امیدواری کرد که ایران و اتریش بتوانند از جمله از طریق مشارکت در چنین رویدادهایی روابط فرهنگی خود را تقویت کنند.
وی روابط فرهنگی را به علت کمک به شناخت یکدیگر ، پایه و اساسی برای گسترش کلی مناسبات در زمینه های گوناگون دانست.
در مراسم عصر ایرانی در نمایشگاه بین المللی کتاب وین همچنین از کتاب مجموعه عکسهای پیاده روی اربعین از مجموعه عکاسان فعال در ایران ، رونمایی شد.
دهمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب وین چهارشنبه شب 17 آبان با مراسم «شب طولانی کتاب» آغاز شد و تا روز یکشنبه 21 آبان ادامه دارد و جمهوری اسلامی ایران با نمایش 500 عنوان کتاب در حوزه‌های ایران‌شناسی، هنر، ادبیات، تاریخ، دفاع مقدس، کودک و نوجوان شرکت دارد و همچنین کتب تخصصی دانشگاهی و منشورهای دانشگاه‌های کشور ازجمله سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه کردستان، دانشگاه مازندران، دانشگاه یزد و دانشگاه رازی کرمانشاه به نمایش گذاشته می‌شود.
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر