فرید موسوی: ابراز امیدواری نسبت به لغو احکام اولیه ۷ چهره اصلاحطلب/ حمایت مدبرانه از احزاب، اختلافهای سیاسی را کنترل و کانالیزه میکند
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با انتقاد نسبت به توجه صرف به کارکرد انتخاباتی احزاب، به تشریح اهمیت فعالیت حزبی در کشور پرداخت و با اشاره به صدور احکام ۷ چهره اصلاحطلب ازسوی قوه قضاییه، ابراز امیدواری کرد که این قوه با سعه صدر و ظرافت بیشتری با فعالان حزبی برخورد کند و این احکام بدوی نیز در مراحل بعدی لغو شوند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران و سید فرید موسوی با اشاره به صدور احکام ۷ چهره اصلاحطلب و با تاکید بر لزوم توسعه فرهنگ تحزب در راستای دستیابی به توسعه پایدار و همهجانبه در کشور و افزایش کارآمدی نظام اداری و اجرایی کشور اعلام کرد: امروز ما بیش از گذشته به نشاط سیاسی و همدلی جامعه نیازمندیم؛ بنابراین باید با ایجاد بستر مناسب برای فعالان سیاسی و نهادهای مدنی، موجبات نشاط و امید برای کشور را فراهم کنیم.
وی گفت: احزاب میتوانند نشاط سیاسی را در جامعه بسط و گسترش دهند و امید به آیندهای بهتر را برای جامعه خلق کنند.
حمایت مدبرانه از احزاب میتواند اختلافات سیاسی را کنترل و کانالیزه کند
نماینده اصلاحطلب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: حمایت مدبرانه از احزاب میتواند تنشها و اختلافات سیاسی در جامعه را کنترل و کانالیزه کند؛ به نحوی که اختلافات و سلیقههای مختلف و بعضا متضاد سیاسی به جامعه رسوخ نکند و احیاناً جامعه ملتهب نشود.
عضو فراکسیون امید مجلس دهم خاطرنشان کرد: برخورد سخت با احزاب، هزینه فعالیتهای قانونی را افزایش داده و موجب میشود برخی به خود اجازه دهند فعالیتهای غیرقانونی و بدون شناسنامه را توجیه کنند و این یک عارضه سیاسی است که باید با تدبیر و هوشمندی مانع از بروز و رخداد آن شد. از همین رو معتقدم شایسته است با تساهل، سعه صدر و ظرافت بیشتر با اهالی تحزب تعامل صورت گیرد.
ایران مدعی راستین الگوی باثبات مردم سالاری است
موسوی، جمهوری اسلامی را مدعی راستین الگوی باثبات مردمسالاری دینی در منطقه دانست و گفت: قطعاً نظام حزبی در حفظ و تداوم این الگو، بسیار کارگشا خواهد بود؛ کمااینکه تاکنون نیز چنین بوده است. بنابراین حفظ و تقویت نظام حزبی برای کشور حائز اهمیت است.
عضو هیات رییسه مجمع نمایندگان استان تهران خاطرنشان کرد: امروزه توسعه و پیشرفت، بدون دارا بودن یک نظام حزبی اگر نگوییم امکانپذیر نیست، میتوان مدعی بود که قطعاً با کندی مواجه است و حال آنکه ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند تسریع در روند توسعه و پیشرفت کشور هستیم.
وی احزاب را مکمل، حامی، حافظ و تقویتکننده یک نظام سیاسی دانست و یادآور شد: تقویت احزاب، تقویت نظام است؛ اگر چنین نگاه و رویکردی داشته باشیم، قطعاً با تساهل بیشتری میتوانیم با احزاب رفتار کنیم.
انتقاد از توجه صرف به کارکرد انتخاباتی احزاب
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نباید فکر کنیم که احزاب صرفاً کارکرد انتخاباتی دارند و فردای انتخابات نیازی به احزاب نداریم. حضور دائمی احزاب، نقشی موثر و کارآمد در پیشرفت و بالندگی کشور دارد. اما اگر هزینههای فعالیت در احزاب را افزایش دهیم، طبعاً نمیتوانیم از احزابی متنوع و کارآمد برخوردار باشیم.
وی با بیان اینکه احزاب چشم نظارتی یک نظام سیاسی محسوب میشوند، گفت: تقویت احزاب، تقویت سیستم نظارتی یک نظام سیاسی است. اگر میخواهیم با فساد اقتصادی مبارزه کنیم، احزاب میتوانند در راس مبارزه باشند. اگر میخواهیم دولت به وظایفش درست عمل کند، احزاب قادر خواهند بود آنرا از دولت مطالبه کنند. اگر میخواهیم مطالبات به حق مردم پیگیری شده و به سامان برسد، احزاب قادر خواهند بود آنها را از دولت و نهادهای مربوطه مطالبه کنند؛ بنابراین نقش احزاب نقشی غیرقابل انکار است.
ابراز امیدواری نسبت به لغو احکام بدوی ۷ چهره اصلاح طلب
موسوی، با اشاره به احکام صادره برای ۷ چهره اصلاحطلب و برخی دیگر از فعالان سیاسی، از قوه قضاییه درخواست کرد که با تعامل بیشتری با فعالان حزبی برخورد کند و ابراز امیدواری کرد که حکم بدوی در مراحل بعدی لغو شود و در پایان گفت: امیدواریم با تقویت احزاب، شاهد تقویت فعالیتهای قانونی و حزبی در راستای اعتلای اهداف و آرمانهای نظام جمهوری اسلامی ایران باشیم.