کد خبر: 24416
A

جان بولتون:‌ دستاوردهای بغداد در جنگ علیه داعش به تقویت تهران می‌انجامد

نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل دریادداشتی با اشاره به دستاوردهای دولت عراق در مبارزه علیه داعش نوشت:‌ توسعه کنترل سیاسی و نظامی بغداد به مناطق باز پس گرفته شده از داعش منجر به افزایش قدرت تهران می‌شود،‌ در حالیکه آمریکا باید بداند ایران یک رقیب است.

جان بولتون:‌ دستاوردهای بغداد در جنگ علیه داعش به تقویت تهران می‌انجامد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، ‌جان بولتون نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل در یادداشت  خود در روزنامه وال استریت ژورنال تاکید کرد که مسائل استراتژیک بلند مدت در خاورمیانه همچنان حل نشده باقی مانده و آمریکا اکنون نیازمند یک استراتژی برای بعد از دوران داعش است.

بولتون نوشت‌: سرخط خبرها از سوریه بسیار قابل توجه است. آن‌ها می گویند که نشانه هایی از تمایل دولت اسد برای یک حمله شیمیایی دیگر وجود دارد. خلبان های آمریکایی برای حمله به نیروهایی که متحدان ما را تهدید می‌کنند، آماده شده و یک هواپیمای سوری و پهپاد ساخت ایران را هدف قرار داده اند. احتمال وقوع یک درگیری نظامی مستقیم میان آمریکا و روسیه افزایش یافته است. اما پوشش این حوادث و پاسخ های تاکتیکی پیشنهادی، مسئله و داستان اصلی را تحت الشعاع قرار داده است: اینکه کارزار کند علیه داعش در حال نزدیک شدن به خط پایان است. اما مسئله اصلی یعنی مسئله خلاء راهبرد بلندمدت آمریکا کماکان در منطقه  وجود دارد که باید سپس از داعش پر شود.

مسئله واقعی، تاکتیکی نیست، بلکه نبود استراتژی آمریکایی در خاورمیانه پس از داعش است.

این مبارزه یک خلاء سیاسی منطقه ای به جا خواهد گذاشت که باید به گونه ای پر شود. دولت ترامپ به جای تکرار غیرارادی خطاهای رئیس جمهوری باراک اوباما باید برای پرهیز از واگذاری پیروزی در عرصه نبرد زمینی، یک بازنگری دردناک انجام دهد.

این مقام پیشین آمریکایی در ادامه یادداشت خود به ارائه راهکارهای مورد نظر خود برای دستیابی به این هدف پرداخت و نوشت:‌دولت آمریکا باید حمایت خود از دولت کنونی عراق را متوقف کند یا به شدت کاهش دهد. اگر چه بغداد ظاهر خود را به عنوان یک کشور متشکل از کردها، عرب های سنی و عرب های شیعه حفظ کرده است. پایتخت تحت تسلط شیعیان مورد حمایت ایران قرار دارد. عراق امروز یادآور اروپایی شرقی در اواخر دهه ۱۹۴۰ است که شوروی موقعیتش را تحکیم می کرد. توسعه کنترل سیاسی وظامی بغداد به مناطق باز پس گرفته شده از داعش تنها به پیشبرد قدرت تهران می انجامد و این به نفع آمریکا نیست.

اما کردهای عراق سودای استقلال در سر دارند و در آستانه اعلام آن هستند. آن‌ها برای تسهیل ایجاد یک کردستان بزرگ با داعش مبارزه می‌کنند. هر چند کردها به ویژه در سوریه و ترکیه یکپارچه نیستند و همگی آن‌ها نگاه مثبتی به آمریکا ندارند. نیروهای کرد که با داعش می جنگند با مارکسیست های پ. ک.ک در ترکیه ارتباط دارند. آن‌ها تهدیدی واقعی برای تمامیت ارضی ترکیه به شمار می آیند اما با توجه به اینکه اندیشه رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه به سمتی علیه نگرش غرب محور سکولار تغییر یافته است، این مسئله کمتر نگران کننده به نظر می رسد.

وی در بخش دیگری از یادداشت خود تاکیدکرد که آمریکا باید بداند که ایران و روسیه رقبایش هستند و عراق نیز دوست محسوب نمی شود.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر