رسانه ملی و اخبار آشوبهای ونزوئلا
رسانۀ ملی نیز اگر خواهان رشد و بلوغ مردم و جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی است، باید بهجای سکوت و تغافل و یا کتمان علل واقعی بحران ونزوئلا، به تببین منصفانه و واقعبینانۀ آن بپردازد.
دیده بان ایران- چرا رسانۀ ملی علاقهای به انتشار اخبار آشوبهای ونزوئلا ندارد؟
اگر هم خبری از ونزوئلا منتشر شود، رویکرد قالبِ آن «مداخلۀ خارجی» است. کافی است «ونزوئلا» را در وبسایت خبرگزاری صداوسیما جستجو کنید، با چنین تیترهایی مواجه میشوید:
ونزوئلا قطعنامه سازمان کشورهای آمریکایی را به رسمیت نمیشناسد / برگزاری شب احیا در کاراکاس / تظاهرات در مکزیک علیه دخالت خارجی در امور ونزوئلا / مادورو تغییر سیاست آمریکا در قبال کوبا را محکوم کرد / حقوق بشر و باز هم رویکرد دوگانه آمریکا! / انتقاد مورالس از دخالت آمریکا در امور داخلی ونزوئلا / ماه مبارک رمضان در ونزوئلا / مراسم گرامیداشت ارتحال امام خمینی(ره) درجهان / هواپیمایی یونایتد ایرلاینز پرواز به ونزوئلا را متوقف میکند / ونزوئلا از سازمان کشورهای آمریکایی خارج می شود / ارزش پول ملی ونزوئلا نزدیک به 65 درصد سقوط کرد ...
اگر فکری برای مشکلات نظام اقتصادی کشور نشود، ممکن است امروز ونزوئلا، فردای ما باشد و با توجه به وجوه تشابه دو کشور (بهویژه اقتصاد نفتی)، کمتر رویدادی به این وضوح میتواند برای جامعۀ ما مایۀ عبرت شود. پیش از وقوع آنچه اقتصاددانان «ونزوئلاییشدن اقتصاد ایران» مینامند، باید به جامعه آگاهی بخشید تا با دولت در اِعمال اصلاحات لازم همراه شود.
رسانۀ ملی نیز اگر خواهان رشد و بلوغ مردم و جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی است، باید بهجای سکوت و تغافل و یا کتمان علل واقعی بحران ونزوئلا، به تببین منصفانه و واقعبینانۀ آن بپردازد. شایسته است علاوه بر انعکاس اخبار این آشوبها در بخشهای مختلف خبری، در برنامههای تحلیلی مانند گفتگوی ویژۀ خبری (شبکۀ دو)، از عُقلای اقتصاددان و باورمند به علم اقتصاد دعوت شود تا برای مردم توضیح دهند که چرا اکنون ونزوئلا در چنین شرایطی قرار گرفته است؛
آیا آنچه امروز در خیابانهای ونزوئلا رخ میدهد صرفاً حاصل بدخواهی و توطئۀ آمریکاست یا معلول سیاستهای نادرستِ اقتصادی و فساد گستردۀ اداری است(سطح کلان)؟
رئیس جمهور مادورو که خواهان تغییر قانون اساسی ونزوئلا است، کیست و چگونه مدارج قدرت را طی کرده و با کدام پیشینه و دانش، مدیریت جامعه را بر عهده گرفته است(سطح خُرد)؟
چرا کشوری که دارای بیشترین ذخایر نفتی اثباتشده جهان است، دچار «بحرانِ نان» شده و مبتلا به تورم 500 (و به روایتی 700) درصدی است؟
بیشک رنج انسانها در ونزوئلا، اندوهناک است، اما میتوان این بحران را بهانه کرد و برای مردم به شکلی عینی، فرجام سیاستهای نادرست و عوامپسندانۀ اقتصادی را توضیح داد. «نلسون ماندلا» گفته است: تربیت مردمان فرهیخته، روشنبین و آگاه، مطمئنترین مسیر سلامتبخشی به دموکراسی است. رسانۀ ملی چقدر برای تربیت چنین انسانهایی تلاش میکند؟