دغدغه های اصولگرایان از نگاه روزنامه جمهوری اسلامی
حساسیت غالب بر طیف اصولگرا، چه از ناحیه اصل اسلام و چه از ناحیه انقلاب و نظام اسلامی، دغدغه اصالت و عدم تحریف است؛ یعنی از باب نمونه بیم آن دارد که نفوذ تفکرات ناخالص و التقاطی در بدنه نظام و دستگاههای حکومتی، انقلاب را دچار دگردیسی و تغییر هویت نماید و فقدان حساسیت در این خصوص باعث شود که به مرور زمان، از انقلاب چیزی جز پیکرهای بیمحتوا باقی نماند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران؛ روزنامه جمهوری اسلامی در ادامه نوشت نوشت: یعنی همان اتفاق شوم و تاسف باری که برای اصل اسلام رخ داد و خلافت موروثی بنیامیه و بنیعباس به نام اسلام و در پشت نقاب خلافت پیامبر جایگزین حکومت عدل علوی گردید.
در مقابل، طیف اصلاحطلب، هم در حوزه گسترش نفوذ اسلام و هم در قلمرو کارآمدی نظام جمهوری اسلامی، خواهان آن است که اسلام و انقلاب جوشیده از آن بتوانند در معرکه جریانهای فکری فرهنگی و رقابت نفسگیر میان تئوریهای سیاسی اجتماعی، حرف و سخن خود را به شکل منطقی و مطابق با استانداردهای تعریف شده علمی ارائه کنند و در بازار پررونق تفکر جهانی به داد و ستد و تعامل فعال با دیگر رقبا بپردازند.
چنان که ملاحظه میشود هر دو نوع دغدغه و حساسیت، کاملاً بجا و منطقی است و نادیده گرفتن یا دست کم گرفتن هریک از آنها به معنای صرفنظر کردن از یک بخش عمده از اهداف اسلام و انقلاب اسلامی خواهد بود. بنابراین به نظر میرسد حذف هریک از این دو گرایش از صحنه مدیریت جامعه و مصادره کردن انقلاب و نظام به نفع یکی از آنها، امری مطلوب و به صرفه و صلاح ملک و ملت نیست؛ چنان که این روش ناصواب حذفی، خسارتهای جبرانناپذیری را تاکنون به جامعه ما تحمیل کرده است. شیوه پسندیده، جمع میان این دو گرایش و طرد عناصر افراطی و عقلگریز یا عقلستیز از بین آنهاست. عقلای هردو جناح که دل در گرو حفظ آرمانهای انقلاب و تقویت پایههای نظام دارند، باید ضمن پرهیز از ایراد اتهامات و انگهایی که جز تشدید نفرت و کینهتوزی نسبت به یکدیگر و تهیه خوراک تبلیغاتی برای دشمن مشترک نتیجهای ندارد، تفکر و دیدگاه همدیگر را به رسمیت بشناسند و در یک عرصه گسترده تضارب آراء و تعاطی افکار، به این پرسش جدی پاسخ دهند که چگونه میتوان هم بر اصول و اهداف انقلاب ایستادگی نمود و هم نظام جمهوری اسلامی را به عنوان یک الگوی پیشرفته و کارآمد در عرصه سیاست، اقتصاد، فرهنگ و... به جهانیان معرفی کرد. در این میان، توجه به روح حاکم بر قانون اساسی و پرهیز از جمود بر قوالب و ظواهر و شعارزدگی و ایجاد حساسیتهای کاذب و تصنعی، میتواند به مثابه عناصر و مولفههای اصلی گفتگو میان جناحین مورد توجه و دقتنظر قرار گیرد.