کد خبر: 211664
A
در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران مطرح شد؛

یوسفی، عضو هیات‌رئیسه مجلس: فرصت طلبان در ۲ دولت عامل قطعی برق هستند/ برخی مسئولان دولت جدید، همان مدیران دولت قبلی هستند/ برخی مدیران نه اصولگرا هستند، نه اصلاح‌طلب، بلکه فرصت‌طلب هستند/ مدیران بدون رزومه پست می گیرند

مجتبی یوسفی، عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که اگر ذخیره‌سازی به‌موقع سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها انجام می‌شد، اکنون نه‌تنها با قطع برق مواجه نمی‌شدیم، بلکه می‌توانستیم برق صادر کنیم، به دیده‌بان ایران گفت: بی‌انصافی است که ناترازی‌های فعلی انرژی را به دولت جدیدی که مدت کوتاهی است بر سر کار آمده، نسبت دهیم، ولی بحرانی که در ماه‌های اخیر در بحث مدیریت انرژی به وجود آمده، قطع به یقین ناشی از سوءمدیریت در کوتاه‌مدت است. البته نباید فراموش کنیم که برخی مسئولان دولت جدید، همان مدیران دولت قبلی هستند. اساسا برخی مدیران در کشورمان، مدام از حالتی به حالت دیگر تغییر شکل می‌دهند، یعنی زمانی اصلاح‌طلب هستند، بعدا اصولگرا می‌شوند و بعدا دوباره اصلاح‌طلب می‌شوند؛ این‌ها نه اصولگرا هستند، نه اصلاح‌طلب، بلکه فرصت‌طلب هستند. برخی از این افراد هنوز هم بر سر کار هستند، اما هرکسی که به فعالان ستادیِ بدون رزومه پُست بدهد، خیانت کرده است.

یوسفی، عضو هیات‌رئیسه مجلس: فرصت طلبان در ۲ دولت عامل قطعی برق هستند/ برخی مسئولان دولت جدید، همان مدیران دولت قبلی هستند/ برخی مدیران نه اصولگرا هستند، نه اصلاح‌طلب، بلکه فرصت‌طلب هستند/ مدیران بدون رزومه پست می گیرند

دیده‌بان ایران؛ محمدحسین خودکار - با وجود این که چند سالی است آثار ناترازی انرژی به صورت آشکار در زندگی مردم مشخص شده، اما در فصل سرد امسال، اتفاقات کم‌سابقه‌ای بر اثر کمبود برق و گاز رخ داد؛ از جمله این که تا به حال سابقه نداشت که برق بخش خانگی در فصل‌های پاییز و زمستان قطع شود که شاهد وقوع این اتفاق در سال ۱۴۰۳ بودیم و با وجود این که جلوگیری از مازوت‌سوزی در سه نیروگاه کرج، اراک و اصفهان، به عنوان بهانه اصلی قطع برق منازل در ساعات مشخص در راستای مدیریت مصرف سوخت مطرح شده بود، اما تنها حدود دو هفته بعد از اعلام توقف مازوت‌سوزی در سه نیروگاه مذکور، سازمان محیط‌زیست از این خبر داد که استفاده از سوخت آلاینده مازوت در هر سه نیروگاه دوباره آغاز شده است. 

در میانه آذرماه امسال که بحث‌ها درباره لزوم یا عدم لزوم استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها مطرح بود، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت تاکید کرد که «امسال ذخایر گازوئیل کشور حدود ۵۵ تا ۶۰ درصد نسبت به سال گذشته کمتر شده است.» چند روز بعد هم عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو اعلام کرد که «۱۳ نیروگاه به دلیل کمبود سوخت از مدار خارج شده‌اند.» پس از آن هم در روز ۲۵ آذر شرکت توانیر با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که «برق شهرک‌های صنعتی تا اطلاع بعدی قطع می‌شود.» البته بلافاصله توانیر از این تصمیم خود عقب کشید و محسن ذبیحی، معاون این شرکت گفت که «در روزهای گذشته، قطع برق شهرک‌های صنعتی گلایه تولیدکنندگان را درپی داشت. در حال حاضر برق واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی به صورت ۵۰ درصد اختصاص می‌یابد.» 

در هفته‌های اخیر قطع برق صنایع همچنان به صورت پاره‌وقت ادامه پیدا کرده است و اخیرا سید محمد اتابک، وزیر صمت در واکنش به گلایه‌های مکرر صاحبان واحدهای تولیدی و صنعتی گفته کرده است که «تصمیم اولیه برخی مدیران کشور این بود که برق و گاز صنایع به صورت کامل قطع شود که پس از تبادل نظرهای فراوان، به شرایط فعلی رسیدیم. البته باید در ازای قطعی برق و گاز صنایع، یک بسته حمایتی به واحدهای تولیدی پرداخت شود که این موضوع نیز حتما اجرایی می‌شود.» در این میان، نباید فراموش کرد که همه این ناترازی‌های انرژی در شرایطی به وقوع پیوسته است که در هفته‌های گذشته هم مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور و هم محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس اعلام کرده‌اند که «روزانه حداقل ۲۰ میلیون لیتر سوخت در کشور قاچاق می‌شود.» 

اگر ذخیره‌سازی به‌موقع سوخت انجام می‌شد، اکنون می‌توانستیم برق صادر کنیم 

در چنین شرایطی از مجتبی یوسفی، عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی پرسیدیم که عامل بحران ناترازی انرژی در فصل سرد سال ۱۴۰۳ کیست، که او نیز در پاسخ به خبرنگار دیده‌بان ایران توضیح داد: بی‌انصافی است که ناترازی‌های فعلی انرژی را به دولت جدیدی که مدت کوتاهی است بر سر کار آمده، نسبت دهیم، ولی بحرانی که در ماه‌های اخیر در بحث مدیریت انرژی به وجود آمده، قطع به یقین ناشی از سوءمدیریت در کوتاه‌مدت است. هیچ‌وقت حتی در روزهای سخت کشورمان در دهه ۶۰ پیش نیامده بود که برق منازل در پاییز و زمستان قطع شود. البته در گذشته شاهد قطع برق صنایع در فصل سرد سال بوده‌ایم و در دولت  رئیسی هم این اتفاق رخ داد. 

نماینده اهواز در مجلس ادامه داد: قطع برق صنایع در هر دولتی که ایجاد شود، حتما اشکال دارد، چون تولید را دچار مشکل می‌کند و برای برخی صنایع مثل فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها، رفع تعهدات ارزی را با چالش مواجه می‌کند. از همه مهمتر این که کارگران، چه در صنایع بزرگ و چه در صنایع کوچک، دچار مشکل می‌شوند، زیرا صاحبان صنایع وقتی نتوانند تولید کنند، طبیعتا نمی‌توانند حقوق کارگران خود را هم بپردازند. ناترازی امروز برق از ذخیره‌سازی نشدن به‌موقع سوخت نیروگاه‌ها ناشی می‌شود. اکنون با کمبود روزانه ۲۰ میلیون متر مکعب سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها اعم از گاز یا سوخت مایع (گازوئیل یا مازوت) مواجه هستیم که این کمبود حتما ناشی از سوءمدیریت است. 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: مسئولان وزارت نیرو می‌گویند که همین حالا روزانه ۱۸ هزار مگاوات ظرفیت خالی برای تولید برق در نیروگاه‌ها وجود دارد. اکنون یعنی در این فصل از سال، ناترازی برق در بخش خانگی حدود یک هزار و ۸۰۰ مگاوات و در بخش صنعت حدود ۳ هزار مگاوات است، یعنی مجموع ناترازی برق موجود در کشور، کمتر از ۵ هزار مگاوات در روز است؛ بنابراین اگر سوخت نیروگاه‌ها به اندازه کافی ذخیره می‌شد، در فصل سرد امسال، روزانه بیش از ۱۳ هزار مگاوات ظرفیت اضافی برای تولید داشتیم و می‌توانستیم برق صادر کنیم که برای کشور ارزآوری به همراه می‌داشت؛ بنابراین، مشکل اصلی، سوءمدیریت در ذخیره‌سازی سوخت در کوتاه‌مدت است. 

برخی مدیران، مدام از حالتی به حالت دیگر تغییر شکل می‌دهند

یوسفی در پاسخ به این سوال که حدود یک ماه قبل، سخنگوی دولت اعلام کرد که میزان ذخیره گازوئیل کشور حدود ۵۵ تا ۶۰ درصد از سال گذشته کمتر است و با این تفاسیر، چه زمانی باید ذخیره‌سازی سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها انجام می‌شد، به دیده بان ایران گفت: حدود پنج ماه است که دولت جدید مستقر است و حتما بخشی از مشکلِ عدم ذخیره‌سازی سوخت به همین دولت بازمی‌گردد. البته نباید فراموش کنیم که برخی مسئولان دولت جدید، همان مدیران دولت قبلی هستند. اساسا برخی مسئولان کشورمان، مدام از حالتی به حالت دیگر تغییر شکل می‌دهند، یعنی زمانی اصلاح‌طلب هستند، بعدا اصولگرا می‌شوند و بعدا دوباره اصلاح‌طلب می‌شوند؛ این‌ها نه اصولگرا هستند، نه اصلاح‌طلب، بلکه فرصت‌طلب هستند. برخی از این افراد هنوز هم بر سر کار هستند. 

عضو هیات‌رئیسه مجلس ادامه داد: بعضی افراد بیش از ۲۵ سال در کشورمان وزیر یا معاون وزیر یا مدیرکل یا استاندار یا فرماندار یا ... بوده‌اند، اما وقتی با آن‌ها صحبت می‌کنیم، منتقد مدیران گذشته می‌شوند! یک‌بار در یک جلسه استانی، یکی از مدیران می‌گفت که مدیران قبلی فلان مجموعه واقعا ناتوان بودند، یک نفر برگشت به او گفت که شما خودت شش ماه قبل در همان مجموعه بودی! حالا درست است که روزی اصلاح‌طلب بودی، بعد اصولگرا شدی که بتوانی پُست بگیری، ولی عملکرد خودت را زیر سوال نبر! برخی مدیران کشورمان فکر می‌کنند که همیشه زنگ انشاء است، ولی زمان زنگ املاء هم می‌رسد! البته همه ما با افتخار به دستور حضرت آقا درباره کمک به دولت آقای پزشکیان عمل می‌کنیم. 

وی در ادامه بیان کرد: وزیرانی که اکنون پنج ماه است بر صدر وزارتخانه‌های حوزه انرژی کشور نشسته‌اند، باید درباره بحران انرژی کنونی پاسخگو باشند و برای مردم توضیح دهند که چرا نتوانسته‌اند سوخت نیروگاه‌ها و برق صنایع را تامین کنند؟ مدیران دولت بدانند که این اتفاقات، نه‌تنها تولید کشور را مشکل مواجه می‌کند، بلکه معیشت صنعتگر و کارگر مظلوم را به خطر می‌اندازد. الان برای صنعتگران جای سوال است که چه کسی باید عدم‌النفع ناشی از قطع برق صنایع را بپردازد؟ 

مجتبی یوسفی

مسئولان دولت بعد از دیدار با فعالان ستادها، برای جلسه با صنعتگران هم وقت بگذارند

یوسفی همچنین به اعتراضات صنعتگران به مسئولان دولتی درباره قطع برق صنایع در ماه‌های اخیر اشاره کرد و گفت: در چند ماه گذشته بارها دیده‌ایم که از خود آقای رئیس‌جمهور گرفته تا بعضی وزرای دولت، با فعالان ستاد انتخاباتی دکتر پزشکیان در استان‌ها و شهرهای مختلف جلسه می‌گذارند. ما با این موضوع مشکلی نداریم و اتفاقا مجلس هم به صورت کامل به کابینه پیشنهادی رأی داد و هم کلیات بودجه دولت را تایید کرد، این در حالی است که سال گذشته، مجلس به کلیات بودجه دولت شهید رئیسی رأی نداد و قبل از آن نیز هم به یک وزیر دولت سیزدهم رأی اعتماد نداد و هم یک وزیر دیگر دولت قبل را استیضاح کرد. 

عضو هیات‌رئیسه مجلس در ادامه به دیده بان ایران گفت: این که آقایان دولتی وقت می‌گذارند و با فعالان ستاد انتخاباتی استان‌ها، بعد هم شهرستان‌ها و بعد هم روستاها جلسه می‌گذارند، خوب است، بالاخره برخی افراد در ستادها کار کرده‌اند و انتظار پُست گرفتن دارند. البته این افراد چه اصولگرا باشند، چه اصلاح‌طلب، هرکسی که به فعالان ستادیِ بدون رزومه پُست بدهد، خیانت کرده است. مردم از نمایندگان و رئیس‌جمهور و وزرا بخواهند که رزومه مدیران ارشد و میانی کشور را به صورت شفاف منتشر کنند تا افکار عمومی متوجه شوند که بعضی افراد، جز رفاقت با برخی مسئولان، چه سابقه‌ای داشته‌اند؟! همین افراد در دولت‌های مختلف روی کار آمده‌اند که وضع اقتصادی ما به اینجا رسیده است. این نکته را من در مخالفت با برخی وزرا چه در دولت شهید رئیسی و چه در این دولت بیان کردم. 

وی در پایان تصریح کرد: مسئولان دولت وقتی جلساتشان با فعالان ستادهای انتخاباتی آقای پزشکیان در استان‌ها و شهرها و روستاها به پایان رسید، با صنعتگران هم جلسه بگذارند و مشکلات آن‌ها را بشنوند. البته بسیاری از صنعتگران چند ماه قبل به آقای پزشکیان رأی دادند، ولی اکنون مسئولان دولت حاضر نیستند که با آن‌ها جلسه بگذراند. دولتمردان باید توجه داشته باشند که در شرایط دشوار اقتصادی موجود، این صنعتگران هستند که خط مقدم تولید هستند و اشتغال و معیشت کارگران به آن‌ها وصل است و بار دولت را به دوش می‌کشند؛ بنابراین بعد از این که جلسات آقایان با فعالان ستادها تمام شد، یک وقتی هم بگذارند و با صنعتگران بنشینند و مشکلات آن‌ها را حل کنند. 

منبع: دیده‌بان ایران

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر