سردار سنایی راد: آنچه در سوریه اتفاق افتاده برای ما خسارت است و قابل کتمان نیست/ مردم سوریه از ما دعوت نکردند
سردار سنایی راد، معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا :نمیشود کتمان کرد که آنچه در سوریه اتفاق افتاده برای ما یک خسارت است، نه فقط برای ما بلکه برای منطقه یک خسارت است. مسلحین امروز سوریه تروریستهای گذشته هستند سردار سنایی راد گفت: امروز آنچه در سوریه اتفاق افتاد قبل از اینکه حاصل قدرت نظامی جریان مسلح تحریر الشام باشد استفاده درست آنها از رسانه و قدرت رسانهای است که پشت سر این ماجرا از آنها حمایت میکرد. این کار موجب هراس هم در ارتش و هم تطمیع در بدنه مردمی سوریه شد و توانست این اتفاق را رقم بزند. لذا من فکر میکنم در استخدام واژگان باید دقت کنیم. من قائل نیستم که آنچه را که شهید سلیمانی کسب کرده است نتوانستیم پاس بداریم و امروز به هدر رفته است.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛سردار غلامرضا سناییراد معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا، درباره نقش سردار سلیمانی در جلوگیری از ورود تروریستها در منطقه گفت: بیتردید شهید سلیمانی یک قهرمان ملی و بلکه قهرمان بدون مرز ما است. او قهرمان عرصه مقاومت بود که نه تنها در تراز ملی و منطقهای بلکه در تراز جهانی قرار داشت که توانست در مقابل جریان تروریسم تکفیری داعش بایستد. با وجود اینکه آمریکاییها و سایر کشورهای متحد آنها پیشبینی کرده بودند حدود ۳۰ سال داعش در منطقه حضور داشته باشد اما او طی چند سال مبارزه توانست پرچم حکومت نحس این جریان تکفیری را پایین بکشد.
شهید سلیمانی دفاع از انسانیت را به نمایش گذاشت
وی ادامه داد: با توجه به خصلت تکفیری تروریستهای داعشی که با هر نماد و نمود دینی غیر از خودشان برخورد تکفیری داشتند و آن را مغایر توحید میدانستند لذا به دنبال منهدم کردن آن برمیآمدند، یاران شهید سلیمانی به عنوان مدافعان حرم معروف شدند اما در واقع او دفاع از انسانیت در منطقه را به نمایش گذاشت کما اینکه در آن موقع همانطور که به خاطر دارید سایر مذاهب دیگر نیز مورد تعرض تروریستها قرار میگرفتند از مسیحیت گرفته تا ایزدیها مورد تعرض و آزار داعشیها بودند و صحنهها و خاطرات بسیار دردناکی از آن زمان به یاد مانده است و شکست داعش در آن زمان در واقع دفاع از مظلومیت و کرامت همه این انسانها به حساب میآمد. کما اینکه با توجه به ماهیت جهانی جریان تروریسم تکفیری داعش که هیچ مرز و محدودیتی برای آنچه خلافت اسلامی خودشان مینامیدند، قائل نبودند، لذا نه فقط کشورهای منطقه با شکست داعش به امنیت رسیدند بلکه امنیت کل جهان تامین شد؛ چراکه در همان زمان داعشیها اقدامات تروریستی را در برخی از کشورهای اروپایی هم انجام میدادند.
معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا تصریح کرد: واقعیت این است که شهید سلیمانی نقش بیبدیلی داشت که آن را از دوران دفاع مقدس همراه با مسئولیتشناسی و حس انساندوستی آموخته بود و در این ماجرا به هر حال در اوج ایثار از خودش گذشت و شبانهروز نمیشناخت. به هر حال سختی مبارزه هم انرژی میبرد و هم نیاز بود زمان برای آن اختصاص دهد و در واقع ایشان با همه وجود ایستاد و صفحه طلایی را از تاریخ رشادتهای رزمندگان رقم زد و جالب اینجاست که در این مبارزه سرانجام جان گذاشت و به شهادت رسید.
شهید سلیمانی از شم سیاسی و نگاه عمیق چندجانبه برخوارد بود
سناییراد با اشاره به ویژگیهای شهید سلیمانی گفت: این فرمانده بزرگ در کنار رزمندگان میدان حضور داشت ضمن اینکه نه تنها در عرصه میدان ایفای نقش کرد بلکه با برخورداری از شم سیاسی و نگاه عمیق چندجانبه به موضوع حتی در عرصه دیپلماسی هم توانست اقداماتی را به نفع مقاومت در برابر جریان داعش انجام دهد و زمینه شکست داعش را حتی با کمک سایر قدرتهای جهانی و کشورها رقم بزند. این اقدام به عنوان یک الگوی ماندگار از کار آمیخته با رشادت و درایت به جا ماند.
ترجمه اتفاقات سوریه به این معنی نیست که نتوانستیم از دستاوردهایمان حفاظت کنیم
مسلحین امروز سوریه تروریستهای گذشته هستند
اگر جولانی امروز مجبور است جهش ژنتیکی را به نمایش بگذارد، خود این تغییر حاصل کار شهید سلیمانی است
وی در پاسخ به این سوال که سردار سلیمانی نه تنها در شکست داعش در عراق و سوریه نقش داشته بلکه موجب توسعه جبهه مقاومت هم در منطقه شده بود، چه عواملی به موفقیت این تلاشها کمک کردند و آیا توانستیم بعد از شهادت سردار سلیمانی از این دستاوردها پاسداری کنیم، گفت: واقعیت این است که امروز اتفاقی که در سوریه افتاده است نباید ما را منفعل کند و نباید این اتفاق اینگونه ترجمه شود که ما نتوانستیم از دستاوردها حمایت کنیم. ما فراموش نمیکنیم امروز جریان مسلحین، تروریستهای گذشته هستند و آقای جولانی با القاعده همکاری کرد و همراه ابوبکر البغدادی با داعش همکاری کرد و بعد با استفاده از زمینه و بستری که داعش فراهم کرده بود و حتی با کمکهای مالی آنها جبهه النصره را تشکیل داد. او امروز مجبور است به نوعی جهش ژنتیکی را به نمایش بگذارد و لذا باید از آرایش چهره تا به کارگیری ادبیات همه شیوهها را تغییر دهد. کسانی که زمانی مرتب دم از کشتار دیگران و انحصارطلبی صرف میزدند، امروز اعلام میکنند که حقوق همه مذاهب و فرق را به رسمیت میشناسند و به اماکن مقدس همه مذاهب اعتنا دارند و آن را امن اعلام میکنند.
معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا تصریح کرد: آنها امروز سخن از جمهوری و حکومت دموکراتیک میزنند و این در واقع نشان میدهد آنچه که شهید سلیمانی با شکست داعش بر تفکر بر این اندیشه تحمیل کرد در ادامه آنها را متوجه کرد که نمیتوانند به همان شیوه قبلی ادامه بدهند و لذا خود این تغییر هم حاصل کار شهید سلیمانی است و هم وضعیتی که بعد از آن در مقاومت ایجاد شده و کسانی که دستاندرکار این ماموریت بزرگ بودند، با این رسالت سنگین توانستند این زمینه را حفظ کنند و این امر باعث شده امروز تفاوت جدی را ما در همان گروه واحد ببینیم و آنچه که امروز تحریرالشام نامیده میشود در واقع همان جبهة النصره گذشته است.
سنایی راد خاطرنشان کرد: جالب است که آمریکاییها همینها را در فهرست گروههای تروریستی قرار داده بودند و برای کسب اطلاع از جولانی جایزه ۱۰ میلیون دلاری گذاشته بودند لذا واقعیت این است که نباید اتفاقی که افتاده را اینگونه ترجمه کرد که حاصل زحمات شهید سلیمانی و یاران او یعنی مدافعان حرم امروز پاس داشته نشده و صیانت نشده است. لذا این القا را کسانی صورت میدهند که از اتفاقی که افتاده است دستاوردهای بزرگ برای خودشان میسازند و همچنین به نوعی القاء شکست سنگین برای جمهوری اسلامی و مدافعان حرم میکنند.
قائل به این نیستم که هر آنچه شهید سلیمانی کسب کرد امروز به هدر رفته است
وی با اشاره به اثرگذاری نقش رسانه در تقابل این جبههها، گفت: امروز آنچه در سوریه اتفاق افتاد قبل از اینکه حاصل قدرت نظامی جریان مسلح تحریر الشام باشد استفاده درست آنها از رسانه و قدرت رسانهای است که پشت سر این ماجرا از آنها حمایت میکرد. این کار موجب هراس هم در ارتش و هم تطمیع در بدنه مردمی سوریه شد و توانست این اتفاق را رقم بزند. لذا من فکر میکنم در استخدام واژگان باید دقت کنیم. من قائل نیستم که آنچه را که شهید سلیمانی کسب کرده است نتوانستیم پاس بداریم و امروز به هدر رفته است.
آنچه در سوریه اتفاق افتاده برای ما خسارت است
اگر خوابی آمریکاییها برای منطقه کردی دیدهاند، محقق شود، کشور ترکیه جزو متضررین بزرگ خواهد بود
معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا با بیان اینکه جنگ فراز و فرود دارد، گفت: در زمان دفاع مقدس ما در متن جنگ بودیم، در جنگ شکست بود، پیروزی هم بود. اگر خدایی نکرده شکستها موجب انفعال میشد توسعه پیروزی برای دشمن به حساب میآمد همانگونه که آفت پیروزیها میتوانست غرور باشد، در شکست هم آسیبهایی وجود دارد و لذا امروز باید مواظبت کنیم به ویژه با توجه به اینکه رسانه و آنچه در رسانه بازتاب پیدا میکند به هر حال افکار عمومی را میسازد و نقش تعیینکننده دارد. لذا نمیشود کتمان کرد که آنچه در سوریه اتفاق افتاده برای ما یک خسارت است، نه فقط برای ما بلکه برای منطقه یک خسارت است؛ چراکه ما امروز شاهد پیشروی صهیونیستها در اراضی جهان اسلام و سوریه هستیم که یک کشور اسلامی است.
سناییراد تصریح کرد: انهدام زیرساختهای قدرت یک کشور مسلمان نشان میدهد اینها واقعاً با نوع رژیمها مسئله ندارند بلکه مسئله آنها وجود قدرت برای استقلال در بین مسلمانان است و لذا نمیشود کتمان کرد اتفاقی که افتاده اتفاق نامبارکی است کما اینکه پیامد این اتفاق میتواند به تجزیه سوریه منتهی شود که خود این امر نوعی توفیق برای نقشه شوم آمریکاییها و صهیونسیتها برای خاورمیانه است چراکه به دنبال تجزیه کشورها هستند. البته نه مردم سوریه چنین اجازهای را خواهند داد و نه کسانی که امروز نظارهگرند. در واقع اتفاقی که افتاده میتواند توسعه پیدا کند و سرنوشت آن ها را هم تحت تاثیر قرار دهد، مثلاً کشور ترکیه در این ماجرا فعلاً نقشی ایفا کرده ولی اگر آن خوابی را که امروز آمریکاییها برای منطقه کردی دیدهاند، محقق شود، کشور ترکیه جزو متضررین بزرگ این رویداد در منطقه خواهد بود. بنابراین امیدواریم انشاالله همه کشورها به عبور سوریه از این شرایط سخت و حفظ وحدت ارضی این کشور و حفظ وحدت ملی مردم، انسجام مردم و صیانت از مردم در برابر آشوبی که یک پایش در رژیم صهیونیستی است، کمک کنند.
در زمان سردار سلیمانی هم مردم عراق و هم سوریه مخالف تفکر و نگرش داعش بودند
وی در پاسخ به این سوال که ویژگیهای رهبری سردار سلیمانی چگونه بود و ایشان چگونه با نیروهای محلی برای مبارزه با تروریسم و داعش همکاری می کرد؟ آیا ما امروز با چنین خلائی در فرماندهی مواجهیم، تصریح کرد: مسلما باید بخشی از آنچه که قبلا اتفاق افتاده بود را در ویژگیهای مدیریتی فرماندهی شهید سلیمانی دید. اما بخش دیگری از این موفقیتها را هم باید در دیگر زمینهها جستجو کرد. در آن دوره به هر حال کسانی که آمده بودند، با هر نماد و نمود مذهبی متفاوت از خودشان برخورد سخت و خشن داشتند. به هر حال از انفجاراتی که علیه یک صومعه مسیحی بود تا یک مرقد مرشد صوفی سنی و انهدام حرم امام عسکری (ع) همه نشان میداد که داعش چه نوع تفکری دارد و لذا آن زمان زمینهای وجود داشت که مردم سوریه هم در کنار ارتش در مقابل داعشیها ایستادند. در آن زمان به هر حال عوامل مختلفی موجب شکست داعش شد یکی از این عوامل همین بود که هم در عراق و هم در سوریه مردم مخالف چنین تفکر و نگرشی بودند و رفتار سخت و خشن تکفیریها موجب واکنش مردم میشد. اما شرایط امروز نسبت به آن روز متفاوت است و باید حتما شهید سلیمانی را در آن موقعیت دید البته معتقدم که حتما ویژگیهای فرماندهی و مدیریت سردار سلیمانی هم در آن موفقیتها و هم در انگیزهبخشی به مدافعان حرم و همچنین انسجام بخشی و حضور آنها در میدان بیتردید نقش داشته است اما زمینهها را هم نباید فراموش کنیم.
مردم و دولت سوریه در شرایط فعلی از ما برای مقابله با هجوم مسلحین دعوت نکردند
ما قرار نبود کار ارتش سوریه را انجام دهیم
امروز دشمن به دنبال بیاعتبارسازی فرماندهان است
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی نه دولت سوریه از ما دعوت کرده بود که ما برای مقابله با هجوم جدید مسلحین به آن ها کمک کنیم و نه مردم سوریه، مردم گذشته سوریه بودند و حتی نه ارتش سوریه همان ارتش بود. ما قرار نبود کار ارتش سوریه را انجام دهیم ما به هر حال نیروی مستشاری بودیم که باید با دعوت دولت حاکم بر سوریه میرفتیم و زمینه حضور ما هم باید وجود میداشت. لذا نمیشود تفاوتهای فرماندهی و مدیریتی را کتمان کرد اما باید به زمینهها هم توجه داشت که خدایی نکرده نوع قضاوت درباره آن ما را از انصاف دور نکند. امروز دشمن به دنبال بیاعتبارسازی فرماندهان است چراکه به هر حال این فرماندهان هستند که اگر اتفاقی در عرصه امنیتی بیفتد، مردان هدایت و فرماندهی در میدان هستند.
برجستگیهای شخصیتی و کاریزمای شهید سلیمانی توانست زمینهساز مذاکره با پوتین و جلب نظر او برای ورود به ماجرای منطقهای شود
در حوادث سخت خدایی نکرده نباید در قضاوتها از واقعیتها و انصاف فاصله گرفت
سناییراد با بیان اینکه مقام معظم رهبری شهید سلیمانی را مکتب نامید گفت: حتما شهید سلیمانی برجستگیهایی داشته که صاحب مکتب شده . او برجستگیهای شخصیتی و کاریزمای فردی داشت و با این برجستگیهای شخصیتی بود که توانست زمینهساز مذاکره با شخصی مثل پوتین و جلب نظر او برای ورود به ماجرای منطقهای و کمک به دولت بشار در آن زمان شود. این ویژگی به هر حال در همه افراد وجود ندارد. در طول تاریخ یک تئوری به وجود آمده به نام تئوری نخبگانی که براساس این تئوری افراد خاصی میتوانند در شرایطی به مرزهایی دست پیدا کنند که به هر حال جذبه ای را برای زیر مجموعه شان رقم بزند و این قابل کتمان نیست اما حتماً حتماً باید به تفاوت زمینهها و شرایط هم توجه داشته ضمن اینکه کسانی که با شهید سلیمانی کار کردند از جمله آقای قاآنی که سالها به عنوان جانشین سردار سلیمانی بود قطعاً این توانمندیها را دارد چراکه توانسته است حدود دو دهه در کنار شهید سلیمانی به عنوان نفر دوم و بعد از شهادت ایشان بلافاصله به عنوان جایگزین مطرح شود لذا فکر میکنم در حوادث سخت خدایی نکرده نباید در قضاوتها از واقعیتها و انصاف فاصله گرفت.
معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا در پاسخ به این سوال که ویژگیهای رهبری شخصیت شهید سلیمانی امروز چگونه باید مورد استفاده قرار گیرد، تصریح کرد: ما متاسفانه معمولاً افرادی که شهید شدهاند را میبینیم و تجلیل میکنیم اما متاسفانه تا زمانی که در قید حیات هستند کمتر به این افراد توجه میشود. در دوره حاکمیت داعش در عراق و سوریه من سابقه چند روز حضور بسیار کوتاهمدت در سوریه را داشتم. در آنجا با جوانانی مواجه شدم که در سن فرماندهی شهید باکری بوده و با سی و چند سال سن فرمانده قرارگاهی را برعهده داشتند اما فرمانده ارشد روسی در تصمیماتش از مشورت این جوانان غفلت نمیکرد یعنی این فرماندهان را قبول داشت. این حاصل کار شهید سلیمانی است.
ماجرای پیجرها برای شکستن کمر یک ارتش کلاسیک کفایت میکرد، اما حزبالله همچنان سرپا مانده است
سناییراد خاطرنشان کرد: امروز مقاومت با وجود فشار مضاعف و به کارگیری آخرین فناوریها و دسترسی به تسلیحات وحشتناک هم در شدت انفجار هم در دسترسی به عِده و عُده و تعداد دشمن به کار خود ادامه میدهد. به هر حال صهیونیستها در استفاده از تسلیحات نظامی محدودیتی ندارند اما چرا بالاخره ناچار شدند آتشبس با حزبالله را بپذیرند قطعاً بخشی از آن به دلیل تجاربی است که شهید سلیمانی به این مجموعه منتقل کرده و فرماندهانی که در مبارزه با داعش رشد کردند و ارتقا پیدا کردهاند. امروز ماجرای پیجرها که میتوانست بیش از ۲۰۰۰ نفر را از رده خارج کند و برای شکستن کمر یک ارتش کلاسیک کفایت میکرد، اما اگر حزبالله همچنان سرپا مانده است به دلیل وجود عناصر مجرب و لایق است و باید بگوییم که اشتباه آمریکاییها در به راه انداختن جنگ نیابتی در منطقه با داعش این سرمایه را برای حزب الله پدید آورده است چراکه بخشی از نیروهایی که حزب الله دارد نیروهایی هستند که بعد از آموزش میدانی در صحنه در سوریه در مقابل داعش حضور داشتند و در آنجا در واقع رشد کردند و جنگجویان و رزمندگانی شدند که امروز در حزب الله در ردههای فرماندهی حضور دارند.
وی گفت: برای مجموعه های دیگر هم اینطور بوده است فاطمیون حیدریون زینبیون حسینیون و خود مجموعه هایی که از ایران در مقام مستشاری در سوریه حضور داشتند در کنار شهید سلیمانی تجاربی را آموختند. در عرصه لجستیک شهید رضی مورد تعقیب و پیگرد صهیونیستها قرار میگیرد و ترور میشود در واقع آنجا که قوت و عظمتی است آنها خودشان هزینه میکنند که ضربه بزنند و امثال این شهید سعید در ردههای دیگری در کنار او بوده و الان هم الحمدالله هستند و اگر نیاز باشد در صحنه و در شرایط مشابه همان نقش را با همان قدرت و قوت و اثر بخشی انشاالله ایفا خواهند کرد.