حمله ارگان مطبوعاتی جریان اصولگرا به قالیباف؛ برای دولت زمان نخرید
ارگان مطبوعاتی نزدیک به علی اکبر ولایتی نوشت: رئیس مجلس دیروز، هم اقدامات همتی را توجیه کرد و برای دولت زمان خرید.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در جلسه علنی دیروز و در واکنش به تلاش طیف تندرو برای استیضاح وزاری دولت، تاکید کرد که در شرایط کنونی آسیب استیضاح از سود آن بیشتر است و نشان داد که هنوز به «وفاق» پایبند است.
این رویکرد رئیس مجلس، اما خوشایند اصولگرایان نبود. مثلا روزنامه فرهیختگان در شماره امروز خود، رئیس مجلس را به زمان خریدن برای دولت متهم کرد و نوشت: «این رفتارها یک پیام برای افکار عمومی دارد و آن هم این است که ایده و عزمی جدی برای مدیریت بحرانهای اقتصادی در کشور وجود ندارد.»
این روزنامه اصولگرا با اشاره به توییت دیروز وزیر اقتصاد درباره نظر رهبری پیرامون طرح دوباره لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، این رویکرد را مصداق گره زدن مشکلات به بحث مذاکره دانست و نوشت: «وزیر اقتصاد راهحل را در جای دیگری جستوجو میکند و گویی به جای پذیرش مسئولیت به دنبال انداختن هزینه اقدامات خود بردوش نهادهای دیگر است، در کنار این موضوع اظهارنظرهای غیرضروری درمورد برخی موضوعات هم مزید برعلت شده و روی روان مردم راه میرود.»
«فرهیختگان» تصمیم دیروز قالیباف برای عدم ورود به بحث استیضاح وزرا را غلط ارزیابی نکرده و مقتضی شرایط میداند، اما معتقد است که رئیس مجلس در روزهای سختی قرار دارد و تصمیم حساسی گرفته است. این روزنامه اصولگرا نوشته: «اما استفاده از این ظرفیتها مشروط به این است که به حل مسئله مردم کمک کند. موضوعی که رئیس مجلس به آن تأکید دارد این است که در شرایط فعلی طبیعتاً استیضاح وزیر اقتصاد نمیتواند به بهبود و تغییر شرایط ارزی کمک کند. مجلس عموماً و به این منظور از شأن نظارتی خود استفاده میکند تا ضمن پاسخگویی به مطالبات مردم در جایگاه نمایندگان آنها، بتواند، نقشی در بهبود اوضاع معیشتی مردم داشته باشد، اما در نگاه به شرایط فعلی آنچه رئیس مجلس به آن تأکید میکند این است که استیضاح وزیر نمیتواند اثر مدنظر نمایندگان مجلس را در مدیریت این بحران داشته باشد، کمااینکه برکناری وزیر و فاصله زمانی تا اعلام وزیر تازه میتواند دولت را با بحرانها و چالشهای بیشتری مواجه کند. براین اساس به نظر میرسد موضع مجلس در مواجهه با این بحران، همراهی با دولت در عین اجرای وظایف نظارتی آنهاست. مجلس در مواجهه با این بحران نیز روی لبه تیزی حرکت میکند.»
«فرهیختگان» با اشاره به اینکه «علاوه براینکه باید استقلال و جایگاه مجلس را حفظ کند و وظایف نظارتی خود را به عنوان قوه مقننه بهدرستی انجام دهد، همچنین نمیخواهد که مانعی در مسیر کار دولت و حلوفصل مشکلات مردم ایجاد کند و البته از آن طرف بوم هم نیفتد. موضع رئیس مجلس بهروشنی حکایت از این داشت که مجلس قصد دارد تا در مدیریت این بحران برمبنای توصیه رهبرانقلاب مبنی بر کمک به دولت عمل کند. این موضع مجلس میتواند از چند جهت حائز توجه باشد» نوشته: «نکته اول اینکه موضع مجلس این تصویر را برهم میزند که مواضعی که در برهههای مختلف میگیرد، نهتنها سیاسیکارانه و برای تسویهحسابهای سیاسی از دولت، بلکه در راستای اجرای قانون و حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم صورت میگیرد و این نکته در نگاه مردم جامعه نیز جا میافتد که دو قوه نه در مسیر اختلاف و سیاسیکاری که برای حل مشکلات مردم به تدبیر امور میپردازند. رئیس مجلس در مواجهه با بحران و نابسامانی ارزی به این موضوع تأکید دارد که دولت و بانک مرکزی، هیچ خلأ قانونی برای مواجهه با بحران ارز ندارند و این یک موضوع قابل حل است؛ اما در عین حال نیز موضوع ارز را تنها مسئله دولت تعریف نکرد بلکه آن را مشکل کشور معرفی کرد که دولت باید برای حل آن برنامهریزی و هدفگذاری مشخص داشته باشد. اعلام حمایت و کمک به دولت برای مدیریت بحران ارز، پیام روشنی برای دولت دارد از این جهت که برای حل این بحران بهصورت جدی گام بردارد و در این میان دیگر مجالی نیز برای انتقاد یا انداختن تقصیرات احتمالی به گردن دیگر نهادها از جانب رسانههای دولتی و مقامات دولتی باقی نمیماند.»