کد خبر: 20938
A

مروری بر روزنامه های سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ماه

روزنامه های امروز شوک انتخاباتی انصرا قالیباف از کاندیداتوری به نفع رئیسی را در کانون توجه قرار داده اند. در این میان مخالفان دولت آن را اقدام جهادی دانسته اند اما موافقان دولت ان را فرار از شکست تعبیر کرده اند. همچنین نشست دیروز برخی وزاری دولت در نیز مورد توجه بوده است.

مروری بر روزنامه های سه شنبه  ۲۶ اردیبهشت ماه

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران؛ روزنامه های مخالف دولت واکنش حمایتی نسبت به کناره گیری قالیباف داشتند.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

روزنامه کیهان در گزارشی با عنوان« شوک بزرگ /ائتلاف برای نجات ملت» با اشاره به اینکه قالیباف در اقدامی قابل تقدیر به نفع رئیسی انصراف داد نوشت:« ظهر دیروز و پس از پایان جلسه شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی که به بررسی آخرین وضعیت رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری اختصاص داشت، محمدباقر قالیباف به رغم اقبال گسترده مردمی به او، اخلاقمدارانه و متعهدانه برای افزایش شانس پیروزی جبهه مستضعفین، به‌نفع سیدابراهیم رئیسی کناره‌گیری کرد.

در این جلسه با توجه به اعلام آمادگی هر دو کاندیدای جبهه انقلاب (سیدابراهیم رئیسی و محمدباقر قالیباف) برای کناره‌گیری به‌نفع دیگری، نهایتاً محمدباقر قالیباف از رقابت‌های ریاست‌جمهوری اعلام کناره‌گیری و تأکید کرد که همه توان خود را برای پیروزی سیدابراهیم رئیسی بر «دولت ناکارآمد و ناتوان» به کار خواهد بست.

وی با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد: روزی که علی‌رغم مصالح شخصی، تصمیم گرفتم وارد صحنه انتخابات شوم، می‌دانستم با چه شرایط سخت و خطرناکی روبرو خواهم شد؛ چرا که روشن بود برای تغییر اساسی وضع موجود، راهی نیست جز مبارزه با 4درصدی‌هایی که در سالهایی طولانی، توانسته‌اند بر شریان‌های اقتصادی و سیاسی کشور مسلط شوند و نه تنها اقدامی برای حل مهمترین معضلات روز اقتصادی و اجتماعی نکنند، بلکه روز به روز با ترجیح منافع خود و بی‌قانونی‌های گسترده، بر این بحران‌ها، به ویژه بر بحران رکود و بیکاری دامن بزنند.»

روایت کیهان از علت کناره گیری قالیباف/ درخواست جدید انتخاباتی روحانی

اما روزنامه آفتاب یزد در باره علت کناره گیری قالیباف تحلیل دیگری ارائه می کند. این روزنامه در گزارشی با عنوان« انصراف قالیباف به نام رئیسی به کام روحانی» نوشت:« بسیاری بر این باورند که محمدباقر قالیباف بر اساس یک نقشه از پیش تعیین شده عمل کرده و بسان سربازی بوده که به اجرای دستور فرمانده یعنی تخریب روحانی پرداخته که سرانجام پس از انجام وظیفه‌اش صحنه را به نفع ابراهیم رئیسی ترک کرده است. اما در مقابل، گروهی هم اعتقادشان بر این مهم استوار است که قالیباف پس از استشمام بوی شکست و در پی باخت نابهنگامش در مناظره سوم، به دلیل افشای ماجرای «لوله» از حضور در کارزار انتخابات انصراف داده است. حال باید دید که آیا تمامی آرای قالیباف به سبد رای ابراهیم رئیسی سوق می‌یابد آنکه این کناره‌گیری درنهایت به سود حسن روحانی تمام خواهد شد.»

 

روزنامه های اصلاح طلب نشست دیروز برخی وزرا با اهالی فرهنگ در تالار وحدت را در کانون توجه قرار داده اند. 

 

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان« روحانی را خیلی اذیت خواهند کرد» نوشت:«» صندلی‌های چرمی سیاه روی سن تالار وحدت چیده شده، قرار نیست تئاتری اجرا شود، موسیقی هم نه؛ اگرچه میکروفون‌ها مثل زمان اجرای موسیقی تنظیم شده‌است. سه وزیر میهمان برنامه هستند و سه هنرمند. بیژن نامدارزنگنه، محمدجواد ظریف و حسن قاضی‌زاده‌هاشمیی یک‌در‌میان، کنار فاطمه معتمد‌آریا و علی نصیریان بازیگر و پیرنیاکان آهنگساز نشسته‌اند.

دومین نشست اهالی فرهنگ و هنر با دولتمردان اگرچه یک میتینگ انتخاباتی نبود، اما در این روزهای پر‌التهاب انتخاباتی هر‌از‌گاهی به سمت انتخابات ‌رفت. آنها که روی سن بودند، از اهمیت انتخاب روز جمعه سخن می‌گفتند و اینکه مردم ایران هوشیارند و می‌دانند به چه کسی باید رأی دهند. بیرون سالن شوخی‌های انتخاباتی جریان دارد و هر کسی از تجربه‌ و نگرانی این روزهایش می‌گوید.

طرح از روزنامه ایران

روایت کیهان از علت کناره گیری قالیباف/ درخواست جدید انتخاباتی روحانی

درخواست روحانی از مردم

روایت کیهان از علت کناره گیری قالیباف/ درخواست جدید انتخاباتی روحانی

روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان« جمعه‌بیایید رای بالاتر می‌خواهیم» با اشاره به این سخن روحانی که مردم! با دولت ٥١ درصدی نمی‌شود بعضی‌کارها را کرد نوشت:« در میان تک تک وعده‌هایی که تحقق آنها را برمی‌شمارد، خود نیز جای یکی از آنها را خالی می‌بیند؛ آن هم در تبریز، در جمع پرشور آذری‌‌زبان‌هایی که از ابتدای صبح به استقبالش در ورزشگاه شهید شریفی این شهر رفتند و طیف زیبایی از رنگ‌های سبز و بنفش را ساخته بودند. حسن روحانی در ادامه سفرهای انتخاباتی خود وارد تبریز می‌شود و این‌بار سخنانی مهم‌تر از سخنرانی‌های قبلی خود ارایه می‌کند. هرچند او بازهم از دستاوردهای چهارساله دولت خود می‌گوید اما، وقتی از سوی حامیان مطالبه‌ای قدیمی و البته همیشگی را می‌شنود، تکرار آن وعده را بر خود لازم می‌بیند و می‌گوید: «من در خرداد ٩٢ به مردم قول دادم و گفتم که گره پرونده هسته‌ای را باز و دیوار تحریم‌های آن را خراب و روابط و تعامل با جهان را بهتر خواهم کرد. من گفتم گام‌هایی در اقتصاد، ‌کشاورزی و بهداشت و درمان بر خواهم داشت و شرایط بهتری ایجاد خواهم کرد، اما بازوی من قدرت بعضی چیزها را نداشت». آن چیزی که روحانی از آن یاد می‌کند و قدرت بازوی خود را در برابر رفع آن ناچیز می‌داند، یک راه‌حل بیشتر ندارد و آن رایی بالاتر از آن ٥١ درصدی است که چهار سال پیش با آن راهی پاستور شده بود. او از مردم می‌خواهد که همه پای صندوق‌های رای بیایند تا شاید ۲۹ اردیبهشت را همچون ۲ خرداد ۷۶ به پایان برسانیم. »

طرح از روزنامه شهروند

روایت کیهان از علت کناره گیری قالیباف/ درخواست جدید انتخاباتی روحانی

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر