کد خبر: 207571
A
دیده‌بان ایران گزارش می‌دهد؛

زاکانی روی شعارهایش خط قرمز کشید/ هویت‌بخشی به آقای داماد و بیکاران دولت سیزدهم

علیرضا زاکانی که روزگاری در قامت یک نامزد ریاست جمهوری شعار می‌داد که فامیل خود را سر کار نمی‌آورد، از همان ابتدای تکیه زدن بر کرسی مدیریت شهری تهران، سعی کرد که داماد خود را وارد مجموعه شهرداری کند. با وجود این که در سه سال گذشته، اعضای شورای شهر بارها تذکر داده‌اند که چرا این فرد بدون داشتن حکم انتصاب قانونی، در تصمیم‌سازی‌های شهرداری دخالت می‌کند، شهرداری زاکانی در ماه‌های پایانی کار خود، پرشتاب به دنبال تاسیس «سازمان فناوری‌های نوین» است؛ سازمانی که می‌تواند محملی برای انتصابات جدید در شهرداری از میان اطرافیان آقای داماد و بیکارشدگان دولت سیزدهم باشد.

زاکانی روی شعارهایش خط قرمز کشید/ هویت‌بخشی به آقای داماد و بیکاران دولت سیزدهم

دیده‌بان ایران؛ پریسا هاشمی«مردم همه علیه غارتگران قیام کنیم. امروز وقت قیام است. سر ما را یک عده از مسئولان کلاه گذاشته‌اند و ما با شناخت چهره آن‌ها بر علیه آن‌ها باید قیام کنیم. من چه کاری می‌کنم؟ چه کاری نمی‌کنم؟ بنده شایسته سالاری را در این کشور مهیا خواهم کرد. {...} چه کاری نمی‌کنیم؟ به مردم دروغ نمی‌گوییم. از محل تورم دولت را اداره نمی‌کنیم. ابربدهکاران بانکی را آزاد نمی‌گذاریم. به واردکنندگان کالاهای مصرفی رانت نمی‌دهیم. گردش مدیران را جابه‌جا نمی‌کنیم. شایستگان را جای آنها می‌گذاریم. بستگان و فامیل خودمان را سرکار نمی‌آوریم. مردم را تحقیر نمی‌کنیم. مشکلات داخلی را وابسته به خارج کشور نمی‌کنیم. قدر دانشمندان را می‌دانیم و دیپلماسی اقتصادی را پیشه می‌کنیم. آنچه که هست قانونمداری و صداقت خواهد بود.» این اظهارنظرهای زیبا در ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ توسط علیرضا زاکانی، شهردار کنونی تهران در جمع‌بندی سه دقیقه‌ای آخرین مناظره انتخابات ریاست جمهوری در کسوت کاندیدا بیان شده است.

زاکانی که در آن انتخابات به نفع ابراهیم رئیسی کناره‌گیری کرد، شهرداری تهران را به عنوان سهم خود از اصولگرایان هدیه گرفت، اما به محض تکیه زدن به صندلی شهرداری، سخنان خود را در قاب تلویزیون جا گذاشت و راه دیگری را در پیش گرفت. او که قرار بود شایسته سالاری کند و بستگان و فامیل خود را سر کار نیاورد، در یکی از اولین احکام خود، دامادش را به عنوان مشاور خود برگزید و با هجمه‌ای که به سویش آمد، ترجیح داد بدون حکم، شهرداری را تحت سیطره دامادش قرار دهد؛ این موضوعی است که بسیاری از اعضای شورای شهر تهران نیز روی آن صفحه گذاشته‌اند.

بسیاری از منتقدان زاکانی بر این عقیده‌اند که لایحه تاسیس «سازمان فناوری‌های نوین و نوآوری شهری» به خواست آقای داماد به صحن شورای شهر تهران آمد و قرار بود دولتی کوچک با تاسیس این سازمان در شهرداری برای خود دست و پا کند. اما چکش‌کاری‌های شورای شهر تهران - از جمله حذف بخش دیپلماسی - او را در آرزوی رسیدن به ریاست جمهوری شهر تهران هم ناکام گذاشت. با این وجود، بازهم این داماد زاکانی است که به گفته بعضی اعضای شورای شهر تهران، همچنان پس شهرداری می‌تازد. زاکانی در جلسه‌ای غیرعلنی دامادش را فردی نخبه دانست که به او مشاور دهد و بار مالی در شهرداری ندارد. به همین سبب از اعضای شورای شهر تهران خواست که حساسیتی درباره او به خرج ندهند. زاکانی که قول داده بود، بستگان و فامیل خود را سرکار نیاورد و قانونمدار باشد، قانون «تعارض منافع» مصوبه شورای شهر تهران را زیر پا گذاشت تا به جای شایسته‌سالاری، بستگان و فامیل خود را وارد شهرداری کند.

شهرداری حتی برای قانونی کردن تشکیل سازمان فناوری‌های نوین روند انحلال مؤسسه فناوران شهر تهران را با شتاب دنبال می‌کند. علی اصغر قائمی، عضو شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار دیده‌بان ایران، علت این شتاب در سال پایانی مدیریت شهری ششم برای ایجاد سازمان فناوری‌های نوین را این می‌داند که «دلیل این کار‌های عجولانه و ناپخته را باید از همان‌هایی که آن را انجام می‌دهند بپرسید. من از همان ابتدا مخالفت کردم و تذکری هم که در صحن دادم بر همین اساس بود که این کار انجام نشود، مجموعه‌ای که بیش از ۱۰ سال فعالیت می‌کند و رتق و فتق بخشی از امور که مستقیما با مردم سرو کار دارد را بر عهده گرفته را برهم نزنید تا ده دیگری را آباد کنید. آن ده‌شان هم سازمان فناوری‌های نوین است که هنوز هویتی ندارد و هیچ ماموریتی هم نتوانستند برای آن تعریف کنند و بیشتر به دنبال این هستند که برای دوستان داماد آقای زاکانی فرصت کار و شغل ایجاد کنند. بنابراین من با اصل این کار برای حفاظت از منافع کارکنان آن مجموعه و منافع مردم مخالف هستم.»

موضوع تلاش برای دادن هویت و ماموریت تنها به داماد زاکانی هم برنمی‌گردد. حالا که دولت چهاردهم با ریاست مسعود پزشکیان تشکیل شده، زاکانی دنبال جذب بیکاران دولت سیزدهم است و به همین دلیل است که مهدی اقراریان، دیگر عضو شورای شهر تهران با بیان این سوال که شهرداری به کسی بدهی دارد؟ در صحن علنی شورای شهر تهران می‌گوید: «سبک مدیریت زاکانی بی‌قرار در انتصابات است و ما شاهد جفا به همکارانمان در شهرداری هستیم، چراکه بعضا انتصاباتی در شهرداری را شاهدیم که با تغییر و تحولات ایجادشده در دولت، افرادی که در جایگاه‌های سیاسی بودند، به دلیل این که احتمالا بیکار شدند و در جریان و گروه‌های سیاسی خاصی حضور دارند، حتما باید جایابی شوند و امروز چه جایی بهتر از شهرداری تهران که آقای زاکانی آن را اداره می‌کند. ما شاهدیم که افرادی منتسب به آقای زاکانی در پست‌های مختلف قرار می‌گیرند که از استان‌های مختلف و جاهایی غیرمرتبط به شهرداری می‌آیند.»

نگاه‌های سیاسی و حضور اقوام شهردار تهران در شهرداری باعث شده است که آن‌طور که برخی از اعضای شورای شهر تهران بر آن صحه می‌گذارند، حداقل خدمات مدیریت شهری که جمع‌آوری صحیح زباله است، با مشکل روبرو باشد. شهری که قرار بود پاریس خاورمیانه باشد، به شهر زباله‌ها و موش‌ها تبدیل شده تا شهردار تهران مقابل داماد و گروه سیاسی خاصی کم نیاورد.

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر