مروری بر روزنامه های یکشنبه ۲۴اردیبهشت ماه
روزنامه های امروز همچنان به حواشی مناظره سوم پرداخته اند و برخی از آنها به تبعیت از نامزدهای انتخاباتی درخواست مناظرات دو طرفه را ارائه کرده اند. همچنین روزنامه های اصلاح طلب به پوشش گسترده متینگ انتخاباتی روحانی در ورزشگاه آزادی پرداخته اند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، روزنامه های مخالف دولت امروز سعی کرده اند عملکرد دولت در موضوعات مختلف را به چالش بکشند.
روزنامه کیهان در گزارشی با عنوان«دولت با دروغهای شاخدار، در صداقت و پاسخگویی هم رفوزه شد » نوشت:« کافی است به لیستی از وعدهها و اظهارات دو نامزد دولت در مناظره روز جمعه نگاهی بیندازیم تا مشخص شود که چرا روحانی و جهانگیری در امتحان پاسخگویی و صداقت رفوزه شده اند: «ما برنامه داریم ۱۰ کالای اصلی که سهم عمده در قاچاق دارند را با آن مقابله کنیم، در دو سال گذشته تراز صادرات کالا نسبت به واردات بیشتر است، قیمت ارز را مناسب نگاه داشتیم. فارغ از اینکه کاهش قاچاق در دولت یازدهم را بپذیریم یا نه، بازشدن پروندههایی در رابطه با واردات قاچاق برخی مسئولین دولتی و خانوادههای آنان در دولت یازدهم که یک مورد آن در مناظرهها مطرح شده و جهانگیری به استناد آن از مظلومیت دولت خبر داد جالب توجه است. عجیبتر آن که جهانگیری در مناظره سوم اذعان میکند «قاچاق کالا همواره توسط کسانی انجام میشود که از رانتها استفاده میکنند» بیآن که بگوید حضور مسئولین دولتی و خانوادههای آنان در امر واردات اگر نگوئیم قاچاق، غیرضروری چه علتی داشته و دارد؟
روزنامه جوان نیز در گزارشی با عنوان« هلال احمر یا ستاد بنفش؟! » مدعی شده است که پول ذخیره شده در هلالاحمر در حال خرج شدن برای تبلیغات دولت است. جوان در بخشی از این گزارش نوشته است:« جمعیت هلال احمر اگرچه طبق اساسنامه سازمانی غیرسیاسی است، اما در طول تاریخ فعالیتش بارها از این تعهد بیطرفی و بیغرضی خارج شده است. اوج این سیاسیکاریها را میتوان در دولت یازدهم شاهد بود. حالا هم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری با نگاهی به روزنامه شهروند نه فقط حس نمیکنید که با رسانه رسمی جمعیت هلالاحمر و انعکاس فعالیتهای این جمعیت به همراه اهداف آموزشی مواجهاید، بلکه تیترها، عکسها و مطالب این رسانه که از بودجه عمومی و بیتالمال اداره میشود، درست شبیه بولتنهای انتخاباتی ستاد انتخابات دولت یازدهم است.
اگر اهل روزنامهخوانی و پیگیری جریانهای سیاسی باشید، تصدیق میکنید که روزنامه شهروند وابسته به جمعیت هلالاحمر تنها در بخش بودجه به این جمعیت وابسته است و خط و ربط مطالب و جریانسازیهای این رسانه به طور کامل از سوی اتاقفکر جریان اصلاحات هدایت میشود، اما طی روزهای اخیر اتاق فرمان این رسانه به جایی رسیده است که تیترها، عکسها و مطالب روزنامه شهروند به بولتن ستاد انتخاباتی دکتر روحانی تبدیل شده و از اهداف رسمی جمعیت هلال احمر کیلومترها فاصله گرفته است. این ماجرا به جایی رسیده که صدای داوطلبان و امدادگران جمعیت هلالاحمر را هم در آورده است. رفتار غیرحرفهای و غیرقانونی روزنامه رسمی جمعیت هلال احمر در حالی است که معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد پیش از این با صدور اطلاعیهای فعالیتهای رسانهای روزنامههایی که با بودجه عمومی و بیتالمال ارتزاق میکنند له یا علیه کاندیداهای انتخابات را ممنوع اعلام کرده است.»
میتینگ انتخاباتی روحانی
روزنامه آرمان در گزارشی به میتینگ انتخاباتی روحانی پرداخته است.این روزنامه در این گزارش با عنوان« غوغای روحانی» نوشت:« دیروز ورزشگاه آزادی مزین به نام اعتدال بود؛ دیروز بسیاری آمدند و امید را فریاد زدند، چرا که میدانستند کلید آن در دستان روحانی است. همه بودند، از بازیکن فوتبال تا بازیگر سینما و بخشی از جامعه که برای تداوم اعتدال تلاش میکنند. دیروز هیچ فردی از ترافیک و جمعیت زیاد گلایه نکرد و همگان لبخند بر چهره داشتند، چرا که میدانستند نقش آنها در انتخابات 29اردیبهشت مهم است پس باید صبور باشند و نگذارند به عقب برگردیم. همایش١٢هزار نفری حامیان روحانی روز گذشته در ورزشگاه آزادی در حالی برگزار شد که سالن محل همایش ساعتها قبل از آغاز مراسم، مملو از جمعیت حامی روحانی بود. حامیان روحانی ساعتهای باقیمانده تا باز شدن درهای ورزشگاه آزادی را با خواندن سرود یار دبستانی و سر دادن شعارهایی در حمایت از روحانی سپری و حاضران با استفاده از شالها و دستبندهای بنفش حمایت خود را از روحانی اعلام کردند. جمعیت حاضر در پشت درهای ورزشگاه آزادی از ساعت ۱۵ وارد سالن ۱۲ هزار نفری شدند. ظرفیت سالن تکمیل شد و هزاران نفر مشتاق بیرون از سالن ماندند. شعارهایی مانند «درود بر روحانی»، «روحانی زندهباد، اصلاحات پایندهباد» و «روحانی، روحانی حمایتت میکنیم»، «سلام بر هاشمی درود بر روحانی»، از سوی حاضران در سالن سر داده میشد. ربنای شجریان در سالن آزادی پخش شد و مورد استقبال حاضران قرار گرفت. دیروز بسیاری با اشاره به درخواست یکی از کاندیداها برای اعلام دارایی روسای قوا میگفتند که جمعیت حاضر در ورزشگاه دارایی روحانی است. رئیس جمهور راس ساعت ۱۸ در استقبال فراوان حامیانش وارد سالن ۱۲ هزار نفری آزادی شد، در حالی که اسحاق جهانگیری نیز روحانی را همراهی میکرد.»
روزنامه شهروند در سرمقاله امروز خودبا عنوان«مناظره سوم» نوشت:« مناظره سوم اگرچه تعیینکننده بود، ولی انتظارات به حق مردم ایران را در ارایه برنامههای اقتصادی ازسوی نامزدهای مخالف دولت برآورده نکرد. این نشان داد که دست منتقدان دولت در ارایه راهحلهای قابل قبول به کلی خالی است.
پرداختی قانون یارانهها درحال حاضر دقیقا به اندازه قانون است. متاسفانه در دولت گذشته این رقم سهبرابر قانون پرداخت شد که موجب انواع فساد و تورم گردید. دولت فعلی با اجرای قانون توانسته جلوی افزایش قیمتها را بگیرد و هیچ بودجهای برای پرداخت بیشتر به مردم باقی نمانده و اگر بخواهند یارانه را بیشتر کنند، باید قیمتهای بنزین و سایر اقلام را زیاد کنند و بنزین را حداقل به ۳ تا ۴هزار تومان برسانند. بهعلاوه تمام طرحهای آقای رئیسی مطابق گفته خودشان، دراین دولت انجام شده و نیازی به بیان آنها نبوده است.عجیبترین اظهارات در مناظره سوم ازجانب قالیباف بود که گفت؛ آپارتمانها را به رفتگرهای شهرداری داده است؟! اول اینکه رفتگران تهران کارمند شهرداری نیستند، آنان درشرکتهای خدماتی کار میکنند. بهعلاوه کدام رفتگر شهرداری است که حقوق او حتی شارژ این ساختمانها را کفایت کند؟ نکته جالبتر و البته تأسفبارتر سخنان ایشان، اعلام اینکه ۲/۱میلیون از شغلهایی را که قول میدهد، دربخش کشاورزی ایجاد خواهد کرد!
شاغلان بخش کشاورزی کمتر از ۴میلیون نفر هستند، چگونه میتوان به آنان ۲/۱میلیون نفر اضافه کرد؟ اصولا افزایش اشتغال دربخش خدمات و صنعت رخ میدهد. دربخش کشاورزی حتی باید تعداد شاغلان کمتر شود و به جایش بهرهوری آنان بالا رود تا درآمدشان بیشتر شود. »
عباس عبدی روزنامهنگار و تحلیلگر نیز در یادداشتی در روزنامه اعتماد به احمد توکلی نامه نوشته است. در بخشی از این نامه می خوانیم:« آقای دکتر احمد توکلی در هفته گذشته متنی را خطاب به آقای روحانی نوشته و منتشر کردند و در این متن نسبت به اظهارات آقای روحانی در ارومیه و همدان و کرمانشاه اعتراض؛ و با ذکر بخشی از سخنان آقای روحانی آن را نقد کردند و بیان این مطالب را مصداق تیغ کشیدن به روی نظام جمهوری اسلامی ایران در هیات یک اپوزیسیون دانستند. اگر کسی جز آقای توکلی از اردوگاه اصولگرایان چنین مطلبی را مینوشت و منتشر میکرد مسالهای نبود و آن را در کنار انواع و اقسام نوشتههای جناحی دستهبندی میکردیم و باید با کرامت از کنار آن عبور میشد. ولی از آنجا که آقای توکلی در مواردی نشان دادهاند که فراتر از تعلقات جناحی فکر کرده و عمل میکنند بنابراین انتظار میرفت که این نوشته نیز در پرتو همین پیشفرض خوانده و شنیده شود که در این صورت تاثیر بسزایی داشت؛ پیشفرضی که در این زمینه خود را نشان نداده است.
ابتدا تاکید کنم که بنده نیز نسبت به مواضع آن دو روز آقای روحانی نقد دارم و این را روز گذشته و در روزنامه اعتماد منتشر کردم، ولی نقد بنده به کسی است که بهطور قطع در این انتخابات از او حمایت میکنم و اتفاقا این نقد را هم معطوف به دفاع از جامعه و کشور و رایآوری او نوشتم. در عین حال معتقدم که آقای روحانی به نحوی واکنشی رفتار کردند و گمان میکنم در ادامه شاهد این موارد نخواهیم بود. ولی پرسشی که از آقای توکلی میتوان طرح کرد این است که به قول معروف آیا بهتر نیست که ما یک سوزن به خود بزنیم و یک جوالدوز به دیگران؟ آیا آقای توکلی هیچ کوششی کردند که برنامههای سازماندهی شده علیه شخص دوم کشور را که نامزد ریاستجمهوری هم هستند در گلستان و سپس فرودگاه ارومیه و همدان نقد کنند؟ بهطور قطع کسی باور نخواهد کرد که چنین اقداماتی خودبهخودی و بدون حمایتها و سازماندهی ویژه انجام شود. آیا جناب آقای توکلی حتی یک نیشگون آرام از برنامهریزان این اقدامات گرفتند؟ حداقل میتوانستند به آقای روحانی متذکر شوند که ما انتظار نداشتیم که شما از این رفتارها عصبانی شوید و در ضمن آن رفتارها را نیز محکوم میکردند.»