پالیزدار: داماد وتیم رئیسی ترتیب سخنرانیهای افشاگرانه من در دانشگاهها را میدادند
عباس پالیزدار در بخشی از گفتوگوی تفصیلی با دیدهبان ایران با اشاره به سخنرانیهای افشاگرانه خود در دانشگاههای کشور در سالهای ۸۶ و ۸۷، خاطرنشان کرد: در آن مقطع رئیسی) با آقای رئیسی کار میکردند، از جمله داماد آقای رئیسی (مقداد نیلی) و برادر داماد آقای رئیسی و دوستان دیگری که در جامعه اسلامی دانشگاهیان بودند، سخنرانیهای بنده را در دانشگاهها ترتیب میدادند، اما هیچ اتفاقی برای آنها نیفتاد. به اصطلاح همه غلاف کردند و کنار کشیدند.
به گزارش سایت دیدهبان ایران، در روزهای اخیر مصاحبه تفصیلی دیدهبان ایران با عباس پالیزدار، عضو هیات تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضاییه بازتاب گستردهای در فضای مجازی و محافل رسانهای داشته است. پالیزدار در این مصاحبه با استناد به اسناد بهدستآمده از تحقیق و تفحص انجامشده از قوه قضاییه در دهه ۸۰، ضمن طرح این ادعا که پروندهای ۵۴ هزار صفحهای را از فساد اقتصادی ۵۲ نفر از روحانیون و مسئولان ارشد کشور در اختیار دارد، به پرونده جدیدی نیز درباره وقوع فساد یک میلیارد یورویی در شرکت «ایران خودرو دیزل» در سال ۱۴۰۲ پرداخت.
باید توجه داشت که به جز ماجرای فساد در ایران خودرو دیزل، سایر موضوعاتی که پالیزدار در گفتوگوی اخیر خود با دیدهبان ایران مطرح کرد، مربوط به دهه ۸۰ به قبل بوده است و او در سالهای ۸۶ و ۸۷ نیز بخشی از گزارشهای بهدستآمده از نتایج تحقیق و تفحص از قوه قضاییه را در قالب سخنرانیهای افشاگرانه در دانشگاههای گوناگون کشور مطرح کرده بود. یکی از معروفترین سخنرانیهای پالیزدار، صحبتهای جنجالی او در اردیبهشت ۸۷ در دانشگاه بوعلی همدان بود که در نهایت، پالیزدار در خرداد ۸۷ به اتهام سوءاستفاده مالی، افترا، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و پخش شایعه بازداشت شد.
در این میان، اگرچه پالیزدار بعد از گذراندن ۱۳ ماه زندان در تیرماه ۸۸ آزاد شد، اما این سوال وجود دارد که آیا خود او که در دهه ۸۰ به افشاگر فساد مشهور شده بود، مرتکب سوءاستفاده مالی شده است؟ خبرنگار دیدهبان ایران در مصاحبه تفصیلی اخیر که مشروح آن را میتوانید از طریق این لینک مطالعه کنید، عباس پالیزدار را در همین زمینه مورد پرسش قرار داده است:
خبرنگار: در آن زمان علاوه بر اتهاماتی مانند تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب، بحث فساد مالی در پرونده شما مطرح شد و آقای جمشیدی، سخنگوی وقت قوهقضاییه همان زمان اعلام کرد که «آقای پالیزدار ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از اعتبارات دولتی استفاده کردند و به خزانه بازگشت داده نشده است.» موضوع این فساد مالی چیست؟
پالیزدار: با دوستان جبهه و جنگ و تعدادی از جانبازان در سال ۷۰، ۷۱ کارخانهای راهاندازی کردیم. به دلیل مشکلات مالی و این که خیلی توانمندی نداشتیم، در سال ۷۸ به تولید رسیدیم. برای به ثمر رساندن کارخانه مانند تمام صاحبان صنایع کشور وام گرفتیم. نه پارتی بازی کردیم، نه رانتخواری.
خبرنگار: چه مبلغی وام گرفتید؟
پالیزدار: مبلغ وام طی چند مرحله پرداخت شد. یک سیصد میلیون تومان، یک دویست میلیون تومان، یکی هم اگر اشتباه نکنم هشتصد، نهصد میلیون تومان بود. برای این که من را خراب کنند، به خودم تهمت اقتصادی زدند.
خبرنگار: پس چرا ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعلام شد؟
پالیزدار: بهرههای بانکی را هم حساب کردند. نمیدانم بر چه مبنایی این ۶ میلیارد را اعلام کردند. دروغی که میگویند و همهچیزش را آگراندیسمان (بزرگنمایی) میکنند! اما بر این باور بودند که با بیان کردن این موضوع، فکر کردند که میتوانند جریان برخورد با من را به مسائل اقتصادی بکشانند. میخواستند من را به یک متهم اقتصادی تبدیل کنند. آنها به بانک فشار آوردند. آن زمان کارخانه در حال فعالیت بود و اصلا مشکلی نداشت. آنها کارخانه را کارشناسی کردند و بابت آن طلبی که چند برابرش کردند، در نبود من سه دانگ کارخانه را برداشتند و بدهی من در همان مقطعی که در زندان بودم، پاک و تسویه شد. بنابراین هیچگونه رانت، اختلاس و اتفاق خاصی نبود. به محض ورود به بحث مبارزه با فساد، به هر چیزی آویزان میشوند تا با خراب کردن فرد، ثابت کنند درست هستند. این روش آنها است که در آن مقطع علیه من استفاده کردند و موفق هم نبودند.
این قضیه مسکوت باقی ماند و در رسانهها هم در حد همان خبری که سخنگوی قوهقضاییه اعلام کرد، باقی ماند. جالب است در جایی از حکم قضایی من نوشته است نشر اکاذیب، افترا علیه مسئولان، این دو تا در کنار هم زمانی درست است که اسناد محرمانهای وجود نداشته باشد. آن وقت میگویند افشای اسناد محرمانه. اگر اتهام افشای اسناد محرمانه است، پس حرفهایم درست بوده است. سند محرمانه بوده و من آن را بیان کردم. نمیشود بگویید که «هم دروغ میگوید و هم سند محرمانه پخش کرده است.» این تناقض در حکم برای همگان آشکار بود. فقط خواستند به یک شکلی صدای مرا بخوابانند تا ادامه پیدا نکند. چون دانشگاههای کشور پیاپی من را برای سخنرانی دعوت میکردند.
در آن مقطع زمانی، همین تیمی که تا چند ماه پیش با آقای رئیسی (قبل از درگذشت آیتالله رئیسی) کار میکردند، از جمله داماد آقای رئیسی (مقداد نیلی) و برادر داماد آقای رئیسی و دوستان دیگری که در جامعه اسلامی دانشگاهیان بودند، سخنرانیهای بنده را در دانشگاهها ترتیب میدادند، اما هیچ اتفاقی برای آنها نیفتاد. به اصطلاح همه غلاف کردند و کنار کشیدند.
علت کنار کشیدنشان چه بود؟
در آن مقطع زمانی صلاح دانستند که خودشان را از ماجرا خارج کنند.
بابت اتهام مالی که به شما زدند، ادعای حیثیت کردید؟
نه من شکایت نکردم.
گفتنی است، متن کامل مصاحبه عباس پالیزدار با دیدهبان ایران را میتوانید از طریق این لینک مطالعه کنید. همچنین فیلم کامل مصاحبه او با این پایگاه خبری نیز از طریق این لینک قابل مشاهده است.