کد خبر: 20476
A

شناسایی سه هزار و 967 نخبه شاهد و ایثارگر کشور در دولت تدبیر و امید

رئیس مرکز نخبگان و دانش پژوهان بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با اشاره به تهیه بانک اطلاعات نخبگان شاهد و ایثارگر کشور در دولت یازدهم گفت: در دولت تدبیر و امید سه هزار و 967 نخبه شاهد و ایثارگر شناسایی و تحت حمایت های معنوی و مادی این مرکز قرار گرفتند.

شناسایی سه هزار و 967 نخبه شاهد و ایثارگر کشور در دولت تدبیر و امید

 

به گزارش  پایگاه خبری تحلیلی دیدیه بان ایران ، علی عباس کمری روز چهارشنبه درحاشیه مراسم تجلیل از نخبگان شاهد و ایثارگر قم در مجتمع فرهنگی امام خمینی این استان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: خدماتی که درحوزه نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر کشور در طول چهار سال اخیر صورت گرفته در چند حوزه مشخص بوده که شناسایی نخبگان و ایجاد بانک اطلاعات از مهمترین آنها محسوب می شود.

وی با بیان اینکه معیارهای تعریف شده از سوی مرکز نخبگان شاهد برای گزینش و شناسایی استعدادهای برتر با بخشی از شاخص هایی که بنیاد ملی نخبگان در نظر می گیرد کاملا یکسان است، گفت: حمایتهای صورت گرفته از نخبگان شاهد در دولت یازدهم به لحاظ کمی و کیفی در مقایسه با دولت نهم و دهم کاملا متفاوت است. 

کمری خاطرنشان کرد: درحالی که تا سال 1393 تنها سه هزار و 453 تن از نخبگان شاهد درکشور شناسایی و تحت حمایت های دولت قرار گرفته بودند، به همت دولت تدبیر و امید این تعداد در پایان سال 95 به هفت هزار و 420 تن یعنی حدود 2 برابر رسیده است، و به طور حتم اگر عملکردمان کامل تر شود، در آینده این آمار بیشتر نیز خواهد شد.

وی افزود: تجاری سازی ایده های نخبگان، حمایت از مخترعان و فراهم نمودن زمینه اشتغال آنها و پشتیبانی از فعالیت های ملی و بین المللی مدال آوران در حوزه های علمی، فرهنگی و ورزشی از عمده ترین فعالیت ها و اقدام های مرکز نخبگان شاهد و ایثارگر کشور است. 

مرکز دانش پژوهان شاهد و ایثارگر در سال 1376 فعالیت خود را در امور دانش آموزی آغاز نموده و از سال 1380 حوزه فعالیت های خود را در بخش های علمی, پژوهشی، فرهنگی و هنری در سطوح دانشجویی و فارغ التحصیلان گسترش داده است.

کمری همچنین با بیان اینکه بیشتر نخبگان شناسایی شده دارای مدرک تحصیلی کارشناسی به بالا هستند، افزود: از این تعداد 2 هزار و 500 تن عضو هیات علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، استاد یار و دانش یار و بسیاری از آنها نیز مدیران و روسای دانشگاه ها هستند.

وی با اشاره به اینکه در جامعه هدف مرکز نخبگان از دانش آموزان شاهد برتر در المپیادهای مختلف علمی، پژوهشی و دانش آموزی تحت عنوان سرآمدان یاد می شود تعداد آنها در کل کشور را بین 800 تا یکهزار تن ذکر کرد، و افزود: حدود سه هزار تن از نخبگان تحت پوشش مرکز نخبگان شاهد کشور را طلبه ها و دارندگان مدارک حوزوی تشکیل می دهند، که 430 تن از این طلاب در قم هستند، و در میان حوزویان نخبه جامعه هدف مرکز مذکور 250 تن نیز جزو برگزیدگان اول تا سوم المپیادها و مسابقه های قرآنی و معارف اسلامی کشوری و جهانی محسوب می شوند.

وی با تاکید بر اینکه مرکز نخبگان شاهد و ایثارگر کشور در حوزه های علمی پژوهشی، کار آفرینی و شرکت های دانش بنیان حمایت های خیلی خوبی را آغاز نموده و بر تداوم آن نیز مصمم است، افزود: رشد نخبگی در جامعه شاهد و ایثارگر بیشتر از جامعه عادی است، که این مساله جای خشنودی بسیار دارد چرا که نشان دهنده تحقق فرمایش حضرت امام (ره) مبنی بر ضرورت رسیدگی و توجه به جامعه ایثارگری کشور است. 

کمری همچنین با بیان اینکه بنا داریم از این پس نیز بر اساس نقشه راه علمی ترسیم شده به آنها خدمات زیادی را ارایه دهیم، با یادآوری افزایش قابل توجه تعداد سازمان های مردم نهاد حامی مرکز نخبگان شاهد در دولت یازدهم افزود: درشرایطی که در دولت احمدی نژاد مجموع سازمان های مردم نهادی که این مرکز را حمایت و پشتیبانی می کردند، تنها 35 مورد بود، هم اکنون به 150 نهاد رسیده و همه آنها نیز به صورت ثبت شده و دارای شناسنامه هستند، و در حوزه های اجتماعی بیشترین مشاوره و راهنمایی را به رئیس و مدیران مرکز نخبگان شاهد ارایه می دهند.

رئیس مرکز نخبگان شاهد کشور با بیان اینکه با احتساب سازمان های ثبت نشده تعداد کل سازمان های مردم نهاد فعال در امور نخبگان شاهد کشور حتی به بیش از 300 نهاد نیز می رسد، افزود: با توجه به حمایت های انجام شده از نخبگان شاهد، موضوع حقوق شهروندی در خصوص این قشر فارغ از حرف و سخن به عینه نیز عملیاتی شده است.

این مسئول کشوری همچنین با اشاره به برخی از برنامه ها و طرح های پیش بینی شده برای سرآمدان و جامعه نخبگان شاهد و ایثارگر افزود: بیشتر تمرکز این طرح ها بر روی تجاری سازی ایده ها و تاسیس شرکت های دانش بنیان در حوزه های نخبگانی است، و در این راستا همکاری های خیلی نزدیکی با بنیاد ملی نخبگان و حوزه معاونت تحقیقات و فن آوری ریاست جمهوری داریم، و تلاش می کنیم در جهت معیارهایی که برای شناسایی نخبگان تعیین کردند، قدم هایی را برداریم و از تسهیلات آن استفاده کنیم.

وی اذعان داشت: بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در دولت یازدهم از محل بودجه های جاری خود کمک های بسیار خوبی به مرکز نخبگان شاهد داشته ولی با این حال انتظار داریم از بودجه های ملی نیز در این زمینه استفاده های لازم صورت گیرد.

کمری همچنین تاسیس اتاق های فکر و کارگروه های تخصصی را یکی از برنامه های اصلی مرکز نخبگان شاهد برشمرد، و افزود: استفاده از ظرفیت و پتانسیل های موجود در جامعه شاهد و ایثارگر برای تبیین موضوع سبک زندگی ایرانی اسلامی و ایده آل در جامعه، جزو یکی از اولویت های مهم این مرکز است.-ایسنا

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر