عباسی نماینده مخالف وزیر پیشنهادی علوم: «سیماییصراف» برنامه عملیاتی برای اجرای برنامه هفتم ارائه نکرده است
نماینده کرج در مجلس شورای اسلامی گفت که وزیر پیشنهادی علوم در برنامههای خود اشارات مکرری به برنامه هفتم داشته منتها برنامه عملیاتی برای آن ارائه نکرده است، گویی اینکه اولویت مشخصی ندارد.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ علیرضا عباسی در جلسه علنی نوبت صبح امروز دوشنبه مجلس و در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم، به عنوان مخالف حسین سیمایی صراف وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: وزیر پیشنهادی در برنامههای خود و اسناد بالادستی به برنامه هفتم اشارات زیادی داشته منتها اینقدر موارد زیاد است که انگار اولویت و برنامه مشخصی ندارد؛ ایشان چند مورد را مشخصا اعلام کنند که چگونه میخواهند آنها را عملیاتی کنند؟
وی با اشاره به برنامه وزیر پیشنهادی برای اصلاح آییننامه ارتقای اعضای هیات علمی گفت: در برنامه چندین مرتبه به اصلاح این آییننامه اشاره داشتیم سوال این است که چه ارتباطی بین آن و اصلاح ارتقاء اعضای هیات علمی در شورای انقلاب فرهنگی است آیا قرار است موازیکاری صورت گیرد؟
این نماینده مجلس شورای اسلامی با طرح این پرسش که منظور از موازیکاری در نظام آموزش عالی و رفع هم پوشانی در برنامه پیشنهادی وزیر علوم چیست؟ اظهار کرد: وزیر پیشنهادی علوم برنامهای برای کاهش موازیکاری پژوهشی در وزارت علوم و دانشکده کشاورزی ارائه نکرده است همچنین اشارهای به چگونگی افزایش آموزشهای مهارتی طبق برنامه هفتم توسعه نداشتند. موضوع دیگر تربیت نیروی انسانی در بخش کشاورزی است که از وظایف وزارت علوم است و در برنامه وزیر پیشنهادی توضیحی درباره آن داده نشده است.
عباسی با اشاره به قانون برنامه هفتم توسعه برای افزایش تعداد دانشجویان خارجی به ۳۲۰ هزار نفر گفت: اکنون تعداد دانشجویان خارجی ۱۳۰ هزار نفر است، شما چگونه میخواهید این تعداد را افزایش دهید. علاوه بر آن ایران با ۷۳ هزار مقاله علمی رتبه ۱۶ جهان را دارد که قرار است به رتبه ۱۴ برسد. برای این هدف احتیاج به ۹۰ هزار مقاله و اثر علمی است. برنامه شما در این باره چیست؟
نماینده کرج در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت علمی دانشگاهها در دهه ۹۰ گفت: در دهه ۹۰ سیاستکاری و حاشیهسازیها به کارکرد ویژه دانشگاهها یعنی ارتقاء علمی و پیشرفت کشور لطمه زیادی زد دلیلش هم حضور افرادی بود که سیاسیکاری کردند و در وزارت علوم و ریاست دانشگاهها مسئول بودند. شما چگونه میخواهید این وضعیت را مدیریت کنید تا دوباره به آن شرایط برنگردید؟
عباسی بیان کرد: افرادی که تهمت تقلب را در انتخابات ۸۸ به نظام زده و از کار خود پیشمان نیستند، صلاحیت ریاست دانشگاهها و پستهای کلیدی را ندارند؛ مراقب باشید که دچار چنین مشکلاتی نشوید.
وی با اشاره به سوابق مدیریتی و علمی سیمایی صراف اظهار کرد: وزیر علوم باید سلسله مراتب اداری را در مجموعه خود طی کرده و دارای سوابق درخشان مدیریتی باشد و حداقل به عنوان یک رئیس دانشگاه به تجربه موفقی رسیده باشد اما شما حتی ریاست گروه و دانشکده و دانشگاه را نداشتید.
این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین بیان کرد: کسی که قرار است در وزارت علوم منصوب شود باید موضعگیریهای مناسبی داشته باشد، ما موضعگیری از شما درباره فتنه ۸۸، محور مقاومت و اغتشاشات سال ۱۴۰۱ ندیدیم اما در برخی موارد موضعگیریهایی داشتید که مناسب نبود از جمله آن درباره عزاداری دختران بیحجاب در کرج است که مسئولان امنیتی ورود کردند. شما در این باره بیان داشتید که در روز عاشورا نیاز به امر معروف نیست.
وی در پایان گفت: نگرانیم وقتی شما به عنوان نفر اول وزارت علوم در مسند این وزارتخانه تکیه زدید، منویات افراد پشت پرده را اجرایی کنید. به ما این اطمینان را بدهید که شما تصمیمگیر هستید و به دهه ۹۰ بر نمیگردید.