تابوی ۴۵ ساله خواهد شکست؟/ حضور پیروان ادیان توحیدی مصرح قانون اساسی، در کابینه، قانونی است
دیده بان ایران در گزارشی به تابوی غیرقانونی ۴۵ ساله برای ایجاد محدودیت درباره حضور همه ایرانیان در کابینه پرداخته است.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ به نظر می آید با تداوم گمانه زنی ها درباره ترکیب کابینه پزشکیان، نام بردن از برخی گزینه های غیر مسلمان در هیئت دولت از جمله اسفندیار اختیاری به عنوان معاون علمی و فناوری یا وزیر علوم و سپنتا نیکنام به عنوان مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی در رسانه ها و اظهارات اخیر ظریف در تلویزیون پیرامون بررسی کاندیداهایی در کابینه که بعضا ممکن است از ادیان الهی غیر مسلمان یا مذهب غیر شیعه باشند، احتمال اتفاقی بی سابقه در تاریخ بعد از انقلاب برای حضور افرادی از ادیان توحیدی در میان کابینه بالا گرفته است.
موضوعی که البته معدودی از افراد خاص، از آن استقبال نکردند و با پیش کشیدن برخی مباحث مانند قانون اساسی و مغایرت با آن و یا قاعده نَفیِسَبیل تلاش داشته، چنین مساله ای را خلاف شرع یا قانون کشور تعبیر کنند و یا با حملاتی به اظهارات ظریف، خلط مبحث کرده و گفته های او را ضد تشیع ارزیابی کنند.
این در حالی است که نگاه منصفانه و کارشناسانه به این موضوع بیانگر این است که حضور فردی از ادیان الهی غیر مسلمان در کابینه در نقش معاون رئیس جمهوریا وزیر نه تنها منافاتی با قانون های مکتوب پیشین یا شرع ندارد، بلکه یکی از قوانین اخیر تصویب شده درمجلس که به تایید شورای نگهبان رسیده اساسا حضور این دو چهره مطرح شده و یا هر فرد دیگر از ادیان توحیدی در کابینه را نیز میسر می سازد.
چرا که مطابق با " قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس" این امکان برای افراد پیرو ادیان الهی وجود دارد. «قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» در جلسه علنی مورخ دهم مهر ماه یکهزار و چهارصد و یک مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۴۰۱/۷/۲۰ به تأیید شورای نگهبان رسیده و طی نامه شماره ۱۱/۷۳۴۵۸ـ ۱۵ مورخ ۱۴۰۱/۸/۳شورای اسلامی واصل شده و جهت اجرا به دولت ابلاغ شده است.
بنابر گزارش دیده بان ایران؛ در تبصره بند ب ماده 2 آن "اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی نیز می توانند شغل های حساس را داشته باشند بدان معنی که تصدی معاونت یا وزارت توسط ادیان شناخته شده در قانون اساسی امکانپذیر بوده و منافاتی با این قانون ندارد.
بیشتربخوانید: برای نخستین بار در تاریخ انقلاب، دو گزینه غیر مسلمان در کابینه پزشکیان؟!
به عبارتی مسائلی مانند اعتقاد به مذهب رسمی کشور درباره شخص رییس جمهور در قانون جمهوری اسلامی موضوعیت پیدا می کند و نه وزارت و معاونت رئیس جمهور.
از دید فقهی و شرعی نفی سبیل نیزدر اینجا باتوجه به حضور رئیس جمهور موضوعیتی ندارد.
بنابراین به نظر می آید حضور افراد پیرو ادیان الهی غیر مسلمان در کابینه پزشکیان نه تنها مشکل قانونی و شرعی نخواهد داشت، بلکه رییس جمهور منتخب فرصت خوبی پیدا کرده تا تابوی 45 ساله در این زمینه را برای همیشه بشکند.
منبع: سایت دیده بان ایران