کد خبر: 19175
A

گزارش آماری از یازده انتخابات ریاست جمهوری

فلاش بک از انتخابات های ریاست جمهوری در ادوار مختلف

گزارش آماری از یازده انتخابات ریاست جمهوری

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران؛ فلاش بک از انتخابات ریاست جمهورییازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ برگزار گردید که طی آن حسن روحانی به عنوان هفتمین رئیس‌جمهور ایران برگزیده شد.

نامزدهای انتخاباتی:

اسامی ۸ نفر تأیید صلاحیت شده بعنوان نامزد نهایی (۳۱ اردیبهشت) از سوی وزارت کشور رسماً اعلام گردید. دو نفر از کاندیداها(حداد عادل و محمد رضا عارف) نیز بعداً از انتخابات کنار کشیدید و تنها 6 نفر به رقابت پرداختند که عبارت بودند از: سعید جلیلی، محمدباقر قالیباف، علی‌اکبر ولایتی، محسن رضایی، حسن روحانی، سید محمد غرضی

نتایج انتخابات

حسن روحانی با ۵۰٫۷۱٪ کل آرا به عنوان رئیس جمهور منتخب برگزیده شد.

حسن روحانی: از حزب اعتدال و توسعه با 18 میلیون و 613 هزار 329 رای رتبه اول و بعنوان رئیس جمهور انتخاب گردید.

محمدباقر قالیباف: از جمعیت پیشرفت و عدالت با 6 میلیون و 77 هزار 292 رای رتبه دوم.

سعید جلیلی: از جبهه پایداری با 4 میلیون و 168 هزار 946 رای رتبه سوم.

 

دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ـ خرداد 1388 

دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، در روز جمعه ۲۲ خرداد ۱۳۸۸برگزار شد. 

نامزدهای انتخاباتی:

از بررسی‌های شورای نگهبان چهار تن زیر به عنوان کاندیداهای رسمی به رقابت‌های انتخاباتی راه یافتند.

•       محمود احمدی نژاد

•       محسن رضایی

•       مهدی کروبی

•       میرحسین موسوی

نتایج انتخابات

محمود احمدی نژاد: با 24 میلیون و 592 هزار و 793 رای رتبه اول را کسب کرد و بعنوان رئیس جمهور انتخاب گردید.

میرحسین موسوی: با 13 میلیون و 338 هزار و 121 رای رتبه دوم را کسب کرد.

محسن رضایی میرقائد: با 681 هزار و 851 رای رتبه سوم را کسب کرد.

مهدی کروبی: با 338 هزار و 278 رای در رتبه چهارم قرار گرفت.

 

نهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ـ خرداد 1384

انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۴ نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران بود، که طی دو مرحله در تاریخ ۲۷ خرداد و ۳ تیر همان سال برگزار شد.

نامزدهای انتخاباتی:

محمود احمدی نژاد، علی اکبر هاشمی رفسنجانی، مهدی کروبی، محمد باقر قالیباف، مصطفی معین، علی لاریجانی و محسن مهرعلیزاده از نامزدهای انتخاباتی این دوره از انتخابات بودند.

 

 

اظهارات فرماندهان سپاه

محمدباقر ذوالقدر معاون سپاه پاسداران که در دولت احمدی نژاد به سمت معاون وزارت کشور منصوب گردید، چند ماه پس از پیروزی احمدی نژاد در جمع بسیجان پیرامون پیروزی وی در انتخابات گفت:«انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری در نوع خود بی نظیر» خواند. وی با تخطئه کسانی که «نیروهای اصولگرا را در جریان انتخابات به بی برنامگی، اختلافات، قدرت طلبی و عدم تفاهم بر سر کاندیدای واحد متهم می‌کردند» اظهار داشت: «در شرایط پیچیده سیاسی که قدرت‌های خارجی و جریان‌های فزون خواه در داخل از مدت‌ها قبل مترصد بوده و برنامه ریزی کرده بودند که نتیجه انتخابات را به نفع خود تغییر دهند و از شکل گیری یک دولت کارآمد اصولگرا جلوگیری نمایند، باید پیچیده عمل می‌شد و نیروهای اصولگرا بحمدالله با طراحی درست و چند لایه توانستند در یک رقابت واقعی و تنگاتنگ، حمایت اکثریت مردم را به خدمتگزاری بیشتر و موثرتر به آنها جلب نمایند.» وی در اظهار نظر دیگری گفته بود:«موفقیت در انتخابات شوراها و مجلس شورای اسلامی پاک سازی دو رکن مهم از عناصر نفوذی بود.»

مقاله روزنامه کیهان

روزنامه کیهان در مقاله‌ای به مناسبت برگزاری جلسات هادیان سیاسی سپاه پاسداران به اثر گذاری سپاه از طریق هادیان سیاسی در انتخابات اعتراف کرد و نوشت: « به جز طیف رای دهندگان،  مجموعه‌ای از رای سازان و فعالان سیاسی وجود دارند که نقش اصلی در شکل گیری پدیده مبارک سوم تیر داشته‌اند. این مجموعه هنوز هم به همان نیرومندی سابق و بلکه با نشاط تر از قبل در صحنه حضور دارد و در هر آوردگاهی در آینده نقشی کلیدی بر عهده خواهد داشت. بی آنکه قصدی برای محدود ساختن این مجموعه در طیفی خاص در میان باشد، صرفاً به عنوان یک آدرس می‌شود اینگونه فرض کرد که تشکل‌هایی چون بسیج دانشجویی، بسیج طلاب، بسیج اساتید و حوزه‌های شهری و روستایی مقاومت بسیج جزو اصلی‌ترین ارکان مجموعه رای ساز در سوم تیر ۸۴ بودند.»

 

نتایج انتخابات

در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نتایج انتخابات بصورت زیر اعلام گردید:

محمود احمدی نژاد: دور اول با 5 میلیون و 711 هزار و 696 نفر و در دور دوم با 17 میلیون و 284 هزار و 782 نفر رتبه اول را کسب کرد و بعنوان رئیس جمهور انتخاب گردید.

علی اکبر هاشمی رفسنجانی: دور اول با 6 میلیون و 211 هزار و 937 نفر و در دور دوم با 10 میلیون و 46 هزار و 701 نفر رتبه دوم را کسب کرد.

مهدی کروبی: با 5 میلیون و 70 هزار و 114  رای در رتبه سوم قرار گرفت.

 

     

 

هشتمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ـ خرداد 1380

هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، انتخاباتی بود که پس از یک دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی برای تعیین رئیس جمهور بعدی در ۱۸ خرداد ۱۳۸۰ با حضور ۱۰۰ نامزد نهایی برگزار شد.

نامزدهای انتخاباتی:

محمد خاتمی، احمد توکلی، علی شمخانی، عبدالله جاسبی، حسن غفوری فرد، منصور رضوی، شهاب الدین صدر، علی فلاحیان، مصطفی هاشمی‌طبا و محمود کاشانی از دیگر نامزدهای این دوره از انتخابات بودند.

نتایج انتخابات

سید محمد خاتمی با کسب ۲۱ میلیون و ۶۵۹ هزار و ۵۳ رای از مجموع ۲۸ میلیون و ۸۱ هزار و ۹۳۰ رای ماخوذه برای دومین  بار به ریاست جمهوری انتخاب شد.

احمد توکلی: رتبه دوم

علی شمخانی: رتبه سوم

 

 

هفتمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ـ خرداد 1376

انتخابات هفتمین دوره ریاست جمهوری ایران در ۲ خرداد ۱۳۷۶ برگزار شد. این انتخابات که به پیروزی غیرمنتظره محمد خاتمی انجامید آغازگر دورانی است که به اصلاحات معروف شده ‌است.

نامزدهای انتخاباتی:

در این انتخابات چهار کاندیدا با نظارت شورای نگهبان تأیید صلاحیت شدند و با هم به رقابت پرداختند:

•       سید محمد خاتمی؛ وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

•       محمد محمدی ری‌شهری؛ وزیر پیشین اطلاعات و نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج

•       رضا زواره‌ای؛ رئیس وقت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و عضو حقوق‌دان شورای نگهبان

•       علی‌اکبر ناطق نوری؛ رئیس وقت مجلس شورای اسلامی و وزیر پیشین کشور

نتایج انتخابات

نتایج انتخابات بر اساس رأی مردم به شرح زیر اعلام شد:

•       سید محمد خاتمی ۲۰٫۰۷۸٫۱۷۸ رأی (۶۹٪)

•       علی‌اکبر ناطق نوری ۷٫۲۴۲٫۸۵۹ رأی

•       رضا زواره‌ای ۷۷۱٫۴۶۰ رأی

•       محمد محمدی ری‌شهری ۷۴۴٫۲۰۵ رأی

 

ششمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ـ خرداد 1372

ششمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، انتخاباتی بود که برای تعیین رئیس جمهوری ایران پس از یک دوره ریاست جمهوری علی اکبر هاشمی رفسنجانی در ۲۱ خرداد ۱۳۷۲ برگزار شد.

نامزدهای انتخاباتی:

در این دوره ۱۲۸ نفر در انتخابات نام‌نویسی کردند و شورای نگهبان بنا به سنت خود صلاحیت ۱۲۴ نفر را ردکرد. در این دوره از انتخابات چهار نامزد ریاست جمهوری با هم رقابت داشتند. دکتر عبدالله جعفرعلی جاسبی (رئیس دانشگاه آزاد که عملاً منصوب هاشمی بود)؛ مهندس رجبعلی طاهری (نماینده مردم کازرون در دوره اول مجلس شورای اسلامی) و احمد توکلی رقبای رئیس  جمهور وقت بودند. حضور دو چهره اول بیشتر به تأیید سیاست‌های هاشمی شباهت داشت و تنها دکتر احمد توکلی رقیب واقعی وی محسوب می‌گردید.

نتایج انتخابات

اکبر هاشمی رفسنجانی با کسب ۱۰ میلیون و ۵۶۶ هزار و ۴۹۹ رای از مجموع ۱۶ میلیون و ۷۶۹ هزار و ۷۸۷ رای ماخوذه برای دومین بار به ریاست جمهوری انتخاب شد.

•       نفر دوم :احمد توکلی ۴٫۰۲۶٫۸۷۹ رای

•       نفر سوم :رجبعلی طاهری ۱۱۴٫۷۷۶ رای

•       نفر چهارم :عبدالله جاسبی ۸۹٫۲۸۰ رای

 

پنجمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ـ مرداد 1368

پنجمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در ۶ مرداد ۱۳۶۸ برگزار شد.

نامزدهای انتخاباتی:

از میان 790 نفر نامزد ریاست جمهوری صلاحیت ۷۷۷ نفر رد شد. در نهایت تنها اکبر هاشمی رفسنجانی و عباس شیبانی دو نامزد شرکت کننده در این انتخابات بودند.

نتایج انتخابات

هاشمی رفسنجانی با کسب ۱۵ میلیون و ۵۵۰ هزار و ۵۲۸ (۹۴٪) رای از مجموع ۱۶ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۶۷۷ نفر رای ماخوذه رئیس جمهور ایران شد. میزان مشارکت در این دوره ۵۴٫۶ درصد بود.

میزان رای عباس شیبانی ۶۳۵٫۱۶۵ رای بود.

 

 

 

چهارمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ـ مرداد 1364

چهارمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در ۲۵ مرداد ۱۳۶۴ برگزار شد.

نامزدهای انتخاباتی:

تنها صلاحیت ۳ نفر سیدعلی خامنه‌ای، حبیب‌الله عسگراولادی و سید محمود کاشانی برگزار شد.

نتایج انتخابات

سید علی خامنه‌ای با کسب ۱۲ میلیون و  ۲۰۵ هزار و ۱۲ رای (۸۵٪) از مجموع ۱۴ میلیون و ۲۳۸ هزار و ۵۸۷ نفر برای دومین بار به عنوان رئیس جمهور ایران انتخاب شد.

در این اتتخابات سید محمود مصطفوی کاشانی رتبه دوم و حبیب الله عسگر اولادی مسلمان رتبه سوم را کسب کردند.

 

 

سومین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ـ مهر 1360

سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در ۱۰ مهر ۱۳۶۰ برگزار شد.

نامزدهای انتخاباتی:

در این دوره از انتخابات 46 نفر ثبت نام کردند ولی 42 نفر از نامزدها توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شدند. نامزدهای نهایی این انتخابات عبارت بودند از:

•       سید علی خامنه‌ای

•       سید علی‌اکبر پرورش

•       حسن غفوری‌فرد

•       سید رضا زواره‌ای

نتایج انتخابات

در این انتخابات سید علی خامنه‌ای با کسب ۱۵ میلیون و ۹۰۵ هزار و ۹۸۷ رای (۹۵٪) از مجموع ۱۶ میلیون و ۸۴۷ هزار و ۷۱۷ رای ماخوذه رئیس جمهور ایران شد. میزان مشارکت در این دوره ۷۴٫۲ درصد بود.

سه نامزد دیگر نیز به ترتیب اکبر پرورش با ۳۳۸۲۹۴ رای رتبه دوم، رضا زواره ای با ۷۷۷۹۸ رای رتبه سوم، و حسن غفوری فرد با ۶۱۸۰۵ رای رتبه چهارم را کسب کردند.

 

دومین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ـ مرداد 1360

انتخابات دومین دوره در دوم مرداد ۱۳۶۰ برگزارشد.

نامزدهای انتخاباتی:

در این دوره از انتخابات تنها صلاحیت محمدعلی رجایی که از زمان ریاست جمهوری بنی صدر به عنوان نخست وزیر منصوب شده بود، به همراه اکبر پرورش، عباس شیبانی و حبیب الله عسگر اولادی مسلمان به عنوان نامزد مورد تائید قرار گرفت.

نتایج انتخابات:

محمد علی رجایی: رئیس جمهور

عباس شیبانی: رتبه دوم

علی اکبر پرورش رتبه سوم

حبیب الله عسگراولادی رتبه چهارم

 

اولین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ـ بهمن 1358

نخستین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در ۵ بهمن ۱۳۵۸ و یک سال پس از پیروزی انقلاب در حالی برگزار شد که با استعفای دولت موقت مهدی بازرگان اداره امور اجرایی کشور بر عهده شورای انقلاب بود.

نامزدهای انتخاباتی:

ابوالحسن بنی صدر، احمد مدنی، داریوش فروهر، صادق قطب زاده، مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق، حسن حبیبی، کاظم سامی، حسن آیت، صادق طباطبایی، صادق خلخالی، محمد مکری، صفر علی خلیلی، از جمله نامزدهای اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران بودند.

.

در اولین انتخابات ریاست جمهوری شورای نگهبان هنوز تشکیل نشده بود و امام خمینی (ره) گفته بود در این انتخابات دخالت نمیکند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نامزدی مسعود رجوی در اولین انتخابات ریاست جمهوری و حواشی آن:

اولین میتینگ انتخاباتی مجاهدین خلق روز پنج‌شنبه 20 دی 58 در دانشگاه تهران در میان هواداران و اعضای سازمان برگزار گردید. ابتدا موسی خیابانی ضمن سخنانی گفت: ”ما بر حسب مسئولیت‌ها و وظایفمان وارد این صحنه شده‌ایم و نه از روی جاه‌طلبی. اگر اهل جاه‌طلبی بودیم درها به روی ما بسته نبود. ما همیشه رنج‌ها را تحمل می‌کنیم“.

به دنبال اعلام نامزدی مسعود رجوی، از سوی سازمان مجاهدین خلق مصاحبه مطبوعاتی با شرکت گروهی از اعضای کادر رهبری سازمان مانند مسعود رجوی، موسی خیابانی، عباس داوری، مهدی ابریشمچی، مهدی فیروزیان، محمد سیدی کاشانی و ... ترتیب داده شد. دراین مصاحبه مطبوعاتی ابتدا موسی خیابانی سخنرانی کرد. پس از سخنان خیابانی در مصاحبه مطبوعاتی، مسعود رجوی رئوس برنامه‌های انتخاباتی خود را در 12 عنوان اعلام و به تشریح آنها پرداخت. اولین میتینگ انتخاباتی مجاهدین خلق روز پنج‌شنبه 20 دی 58 در دانشگاه تهران در میان هواداران و اعضای سازمان برگزار گردید. مسعود رجوی در سخنانی گفت :... تا آنجا که من می‌دانم این اولین بار در تاریخ سازمان‌های انقلابی مسلح جهان تاریخ معاصر است که یک سازمان انقلابی که در دوران دیکتاتوری به مبارزه مسلحانه شهری اشتغال داشته در شرایطی نظیر حالا خودش را کاندیدای ریاست جمهوری می‌کند، پس مسئله فراتر از داخل کشور ابعاد بین‌المللی هم دارد. آیا جز این است که انقلاب را باید انقلابیون اداره بکنند“؟ در روز شنبه 29 دی 1358 عده ای از نزدیکان خمینی، درباره صلاحیت کسانی که به قانون اساسی رأی نداده اما نامزد انتخابات ریاست جمهوری هستند کسب تکلیف کردند و خمینی پاسخ داد:

”بسم الله الرحمن الرحیم کسانی که به قانون اساسی جمهوری اسلامی رأی مثبت نداده‌اند، صلاحیت ندارند رییس جمهور ایران شوند“.

و به این ترتیب مسعود رجوی از نامزدی ریاست جمهوری کنار گذاشته شد. مسعود رجوی در پیامی به ملت ایران چنین نوشت:

”اکنون بیش از هر چیز به سرنوشت انقلابی می‌اندیشیم که یکی از بزرگ‌ترین مسئولیت‌های خطیر و تاریخی خود را بر دوش من و سایر خواهران و برادرانم گذاشته است“.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر