کد خبر: 18788
A

مروری بر روزنامه های یکشنبه ۲۷فرودین ماه

روزنامه های امروز به موضوعات انتخاباتی از جمله موضوع پایان ثبت نام ها و نامزدی برخی از نزدیکان به دولت از جمله معاون اول رئیس جمهور را در کانون توجه قرار داده اند. با این حال علی رغم اینکه برخی روزنامه ها سیل آذربایجان و کردستان را فراموش کرده اند؛ برخی دیگر به این موضوع پرداخته اند.

مروری بر روزنامه های یکشنبه  ۲۷فرودین ماه

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، روزنامه های امروز موضوع انتخابات و ثبت نام جهانگیری را در کانون توجه قرار داده اند

 
 
 
 
 
 
 

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان«دوئل دو به دو » به این سئولا پاسخ می دهد که معاون اول چگونه نامزد انتخابات شد و می نویسد:« همه مردان اصولگرا یک‌به‌یک در حال صف‌کشیدن در برابر روحانی بودند  که اصلاح‌طلبان در لحظه آخر، از مهم‌ترین تاکتیک انتخاباتی خود رونمایی کردند؛ یعنی ثبت‌نام اسحاق جهانگیری. معاون‌اول رئیس‌جمهور به ستاد انتخابات وزارت کشور آمد و ثبت نام کرد تا به گفته خودش مکمل روحانی باشد. تصمیمی که در واپسین لحظات آخرین روز ثبت‌نام نامزدها عملیاتی شد تا نشان دهد اصلاح‌طلبان در برابر صف‌آرایی اصولگرایان یک‌تنه وارد میدان نخواهند شد. به نظر می‌رسد این «پاتک» اصلاح‌طلبان در پی «تک» انتخاباتی اصولگریان اتخاذ شده باشد. اصولگرایان هر آنچه در چنته داشتند در روزهای گذشته روانه میدان ثبت‌نام کردند. همه مردان جریان راست، اگر در متن با هم اختلافات اساسی داشتند، اما در یک رویکرد با هم مشترک بودند و آن چیزی نبود جز نقد بی‌پروای عملکرد دولت. وقتی چینش «همه» در برابر «یک» روشن شد، حسین مرعشی و عبدالواحد موسوی‌لاری راهی پاستور شدند تا درباره تاکتیک انتخاباتی اصلاح‌طلبان با رئیس‌جمهوری مستقر رایزنی کنند. نتیجه رایزنی‌ها هم به‌میدان‌آمدن اسحاق جهانگیری بود. جهانگیری پیش‌تر، آمدن و حضور خود را منوط به کسب رضایت از روحانی دانسته بود. نتیجه‌ای که از جلسه مرعشی و موسوی‌لاری با روحانی به دست آمد. بعد از اعلام رضایت روحانی برای این تاکتیک، مرعشی و موسوی‌لاری از دفتر ریاست‌جمهوری در پاستور راهی دفتر معاون‌اول در همان ساختمان شدند تا نتیجه را به سمع جهانگیری برسانند. اسحاق جهانگیری، ساعت چهار عصر روز گذشته برای نهایی‌کردن این برنامه به دفتر روحانی رفت و وقتی از رضایت روحانی مطمئن شد، از همان‌جا راهی خیابان فاطمی شد. به‌این‌ترتیب، مهم‌ترین آرایش انتخاباتی در دور دوازدهم ریاست‌جمهوری شکل گرفت؛ یعنی قرارگرفتن زوج روحانی- جهانگیری در برابر زوج احتمالی رئیسی- قالیباف؛ چراکه به نظر می‌رسد مهم‌ترین تاکتیک اصولگرایانه، حمله همه‌جانبه به روحانی در این دوره از انتخابات خواهد بود.»

 

 

روزنامه آفتاب یزد در گزارشی با عنوان« با تصمیم شبانه روحانی کاندیدای پوششی آمد» نوشت:« به دو دلیل می‌توان اسحاق جهانگیری را بهترین گزینه برای حمایت از روحانی در جریان مجادلات انتخاباتی دانست.نخست آنکه می‌توان اسحاق جهانگیری را یکی از اصلاح‌طلب‌ترین اعضای کابینه دولت تدبیر و امید نام نهاد. حضور 8 ساله‌اش در دولت اصلاحات به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت، عضویت در هیئت علمی‌بنیاد باران و جلسات مستمرش با سران اصلاحات، بر این موضوع گواهی می‌دهد.دوم آنکه او سابقه چهار سال حضور در دولت حسن روحانی را در نقش معاون اول داشته و به سیاست‌های ماخوذه دولت تدبیر و امید به خوبی آگاهی دارد و می‌تواند از دستاوردهای دولت روحانی همچون برجام دفاع کند و از مصائب و مشکلاتی که بر سر راه دولت یازدهم قرار داشته سخن بگوید. از آن مهم‌تر اینکه امین رئیس جمهوری محسوب می‌شود و در زمره استراتژیست‌های روحانی به شمار می‌آید. از همین روی، می‌تواند سپری باشد در برابر تیراندازی‌های اصولگرایان و پس از پایان مجادله‌های انتخاباتی هم رینگ رقابت‌ها را به نفع حسن روحانی ترک کند.»

احمدی نژاد و انتخابات

کنعانی مقدم در گفت و گو با روزنامه قانون با عنوان« مشایی و بقایی، کمربند انتحاری احمدی نژاد هستند » بیان کرده است که:« در خصوص احمدی نژاد به نظر می رسد سبد رایی که او تصورش را می کرد و گویا دچار یک نوع توهم سیاسی نیز شده بود، وجود ندارد و از طرفی با اقدامی که انجام داد همین سبد رای را نیز از دست داد و دیگر نمی تواند در خصوص آرای خود با دیگر جریانات سیاسی معامله کند. احمدی‌نژاد با این اقدام، یک نوع عملیات انتحاری سیاسی انجام داد که کمربند انفجاری آن، بقایی و مشایی بودند و بعید به نظر می رسد بتوانند در سپهر سیاسی کشور جایگاهی به‌دست آورند.»

علی صوفی نیز طی یادداشتی در آرمان با عنوان« سناریو تازه احمدی‌نژاد » نوشت:« ازهمان ابتدا که حمید بقایی‌ کاندیدای‌انتخابات ریاست‌جمهوری شد، مشخص بود که این کاندیداتوری، سناریویی برای ورود احمدی‌نژاد به میدان رقابت است. او قصد داشت با ورود بقایی به انتخابات، منع ورود خود را بشکند و تا حدودی موفق هم شد. وی با دادن بیانیه انتخاباتی که بیشتر رنگ‌وبوی حضور نداشتن در انتخابات داشت، فرار به جلو انجام داد و بعد از این بیانیه نیز سکوت اختیار کرد تا با آوردن بقایی به‌زعم خودش موج «احمدی‌نژادیسم» را در کشور به راه بیاندازد و این موج را تا مرحله ثبت‌نام حفظ کند و ادعا کند که تمام کشور با اوست و از این طریق بتواند حضور خود را در انتخابات تثبیت کند. آنها امروز با ورود تمام‌قد به انتخابات نشان دادند که تا چه میزان خود را پایبند توصیه مقام معظم رهبری می‌دانند. درست است که احمدی‌نژاد مجبور شد پس از بیانات ایشان اعلام کند که در این انتخابات شرکت نمی‌کند، اما وی همچنان از آن توصیه‌ها قانع نشده بود و سرانجام توانست با معرفی بقایی راهی برای ورود به انتخابات و ثبت‌نام در آن پیدا کند. وی که با حضور در وزارت کشور، حرف‌ها و اظهارات تندی به زبان آورد، نشان داد عزمی جدی برای حضور در انتخابات دارد. متاسفانه او و نزدیکانش حرف های ساختارشکنانه‌ای می‌زنند و آنها را به عنوان یک تهدید مطرح می‌کنند تا کسی نتواند حرفی به آنها بزند. البته ثبت‌نام احمدی‌نژاد قابل پیش‌بینی بود و هر تحلیلگری می‌توانست حدس بزند که احمدی نژاد در این انتخابات حاضر می‌شود. این نیزکه او توهمات زیادی دارد و گمان می‌کند تنها کسی است که می‌تواند در عرصه انتخابات در برابر اصلاح‌طلبان عرض اندام کند، جای تعجب ندارد. احمدی‌نژاد این روزها، اصولگرایان را از رقابت کردن با اصلاح‌طلبان عاجز می‌داند و با قصد برنده شدن در انتخابات وارد شده است. در واقع بقایی نه تنها از ابتدا به عنوان کاندیدای اصلی مطرح نبود، بلکه محور اصلی شخص احمدی‌نژاد بود و افراد دیگر به عنوان کاندیدای در سایه قرار داشتند.»

توهم انتخاباتی

دلایل انتخاب جهانگیری برای کاندیدای پوششی/ مشایی و بقایی، کمربند انتحاری احمدی نژاد
 

روزنامه قانون در گزارشی با عنوان« اپید مـی تـو هم » نوشت:« این روزها در ایام نزدیک به انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر، شاهد حضور سیل متقاضیان ثبت نام به عنوان کاندیدا هستیم. از هر شکل و از هر فرهنگ و با هر میزان سواد که تصور کنید، کاندیدا وجود دارد. زن و مرد، گاهی حتی به صورت خانوادگی برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری آمده اند. در مقابل وزارت‌کشور غلغله است، صفی بی پایان از متقاضیان شکل گرفته که بی‌شباهت به صف خرید یا صف سبد کالا در سال های گذشته نیست؛ چرا که هیچ چهره شناخته شده ای وجود ندارد. مردم عادی با سر و شکل عادی و گاهی با ظاهر عجیب‌و‌غریب شناسنامه به دست گرفته اند تا وارد وزارت کشور شوند و به اسم دموکراسی، در مقابل دوربین و میکروفون عکاسان و خبرنگاران، از برنامه‌های‌انتخاباتی‌شان بگویند.

به نظر می رسد «عقلانیت» حلقه مفقوده این روزهای جامعه ماست

برخی معتقدند: ثبت نام می کنیم، شاید شد! یک ثبت نام ساده که هزینه ای ندارد...!

سیل متقاضیان ثبت نام به عنوان کاندیدا به فرصتی برای تفنن مردم تبدیل شده است

موقعیت کاندیداتوری برای ریاست جمهوری‏، از منظرهای مختلف برای این افراد فرصت محسوب می شود

سوی دیگر شیزوفرنی فرهنگی‏، کلبی مسلکی است که در آن فرد از ارزش ها برای منافع شخصی خود بهره می برد

این نوع رفتار ایرانیان را می توان نوعی «شیزوفرنی فرهنگی»، همچنین افزایش «فرصت طلبی» و «شانس باوری» در جامعه دانست»

طرح از روزنامه شهروند

دلایل انتخاب جهانگیری برای کاندیدای پوششی/ مشایی و بقایی، کمربند انتحاری احمدی نژاد
 

سیل در کشور

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر