شهرداری؛ برای تمام انتخابات
قالیباف در سخنان انتخاباتی خود گفت: «پای دو چیز ایستادهام که به طور جدی به آنها توجه کنم؛ نخست اجرای قانون اساسی و دوم حفظ حرمت محکومان و زندانیان.» او در کنار محسن رضایی، سعید جلیلی، غلامعلی حداد عادل و علی اکبر ولایتی نامزد اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری دور یازدهم شد اما اینبار هم از مجموع 36 میلیون آرا تنها 6 میلیون آن را به خود اختصاص داد و بعد از حسن روحانی کاندیدای مورد حمایت اصلاح طلبان و اعتدال گرایان نفر دوم شد و باز هم نتوانست به رویایی که در سر می پروراند برسد.
دیده بان ایران _ محمود اکبری کیا: محمد باقر قالیباف شهردار اصولگرای تهران در حالی عصر روز چهارشنبه در بیانیهای تند ضمن حمله به دولت و ناکار آمد خواندن آن اعلام کرد که برنامه ای برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم ندارد که از مدت ها قبل خبر های فراوانی در خصوص آغاز تحرکات انتخاباتی او در مراکز استان ها شنیده می شد.
اما با این حال تنها چند روز پس از شدت گرفتن گمانه زنی ها درباره اجماع اصولگرایان بر روی گزینه ابراهیم رئیسی قالیباف طی پیامی چند خطی اعلام کرد قصد نامزد شدن در انتخابات را ندارد.
پیامی که تنها چند ساعت پس از انتشار آن از سوی یکی از اعضاء هئیت مرکزی جمنا تکذیب، و این گونه اصلاح شد:« قالیباف انصراف نداده است» و حالا تنها دو روز پس از برگزاری نشست دوم جمنا تیم رسانه ای وی اقدام به انتشار ویژه نامه انتخاباتی قالیباف کرده و در تیتر یک این ویژه نامه آورده اند « فاتح انتخابات رفت» اما آیا قالیباف در صورت کاندیداتوری فاتح انتخابات ریاست جمهوری بود؟!
دیده بان ایران در نگاهی اجمالی حضور این سیاستمدار خراسانی در دو انتخابات ریاست جمهوری گذشته را بررسی می کند.
محمد باقر قالیباف در سال 1384 که فرماندهی نیروی انتظامی را برعهده داشت در انتخابات ریاست جمهوری دوره نهم ثبت نام کرد و به عنوان یکی از شش نامزد اصولگرا (لاریجانی، قالیباف، محسن رضایی، ولایتی، احمدینژاد و توکلی) میثاقنامهای را امضا کرد تا جملگی به نفع نامزد برتر از نگاه نظرسنجیها، کنار بکشد.
میثاقی که گویا تنها توکلی به آن عمل کرد. هرچند ولایتی هم پس از اعلام نامزی هاشمی رفسنجانی به احترام او که زمانی وزیرش بود، کنار رفت. محسن رضایی هم اگرچه کنارهگیری کرد اما در فاصله یک روز مانده تا انتخابات این تصمیم را گرفت، نه به دلیل پایبندی به میثاق و نتیجه نظرسنجیها.
قالیباف در این دوره از انتخابات از مجموع 29 میلیون و چهار صد هزار رای، تنها 4 میلیون رای را به خود اختصاص داد و بعد از محمود احمدی نژاد، اکبر هاشمی رفسنجانی و مهدی کروبی در جایگاه چهارم قرار گرفت و نتوانست به پاستور برسد اما در شهریور همین سال با اجماع شورای شهر به سمت شهردار تهران انتخاب شد تا شاید این بار از «بهشت» به ساختمان پاستور برسد.
قالیباف به محض رسیده به ساختمان شهرداری در کنار تکمیل پروژه های نیمه کاره ای که از زمان محمود احمدی نژاد در تهران مانده بود، پروژه های عمرانی کلانی را کلید زد.
پروژه هایی که هر چند به گفته برخی از کارشناسان شهری در بخشی از آنها موفق بود و موجب رفاه شهروندان تهرانی شد اما در بخش عمده ای از آن موجبات نارضایتی بسیاری از مردم و کارشناسان را به همراه داشت. اعتراض هایی که پس از چند سال رنگ و بوی فساد و زد و بندهای مالی را هم به همراه داشت.
اماسردارِ خلبانِ شهردار پایتخت ایران این بار با پشتوانه ساخت و ساز تصمیم به ورود به کارزار انتخاباتی را اتخاذ کرد و با شعار «ایران سربلند» در 21 اردیبهشت در انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 ثبت نام کرد.
قالیباف در سخنان انتخاباتی خود گفت: «پای دو چیز ایستادهام که به طور جدی به آنها توجه کنم؛ نخست اجرای قانون اساسی و دوم حفظ حرمت محکومان و زندانیان.» او در کنار محسن رضایی، سعید جلیلی، غلامعلی حداد عادل و علی اکبر ولایتی نامزد اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری دور یازدهم شد اما اینبار هم از مجموع 36 میلیون آرا تنها 6 میلیون آن را به خود اختصاص داد و بعد از حسن روحانی کاندیدای مورد حمایت اصلاح طلبان و اعتدال گرایان نفر دوم شد و باز هم نتوانست به رویایی که در سر می پروراند برسد.
بعد از انتخابات ریاست جمهوری شواهد و قرائن موجود از تحرکات شهردار مشهدی تهران نشان می داد او باز هم سودای ریاست جمهوری دارد. قالیباف این بار به پشتوانه ضعف های به جا مانده از یار غار دیروزش یعنی محمود احمدی نژاد شروع به انتقادات و تکه پراکنی به دولت تازه روی کار آمده حسن روحانی کرد و از فرصتی استفاده کرده و برای آنها نسخه می پیچید.
شهردار تهران به مدد روزنامه همشهری تیم رسانه ای خود را تقویت کرد و روزنامه جدیدی به نام صبح نو راه اندازی کرد تا سخنان و انتقاداتش با تیتر های درشت در صفحه اول قرار گیرد.
او به قدری عزمش را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری برای بار سوم جزم کرده بود که حتی برای شرکت در آن شرط تعیین کرده بود؛ «کمال الدین سجادی سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری، گفته قالیباف آمدن به صحنه انتخابات را مشروط به حصول اجماع اصولگرایان بر روی خود کرده است.»
در شهریور سال 1395 خبری در رسانه ها منتشر شد که پرده از یک تخلف بزرگ در شهرداری تهران بود. خبر تخلف واگذاری املاک شهرداری با تخفیف بالا به بعضی از مدیران شهری به حدی در فضای رسانه ای پخش شد و واکنش هایی به همراه داشت که 12 سال مدیریت به اصلاح جهادی قالیباف را در شهرداری تهران با چالش مواجه کرد.
سایت معماری نیوز متن نامه سازمان بازرسی کل کشور را منتشر ساخت که در آن نام و جزئیات میزان تخفیف ارایه شده به دهها نفر و چندین تعاونی توسط شهرداری افشا شد. در نتیجه این گزارش سردبیر سایت معماری نیوز با شکایت قالیباف دستگیر گردید.
اما قالیباف کماکان برای رسیدن به پاستور مصمم بود و برای دیدار با مراجع عظام تقلید راهی قم شد اما خبر رسید که ساختمان 17 طبقه پلاسکو در خیابان جمهوری در اثر آتش سوزی فرو ریخت و باید خود را به تهران می رساند.
حادثه ای به گفته بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران شهرداری تهران عامل اصلی آن بود و می توانست با مدیریت درست و به جا از وقوع آن جلو گیری کند.
رحمت الله حافظی بر اساس گزارش 93 صفحه ای سازمان بازرسی کشور از تخلفی دیگر در شهرداری تهران رونمایی می کند که در ایام انتخابات سال 1392 شرکت بهره برداری متروی تهران اقدام به استخدام 4200 نفر بدون هیچ ظوابط قانونی کرده است که تعدادی از این افرادی از فعالین ستاد انتخاباتی وی و از نزدیکان برخی مدیران شهرداری بودند.
مجموع اتفاقات و تخلفاتی که در این چند ماه اخیر در سال های مدیریت قالیباف در شهرداری تهران سبب شد تا ضربه سنگینی به اعتبار و جایگاه او در بین افکار عمومی زند و اندک شانسی که برای ریاست جمهوری داشت از بین برود در این شرایط اصولگرایان اقدام به راه اندازی تشکلی به نام جبهه مردمی نیرو های انقلاب اسلامی (جمنا) برای انسجام خود کردند تا به یک نامزد واحد برسند.
علی رقم این که «جمنا»یی های ساز و کار خود را برای رسیدن به کاندیدای واحد را رای مجمع عمومی خود اعلام کرده بودند از برآینده صحبت های برخی از اعضای اصلی این تشکل نو ظهور اصولگرا این گونه برداشت میشود که همه «جمنا»یی ها در حال برنامه ریزی و فراهم کردن زمینه حضور حجت السلام ابراهیم رئیسی برای انتخابات ریاست جمهوری دور دوازدهم هستند و شرطی که قالیباف برای حضور در انتخابات با اجماع بر روی خود اعلام کرده بود را نپذیرفتند، حال باید دید حامیان و تیم رسانه ای وی فردی را که تعداد رای او در دوبار حضور در انتخابات ریاست جمهوری 10 میلیون است و هر روز تخلف جدیدی از 12 سال مدیریت اش در شهرداری تهران رونمایی می شود بر چه اساسی «فاتح» انتخابات می دانند.