استرالیا و بریتانیا پیمان دفاعی و امنیتی جدیدی امضا کردند
استرالیا و بریتانیا پس از مذاکرات دوجانبه توافقنامه دفاعی و امنیتی جدیدی برای مقابله با تهدید حوثیها در دریای سرخ و تحولات منطقه اقیانوس هند و آرام امضا کردند. ریچارد مارلز، وزیر دفاع استرالیا روز پنجشنبه در بیانیهای با تاکید بر اینکه روابط کشورش با بریتانیا پویا و پایدار است، گفت که استرالیا با رهبری بریتانیا همکاریهای خود را در «حمایت از اوکراین، مقابله با تهدید حوثیها و تحولات منطقه اقیانوس هند و آرام» افزایش میدهد.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ یورونیوز: استرالیا و بریتانیا پس از مذاکرات دوجانبه توافقنامه دفاعی و امنیتی جدیدی برای مقابله با تهدید حوثیها در دریای سرخ و تحولات منطقه اقیانوس هند و آرام امضا کردند.
ریچارد مارلز، وزیر دفاع استرالیا روز پنجشنبه در بیانیهای با تاکید بر اینکه روابط کشورش با بریتانیا پویا و پایدار است، گفت که استرالیا با رهبری بریتانیا همکاریهای خود را در «حمایت از اوکراین، مقابله با تهدید حوثیها و تحولات منطقه اقیانوس هند و آرام» افزایش میدهد.
در بیانیه آمده است: «با پیچیدهتر شدن و نامطمئنتر شدن جهان، ما باید همکاریهای خود را مدرنسازی کنیم».
این معاهده همچنین شامل مقرراتی برای تسهیل عملیات مشترک نیروهای نظامی است، مانند آموزش مشترک نیروهای اوکراینی در بریتانیا.
گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «ما در حال حاضر به طور قابل توجهی در زمینه مسائل دفاعی همکاری میکنیم. بنابراین ما همیشه به دنبال تعمیق این همکاری بین کشورهایمان خواهیم بود.»
سایر زمینههای این توافق شامل همکاری مستمر در زمینه توسعه قابلیتها، از جمله از طریق اتحاد AUKUS، و همچنین همکاری نزدیکتر در زمینه جنگهای زیر دریا، اطلاعات و تمرینهای نظامی بود.
این توافقنامه شامل موارد دیگری از جمله همکاری نزدیکتر در زمینه جنگهای زیر دریا، انتقال اطلاعات، تمرینهای نظامی مشترک نیز هست.
این دو کشور همچنین قصد دارند همکاری خود را از طریق پیمان امنیتی و سه جانبه آکوس افزایش دهند.
آکوس یک پیمان امنیتی سه جانبه بین ایالات متحده، استرالیا و بریتانیا است که هدف آن توسعه و استقرار زیردریاییهای هستهای و افزایش حضور نظامی غرب در منطقه اقیانوس آرام است.
چین یکی از منتقدان اصلی مشارکت نظامی در جنوب اقیانوس آرام است.
وانگ یی وزیر امور خارجه چین چند روز پیش گفته بود که استرالیا باید سیاست خارجی «مستقل» خود را حفظ کند و اجازه ندهد «طرفهای ثالث» روابط بین دو کشور را تحت تاثیر قرار دهند.
به نظر میرسد منظور آقای وانگ از کشورهای ثالث، ایالات متحده بوده باشد. پکن ادعا میکند آمریکا با پیمان آکوس قصد دارد فعالیتهای چین را محدود کند.