با پدیده چای دبش ۶ درصد از سرمایه اجتماعی کاهش پیدا کرد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت روحانی گفت: آیا انتخابات حاضر باعث وفاق ملی شد؟ آیا شصت درصدی که نیامدند سنخشناسی شدند؟ باید کرامت را برای جامعه فراهم کرد و نمیتوانید به جامعه بگویید در ریاضت زندگی کنید، چون ۵۰ سال دیگر میخواهید به قله برسید. با پدیده چای دبش شش درصد از سرمایه اجتماعی کاهش پیدا کرد.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ سیدرضا صالحی امیری، در هفدهمین همایش سالانه انجمن علوم سیاسی با عنوان آینده نظامی جهانی سیاستها و الگوی رفتار ایرانی گفت: آن چیزی که در طول چهل و پنج سال گذشته به دنبال آن بودیم، نه سیاست، نه اقتصاد، نه فرهنگ و نه جامعه بود بلکه همه آن است. چالشهای ساختار سیاسی از جمله فقدان کارآمدی در دولت و در ساختار سیاسی، فساد افسارگسیخته، سیاست خارجی ناکارآمد و مناقشهآمیز، فقدان نظام حزبی، اختلاف حاکمیت و مردم، شکاف عمیق در رضایت بخشی مشارکت اجتماعی، فقدان حل مسئله اعتراض در جامعه ایران، فقدان راه حل درست برای حل مشکلات، افول سرمایه اجتماعی، بروز پدیده ناامیدی و یاس هر روز به فرسایش جامعه منجر خواهد شد.
وی افزود: وقتی دو دهه اخیر را واکاوی میکنیم، عمدتا شاخصها رو به افول است. موضوع خشونت، حریم خصوصی، شکاف اجتماعی، حاشیه نشینی، فرار گسترده مغزها از جمله جوانان و سلبریتیها، مسئله پوشش و حجاب، امنیت فردی، جامعه و رویکرد قضایی از جمله شاخصهایی بود که رو به افول رفته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت روحانی گفت: ناکارآمدی سیاستگذاری فرهنگی در صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد و شورای عالی انقلاب فرهنگی باعث شده همه نهادها به بن بست برسند و در برنامههای خود هیچ راه حل و برنامه درستی ندارند. درگیر روزمرگی شدند، فاقد گفتمان، ایده و راه حل برای عبور از بحران هستند. ناکارآمدی نظام آموزش بسیار نگران کننده است. از سوی دیگر بحرانها و گرایشات و سلایق جامعه به شدت تغییر کرده و حاکمیت در شیوه سنت خود گرفتار شده و همین باعث منازعات سنگین بین حاکمیت و جامعه شده است. ما با افراط گرایی در حوزه فرهنگی مواجه شدهایم. سوال اصلی اینجاست که کدام یک مسئله ما است؟ مشکل ما عدم درک بر روی تغییرات و مسئله اصلی فقدان الگوی حکمرانی مطلوب است. تا زمانی که شیوه حکمرانی تغییر نکند، هیچ تغییری در اقتصاد، فرهنگ، سیاست و جامعه رخ نخواهد داد.
صالحیامیری افزود: مسئه انتخابات در ساختار حکمرانی معیوب تحولگرا نیست. تا زمانی که باور نکنیم در لوپ حکمرانی معیوب هستیم، تا تغییر ریل ندهیم شرایط تغییر رخ نخواهد داد. کشورهای همسایه ما با داشتن شاخصهای حداقلی توانستند کارآمدی و حکمرانی مطلوب حداقلی ایجاد کنند. ما با شاخصهای حداقلی میتوانیم حکمرانی معقول حداقلی داشته باشیم. مسله مهم جامعه ایران کارآمدی است. ما نیاز به بنر و سخنرانی نداریم ما نیازمند کارآمدی هستیم. ما با افول سرمایه اجتماعی مواجه هستیم. ما قدرت اجتماعی را از دست دادیم. ما با پدیده لشگر گرسنگان مواجه هستیم و نمیتونیم در جامعهای که برخی گرسنه میخوابند، بگوییم حکمرانی ما مطلوب است. در نظام پزشکی میگویند سالانه شش هزار نفر فقط از این قشر از ایران میروند. ما در موج پنجم مهاجرت قرار داریم. هیچ کس امر مهاجرت را محکوم نمیکند مهاجرت در دنیا به منظور تبادل اطلاعات و کسب تجربه و بازگشت به کشور است اما در کشور ما مهاجرت تبدیل به فرار شده است.
وی خاطرنشان کرد: باور دارم که ما نیازمند تغییر از وضع موجود به وضع مطلوب هستیم. آیا امروز میتوانیم با جوانان و زنان در کف خیابان صحبت کنیم؟ آیا انتخابات حاضر باعث وفاق ملی شد؟ آیا شصت درصدی که نیامدند سنخشناسی شدند؟ باید کرامت را برای جامعه فراهم کرد و نمیتوانید به جامعه بگویید در ریاضت زندگی کنید، چون ۵۰ سال دیگر میخواهید به قله برسید. با پدیده چای دبش شش درصد از سرمایه اجتماعی کاهش پیدا کرد.
صالحی امیری با بیان اینکه باید حاکمیت را پیش بینی پذیر کرد، گفت: قانوناساسی مقدس نیست و در بستر زمان نیاز به تغییر دارد حضور و ظهور قشر اندیشه و قلم در نظام تصمیم سازی و تصمیمگیری ضروری است. حضرت امیرالمومنین (ع) گفت در جامعهای که سفلهها حاکم میشوند وضعیت مردم بدتر خواهد شد. ما نیازمند بازسازی آموزش عالی و آموزش و پرورش هستیم. تا زمانی که این موضوع را تغییر ندهیم، نمیتوانیم به ریل توسعه برگردیم. جامعه نیازمند امید و خوشی است. تعبیر ریل حکمرانی منجر به توسعه خواهد شد و این باعث میشود نظام در دو عرصه ملی و بینالملی سرمایه و قدرت خود را بازیابی کند.
منبع: ایلنا