حیدری، نماینده مجلس: لابیهای قالیباف و رقبایش از همین الان برای ریاست مجلس و کمیسیونها شروع شده/ این لابیها نشان از تنش در ترکیب هیات رئیسه است/ به نظر میرسد نمایندگان بر قالیباف اجماع دارند
شهریار حیدری عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پیشبینی خود از ریاست مجلس دوازدهم به دیدهبان ایران گفت: از همین الان برای پستها و مسئولیتهای مختلف دارند لابی و رایزنی میکنند که این نشان از یک نوع تنش در ترکیب هیات رئیسه و کمیسیونهاست. آنچه در فضای فعلی به چشم میآید، این است که بیشتر ریاست آقای قالیباف محتمل است
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ شاید بتوان ادعا کرد که انتخابات مجلس دوازدهم، موعد سقوط قالیباف بود؛ چه از لحاظ ریزش آرایی که او را پس از نبویان، رسایی و ثابتی نفر چهارم لیست کرد چه از لحاظ اینکه هیچکدام از یارانش در بهارستان حضور ندارند. رقبای قالیباف از زمان پیش از انتخابات او را به گوشه رینگ برده بودند؛ حواشی که پیرامون خانواده او، از ماجرای سیسمونی گیت تا مسئله اقامت فرزندانش در نزدیکی انتخابات افشا شد، همه بخشی از حملات رقیبه علیه او بود. حال با وجود فتح بهارستان توسط رقبایش احتمال دارد که اعتبارنامهاش توسط جریان «شریان» و «امنا» مورد چالش قرار گیرد، درست مانند سرنوشت غلامرضا تاجگردون در مجلس یازدهم. با این تفاصیل ریاست قالیباف در مجلس دوازدهم متزلزل است. او که سودای ریاست جمهوری در سر دارد و بهارستان برایش پلی به پاستور است سرنوشت سیاسیاش در هالهای از ابهام است؛ یا باج میدهد و دستکم برای یک دوره هم که شده به ریاست میرسد یا مورد حمله دشمنان سرسختش قرار میگیرد و به عنوان یک نماینده عادی چهار سال در مجلس میماند و راه آخر اینکه با پیشبینی حالت دوم، عطای مجلس دوازدهم را به لقایش میبخشد و انصراف میدهد.
شهریار حیدری، نماینده مجلس که صلاحیتش برای مجلس آینده تایید نشده بود، درباره پیشبینی خود از ریاست مجلس آینده به دیدهبان ایران گفت: «قابل پیشبینی نیست ولی آنچه در فضای فعلی به چشم میآید، این است که بیشتر ریاست آقای قالیباف محتمل است. قالیباف در دوره گذشته هم رقیب داشت اما با وجود لابیهایی که انجام شد، اکثریت نمایندگان به این نتیجه رسیدند که قالیباف رئیس مجلس شود. از آنجایی که بسیاری از نمایندگان فعلی برای مجلس آینده رای آوردند، به باور من حکایت از اجماع برای قالیباف است.»
از همین الان برای پستها و مسئولیتهای مختلف دارند لابی و رایزنی میکنند
وی درخصوص لابیهایی که شکل گرفته است، افزود: «از همین الان برای پستها و مسئولیتهای مختلف دارند لابی و رایزنی میکنند. امیدوارم با تشکیل مجلس دوازدهم، اکثریت نمایندگان بتوانند به نوعی تصمیم بگیرند که برای مردم موثر باشند. چراکه افراد تندرو عموما کارکردشان برای منافع ملت نیست بنابراین باید از طیف آرامتر و مطمئنتر و از کسانی که به مجلس ثبات و به جامعه آرامش میدهند استفاده شود. ولی در عین حال لابیهایی که از هماکنون شروع شده نشان از یک نوع تنش در ترکیب هیات رئیسه و کمیسیونهاست.»
این نماینده مجلس همچنین درباره ترکیب مجلس دوازدهم به دیده بان ایران گفت: «ترکیبی که در مجلس آینده است باتوجه به اینکه تعداد زیادی از نمایندگان فعلی مجلس رای آوردهاند، باعث میشود مجلس از یک ثبات و پایداری برخوردار شود. همچنین تعدادی از نمایندگان ادوار هم در مجلس بعدی حضور دارند که با تجربه هستند.»
حیدری ادامه داد: «به نظر من با همین ترکیب فعلی که رای آورده و جمعیت بیشتری از مجلس را تشکیل میدهند، اگر هرکدام بر اساس تخصص و تجاربشان در کمیسیونها قرار گیرند و اجازه داده شود که در صحن مجلس افراد متخصص محور موضوعات باشند، میتوان امیدوار بود. باتوجه به وضعیت اقتصادی کشور، تورم، نوسانات نرخ ارز، تحریمها و بودجه 1403 که تقریبا مالیات محور است، تندروی در جربانات سیاسی نتیجه خوبی ندارد. همه این مشکلات نیاز دارد که مجلس با آرامش و ثبات با دولت همراهی کند تا بتوانند این شرایط را مدیریت کنند.»
منبع: سایت دیدهبان ایران