کد خبر: 173761
A
در گفت و گو با دیده‌بان ایران مطرح شد؛

قهرمانپور، تحلیلگر مسائل بین‌الملل: مطرح شدن نام ایران در حمله به کشتی تجاری، ممکن است در بلند مدت به افزایش درگیری منجر شود/ این اتفاق در روابط کشورهایی که رابطه نزدیکی با ایران دارند، تاثیر منفی می‌گذارد

رحمان قهرمانپور، پژوهشگر ارشد مسائل بین‌الملل درخصوص تبعات مطرح شدن نامه ایران در حمله به کشتی تجاری اسرائیل، به دیده‌بان ایران گفت: در بلند مدت ممکن است افزایش درگیری یا درگیری ناخواسته باشد. از طرف دیگر مسئله کشتیرانی در دریاهای آزاد ارتباط مستقیمی با امنیت تجارت دارد و امنیت تجارت بخش جدایی‌ناپذیر اقتصاد جهانی است. ممکن است در اثر اینگونه اقدامات یا مطرح شدن نام ایران، حتی کشورهایی که به ایران نزدیک محسوب می‌شوند، مانند چین، روسیه و کشورهای منطقه، موضع منفی پیدا کنند چراکه رشد اقتصادی‌شان به نوعی وابسته به امنیت تجارت جهانی در مسیرهای دریایی است. این قبیل بحث‌ها در راستای تصویر سازی منفی از ایران در سیاست جهانی است. ایجاد تصویر منفی از یک دولت طبیعتا روابط خارجی آن دولت را در سطح جهانی تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد.

قهرمانپور، تحلیلگر مسائل بین‌الملل: مطرح شدن نام ایران در حمله به کشتی تجاری، ممکن است در بلند مدت به افزایش درگیری منجر شود/ این اتفاق در روابط کشورهایی که رابطه نزدیکی با ایران دارند، تاثیر منفی می‌گذارد

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ بیش از یازده هفته از حمله هفت اکتبر گذشته است. در تازه‌ترین تحولات، در جریان حمله اسرائیل به منطقه زینبیه در حومه دمشق، سردار سید رضی موسوی از فرماندهان ارشد سپاه در سوریه به شهادت رسید. مقامات جمهوری اسلامی هم هر یک اسرائیل را تهدید کرده‌اند که پاسخ این اقدام را خواهند داد.

همچنین روز شنبه هم یک کشتی تجاری اسرائیلی در آب‌های اطراف ایالت گوجرات هند با پهپاد هدف حمله قرار گرفت. وزارت دفاع آمریکا در بیانیه‌‌ای ادعا کرد که این پهپاد مستقیما از ایران هدایت شده است.

رحمن قهرمانپور، تحلیلگر مسائل بین‌الملل در پاسخ به اینکه آیا این اتفاق منجر به رویارویی مستقیم طرفین خواهد شد، به دیده‌بان ایران گفت: «درگیری‌های فعلی میان ایران و آمریکا، محدود و کنترل شده است. بدین معنا که دو طرف نمی‌خواهند درگیری‌ها گسترش پیدا کند یا تبدیل به درگیری مستقیم و گسترده شود اما امکان دارد در شرایط خاصی از کنترل خارج شود. فعلا چنین چیزی دور از ذهن است اما در صورتی که این درگیری‌های محدود ادامه پیدا کند و تعدادش بیشتر شود ممکن است به تنش ناخواسته منجر شود.»

این کارشناس سیاست خارجی در خصوص تبعات مطرح شدن نامه ایران در حمله به کشتی تجاری اسرائیل در در آب‌های اطراف ایالت گوجرات هند، بیان کرد: «در بلند مدت ممکن است افزایش درگیری یا درگیری ناخواسته باشد. از طرف دیگر مسئله کشتیرانی در دریاهای آزاد ارتباط مستقیمی با امنیت تجارت دارد و امنیت تجارت بخش جدایی‌ناپذیر اقتصاد جهانی است. ممکن است در اثر اینگونه اقدامات یا مطرح شدن نام ایران، حتی کشورهایی که به ایران نزدیک محسوب می‌شوند، مانند چین، روسیه و کشورهای منطقه، موضع منفی پیدا کنند چراکه رشد اقتصادی‌شان به نوعی وابسته به امنیت تجارت جهانی در مسیرهای دریایی است. نکته بعدی این است که این قبیل بحث‌ها در راستای تصویر سازی منفی از ایران در سیاست جهانی است. ایجاد تصویر منفی از یک دولت طبیعتا روابط خارجی آن دولت را در سطح جهانی تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد و باعث می‌شود که گسترش روابط خارجی آن کشور با مشکلات عدیده‌ای مواجه شود.»

قهرمانپور در پاسخ به اینکه منظور وزیر خارجه بریتانیا که در واکنش به این اتفاق گفته است «باید پیام روشنی به ایران بدهیم» چیست، گفت: «انگلیس اکنون جزو اتحادیه اروپا محسوب نمی‌شود. نظرات آقای جیمز کامرون بیشتر بازتاب‌دهنده مواضع بریتانیاست و بنابراین نمی‌توان این سخنان را به عنوان موضع رستمی کشورهای اتحادیه اروپا تلقی کرد. بدین معنا که از آنجایی که جیمز کامرون روابط نزدیکی با امریکا و بریتانیا دارد، بیشتر از آنکه دنبال فرستادن پیامی برای اتحادیه اروپا باشد، خواسته است پیامی برای آمریکا بفرستد. تاکنون هم هنوز نشنیده‌ایم که مقامات آمریکایی به نوعی اظهاراتی در تایید و رادیکال کردن مواضع او، بیان کرده باشند.»

منبع: سایت دیده‌بان ایران

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر