از آوازخوانی به نام صادق بوقی ، چریک درست کردیم!
بعد از ماجرای صادق بوقی ویدئوهایی در حمایت از او در بوشهر و ساری ساخته شد، این یعنی کاری کردهایم که رقص و آواز خواندن ماهیفروشان هم یک کنش مقاومتی به حساب بیایید؛ انصافا هنر این است که ما داریم.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ بعد از ماجرای صادق بوقی ویدئوهایی در حمایت از او در بوشهر و ساری ساخته شد، این یعنی کاری کردهایم که رقص و آواز خواندن ماهیفروشان هم یک کنش مقاومتی به حساب بیایید؛ انصافا هنر این است که ما داریم.
اما سوال جدیتر این است که صادق بوقی در چه بستری ساخته میشود؟ و راه مواجهه با آن چیست؟ آیا صادق بوقی کار بدی کرده است؟ او چه میخواهد؟
گزاره سلبریتیسم بد است اما سلبریتی خوب میسازیم، آغاز فرآیند تولید چریک از مجریها و آوازخوانها و فوتبالیستها و... است. همه اینها که امروز بهزعم روسا سلبریتی ناسالم هستند، روزی که شروع کردند در صحت و سلامت و کاملا در مدار بودند.
راهحل ساده نیست
در ماجرای رفتار متناقض با فرهنگ شهرت جناب جبلی و سیستم فرهنگی ما، نخستین تولیدکننده تناقض نیست. عدهای در نقد منتقدان شهرت میگویند خود این شأن نقادی برای رسیدن به شهرت است یا اساس ایده نقد شهرت و تقسیم فرهنگ به والا و توده یا فرهنگ کالایی و غیرکالایی یا هنر بورژوازی و غیربورژوازی توسط چپهایی باب شده است که خود تبدیل به سلبریتی حوزه اندیشه شدهاند. ذات این رفتوبرگشت کمی متناقض است و نمیتوان خیلی نتیجه دقیقی گرفت. موضوع واقعا پیچیده است؛ از یکطرف سرمایهداری بلایی بر سر فرهنگ آورده است که سلبریتیسم جزء اقتضائات آن است و از سوی دیگر عوارض سلبریتیزدگی بیشمار است.
جمع بین این دو ساده نیست. عدهای پذیرش فرهنگ سلبریتیسم و مدیریت سلبریتیها را بهعنوان راهی میانه پیشنهاد میدهد که قابلبحث و نقد است. اما احتمالا درباره اینکه در مواجهه با سلبریتیها یا طالبان شهرت چه کارهایی نباید کرد اجماع بیشتری وجود دارد. اینکه قبض و بستن موجب بسط و نشر شهرت میشود خیلی پیچیدگی ندارد. اگر اینها را بدانیم از آوازخوانها و مردم معمولی چریک درست نمیکنیم یا اگر تکلیفمان با سلبریتی روشن نیست و با چند موضعگیری تغییر میکند در جلوت نطق انقلابی نمیکنیم و در خلوت آن کار دیگر.
منبع: فرهیختگان