کد خبر: 171290
A

فرمانده نیروی دریایی ارتش: دشمنان دست از پا خطا کنند، با ابابیل‌های آسمانی طرف خواهند بود

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: امروز می‌توانیم این ادعا را داشته باشیم که دست‌های توانمند جوانان متخصص ما می‌تواند هر نوع شناوری را که اراده کند، بساز

فرمانده نیروی دریایی ارتش: دشمنان دست از پا خطا کنند، با ابابیل‌های آسمانی طرف خواهند بود

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ امیر دریادار شهرام ایرانی در گفت‌وگو با برنامه صف اول شبکه خبر سیما به موضوع نیروی دریایی ارتش از امنیت دریایی تا توسعه دریا محور پرداخت و در بخشی از این گفت‌وگو درباره دستاوردهای رزمایش مشترک ایران با عمان که با همکاری نیروی دریایی سپاه برگزار شد، گفت: محوریت این رزمایش امداد و نجات است که ما سالیانه برگزار می‌کنیم، یک سال در سواحل ما است و یک سال در سواحل در کشور دوست و برادر عمان است. دستاوردهای مهمی که دارد، اولین دستاورد آن، این همزبان شدن در عرصه دریا است و اینکه متوجه بشویم که به همدیگر چه می‌گوییم و چه می‌خواهیم و چه کاری باید انجام شود. چون این را ما گام به گام به جلو آمده ایم، الان در مرحله‌ای هستیم که این به صورت مشترک قابل انجام است، مفهوم آن این است که نیروها کنار همدیگر قرار می‌گیرند.

وی افزود: مثلاً اگر بخواهند وارد یک کشتی شوند که به آن کمک کنند، چه از طریق هوا یا از طریق سطحی و شناور، با همدیگر این کار انجام می‌شود و عناصر می‌روند و نیروها حضور پیدا می‌کنند و آن اقدامی که باید انجام شود، انجام می‌شود. پس این زبان مشترک مهمترین بخش آن اتفاق افتاده است مضافاً بر اینکه از بعد آموزشی و انتقال تجربه هم خودش یک سرفصل جداگانه‌ای است که بسیار حائز اهمیت است، این هم اتفاق افتاده است، چون وقتی که عزیزان تشریف می‌آورند و ما می‌رویم خدمت آنها، جلسات برگزار می‌شود، جلسات هماهنگی برگزار می‌شود، یک بخشی در کنار آن آموزش‌های کوتاهی برگزار می‌شود، این بحث تبادل تجربه و انتقال دانش، چون به مجرد اینکه این کلاس‌ها و جلسات برگزار می‌شود وارد فاز عملیاتی می‌شود. در این عملیات علاوه بر یگان‌های شناور یگان‌های پروازی هم حضور دارند.

وی خاطرنشان کرد: این هماهنگی کامل علی رغم پیچیدگی‌هایی که دارد امروز حاصل است، از بعد فرماندهی کنترل این خیلی اثرگذار است و خودش را نشان می‌دهد و در مجموع در منطقه پیام اصلی اش این است که امروز برای تأمین امنیت و تأمین ایمنی کشتیرانی، نیاز به حضور کشور ثالثی نیست، کشورهای منطقه خودشان با همدیگر می‌توانند دست به دست هم بدهند و این را برقرار کنند.

مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید:

نمایشگاه توانمندی‌های نیروی دریایی چه زمانی برگزار می‌شود و اینکه چه دستاوردهای جدیدی در این نمایشگاه در معرض دید قرار خواهد گرفت که احتمالاً برای اولین بار رونمایی خواهد شد؟

ما دو بخش نمایشگاهی پیش‌بینی کرده ایم، یک بخشی فردا در تهران خواهد بود، در حوزه‌های مختلف است، چه قطعه سازی، چه توانمندی در بخش نرم، چه توانمندی در حوزه‌های شناورهای سطحی، زیرسطحی و به طور عام بدون سرنشین‌ها در همه حوزه ها، چه پروازی و چه شناوری و چه زیرسطحی، رونمایی از چند جلد کتاب خواهیم داشت، با توجه به فرمانی که فرمانده معظم کل قوا در حوزه فرهنگ سازی دریایی امر فرموده بودند، همینطور پویانمایی و در بندرعباس یک نمایشگاه مفصل تری داریم با توجه به حجم توانمندی‌ها و ظرفیت‌هایی که آنجا وجود دارد، آن هم در همه حوزه‌ها است، آنجا بخش‌هایی مثل موشکی و اژدر به آن اضافه می‌شود و حوزه‌های جنگ‌های الکترونیک و آخرین دستاوردهایی که به دست توانمند صنایع دفاعی کشور، جوانان ما در شرکت‌های دانش بنیان و نخبگان دانشگاهی و صنعتی رقم خورده است.

به نسبت نمایشگاه‌های قبلی وجه تمایز ویژه و شاخصی دارد این نمایشگاه امسال؟

ما در همه حوزه‌ها اولین‌ها را داریم و نوآوری‌هایی داریم که ارائه خواهد شد، بخشی از آن‌ها نمی‌شود که رسانه‌ای شوند با توجه به شرایطی که بر آن‌ها حاکم است، بحث طبقه بندی‌هایی که دارد.

در نمایشگاه مگر نمی‌گذارید؟

در نمایشگاه است، نمایشگاه ما بخش بندی شده است، بخشی از آن سیاست‌های ستادی اینگونه نیست که فعلاً رسانه‌ای شود، عناوین آن حتماً تقدیم می‌شود، اما ممکن است آن نوع تجهیزاتی که است، با توجه به ویژگی خاصی که دارد، رسانه‌ای نشود یعنی در حوزه رسانه مطرح نشود، اما اردوهای دانشگاهی بعنوان پیشرفت که مدنظر است، از دانشگاه‌ها و مدارس حتماً این اجازه را خواهند داشت، تشریف بیاورند، بازدید داشته باشند و در جریان آخرین دستاوردها باشند.

آن بخشی که می‌شود رسانه‌ای کرد، شاخص‌ترین آن‌ها کدام است؟

ما آنجا در حوزه شناختی، جنگ‌های نو پدید، اقدامات خوبی انجام شده است. در حوزه ارتباطات مخابراتی بعنوان فرمانده کنترل، اقدامات بسیارشاخصی انجام شده است. مستحضر بودید در جریان مأموریت ۳۶۰ درجه ما حتی یک ثانیه هم قطع ارتباط نداشته ایم و این در نوع خودش بی نظیر است با توجه به اینکه ما ماهواره‌های مخابراتی نداریم، یعنی خاص کشور خودمان باشد، بشود در حوزه نظامی استفاده کرد. این یک شاهکاری بوده است در حوزه ارتباطی اتفاق افتاده است. در حوزه سلاح دریایی که برای اولین بار است البته یک سامانه است، عرض کنم که طراحی‌های جدید شناورها است که قرار است در آینده ساخته شود، آینده‌ای نه خیلی دور، بلکه خیلی نزدیک و قطعاتی که امروز به دست توانمند عزیزان من ساخته می‌شود در سطح کشور، این می‌شود گفت تمام استان‌های کشور را شامل می‌شود.

راجع به دیلمان نکته‌ای باقی مانده است که به آن اشاره نشده باشد و مهم باشد که مردم بدانند؟

یک نکته‌ای که در رابطه سامانه رانش آن است که چهار شفت پروانه است، یعنی چهار موتور مجزا، نیروی محرکه آن را تأمین می‌کنند، این نه تنها در پایداری و ماندگاری اثرگذاری دارد، در شرایط عادی باعث می‌شود در مصرف سوخت یک صرفه جویی بسیار زیادی انجام شود و اینکه صرفه جویی انجام می‌شود مفهوم آن این است که مدت ماندگاری آن بیشتر خواهد شد و شعاع عملیاتی بیشتری را می‌تواند پوشش بدهد، این نکته‌ای است که در موارد و گزارش‌هایی که عزیزان در این مدت رسانه‌ای کرده اند به آن اشاره نشده است.

کشورهای منطقه چه واکنشی نسبت به دیلمان داشته اند؟

قطعاً واکنش آن‌ها در مجموع واکنش مثبتی بود، علت آن هم این است که امروز کشتیرانی در دریای خزر بخاطر شرایط ویژه اش و بالا رفتن حجم تبادلات و نگاه همه به اقتصاد دریایی با توجه به اینکه دریا می‌تواند شکوفایی در همه ابعاد ایجاد کند، اقتصاد فقط صرفاً داد و ستد انتقال کالا نیست، حوزه‌های فنی و تخصصی همه این‌ها را به همراه دارد. خب یک ظرفیتی در حوزه کشتی سازی و با توانمندی بالا در ساحل جنوبی دریای خزر که سواحل شمالی ما می‌شود، ایجاد شده است. مفهوم این است که می‌تواند به سامانه و بخش تجاری کمک شایانی کند، امروز اگر ما یک ناوشکن در آنجا می‌توانیم بسازیم دیگر کشتی‌های غیرنظامی خیلی کار سختی نیست و به راحتی قابل ساخت است. مضاف بر اینکه امکانات برای تعمیرات هم فراهم است، یعنی اگر کشتی نیاز به تعمیرات داشته باشد، این ظرفیت دراختیار قرار می‌گیرد. در کنار آن اطمینان بیشتری به حوزه‌های آموزشی و تبادل دانش ایجاد شده است و در کنار آن، چون ما یک مسابقات نظامی هم هر دو سال یکبار که الان دوسالانه شده است، قبلاً سالیانه بود، در دریای خزر برگزار می‌شود که محور این مسابقه محور مسابقات یگان‌های شناور است که دیلمان آنجا می‌تواند نقش کلیدی را ایفا کند و در کنار همه اینها، با توجه به توانمندی که دارد و آن هم امکانات نشست و برخاست بالگرد است، می‌تواند در شرایط اضطراری به سرعت در حوزه امنیت و ایمنی نقش آفرینی داشته باشد. خب این قطعاً یک ظرفیت بسیار خوبی است که در دریای خزر امروز ایجاد شده است.

اینکه فرمودید که وقتی ما ناوشکن می‌سازیم، می‌توانیم کشتی‌های غیرنظامی را هم خیلی راحت‌تر بسازیم، این سرریز صنایع نظامی الان در غیرنظامی به راحتی اتفاق افتاده است.

در صنعت کشتی سازی در یک سطح بسیار بالایی قرار داریم یعنی ظرفیت بسیار بالایی هم داریم، علاقمندی زیادی هم در جوانان ما است، در همه ابعاد و بخش‌های مختلف، چون یک بخشی بخش خود سازه است، در داخل انواع کابل کشی ها، لوله کشی ها، سامانه‌های رانش، سامانه‌های هدایتی، این‌ها همه پیچیدگی خودشان را دارند؛ لذا این سرریز دقیقاً اتفاق افتاده است و امروز ما می‌توانیم این ادعا را داشته باشیم که دست‌های توانمند جوانان این کشور، متخصصین این کشور، می‌تواند هر نوع شناوری را که اراده کند بسازد.

 بپردازیم به رزمایش مشترک ایران با عمان که با همکاری نیروی دریایی سپاه برگزار شد، دستاوردهای این رزمایش چه بود؟

محوریت این رزمایش امداد و نجات است که ما سالیانه برگزار می‌کنیم، یک سال در سواحل ما است و یک سال در سواحل در کشور دوست و برادر عمان است. دستاوردهای مهمی که دارد، اولین دستاورد آن، این همزبان شدن در عرصه دریا است و اینکه متوجه بشویم که به همدیگر چه می‌گوییم و چه می‌خواهیم و چه کاری باید انجام شود. چون این را ما گام به گام به جلو آمده ایم، الان در مرحله‌ای هستیم که این به صورت مشترک قابل انجام است، مفهوم آن این است که نیروها کنار همدیگر قرار می‌گیرند، مثلاً اگر بخواهند وارد یک کشتی شوند که به آن کمک کنند، چه از طریق هوا یا از طریق سطحی و شناور، با همدیگر این کار انجام می‌شود و عناصر می‌روند و نیروها حضور پیدا می‌کنند و آن اقدامی که باید انجام شود، انجام می‌شود. پس این زبان مشترک مهمترین بخش آن اتفاق افتاده است مضافاً بر اینکه از بعد آموزشی و انتقال تجربه هم خودش یک سرفصل جداگانه‌ای است که بسیار حائز اهمیت است، این هم اتفاق افتاده است، چون وقتی که عزیزان تشریف می‌آورند و ما می‌رویم خدمت آنها، جلسات برگزار می‌شود، جلسات هماهنگی برگزار می‌شود، یک بخشی در کنار آن آموزش‌های کوتاهی برگزار می‌شود، این بحث تبادل تجربه و انتقال دانش، چون به مجرد اینکه این کلاس‌ها و جلسات برگزار می‌شود وارد فاز عملیاتی می‌شود. در این عملیات علاوه بر یگان‌های شناور یگان‌های پروازی هم حضور دارند. این هماهنگی کامل علی رغم پیچیدگی‌هایی که دارد امروز حاصل است، از بعد فرماندهی کنترل این خیلی اثرگذار است و خودش را نشان می‌دهد و در مجموع در منطقه پیام اصلی اش این است که امروز برای تأمین امنیت و تأمین ایمنی کشتیرانی، نیاز به حضور کشور ثالثی نیست، کشورهای منطقه خودشان با همدیگر می‌توانند دست به دست هم بدهند و این را برقرار کنند.

در بحث توسعه دریامحور، وقتی فرمانده معظم کل قوا، این سیاست‌های راهبردی را مطرح کردند، تأکید داشتند بر اینکه نیروی دریایی ارتش محور باشد در این سیاست محوری، از سال ۹۱ که تقریباً توسعه سواحل مکران و توسعه دریامحور مبنا قرار گرفت تا الان نیروی دریایی چه اقداماتی را به ویژه در حوزه زیرساخت انجام داده است؟

ما چون یک تغییر آمایشی هم داشته ایم، قطعاً حجمی از همرزم‌های ما و تجهیزات ما منتقل شده است به سواحل مکران. در ابتدا منطقه عملیاتی دوم ولایت در جاسک، بندر راهبردی جاسک، شکل گرفت، همرزم‌های ما با خانواده آنجا مستقر شدند، قطعاً یک زیرساخت‌هایی لازم بود از نظر اسکان آن‌ها و تأمین نیازمندی آنها، هم باز بخش عمده تمرین‌هایی که انجام می‌شود، بحث حوزه تأمین امنیت دریا است و ایمنی دریانوردی است. آنجا هم محور قطعاً رسیدن به آن زبان مشترک است که این اتفاق افتاده است، سال گذشته برای اولین بار آن بخشی که در رزمایش با عمان عرض کردم به طور مشترک انجام می‌شود، به طور مشترک یعنی نیروهای دریایی ما، چه ارتش و چه سپاه، کنار همدیگر با نیروی دریایی مهمان مثل روسیه و چین، عملیات‌ها را عناصر کنار هم قرار داشتند و انجام دادند. درست است ما آن زبان محاوره‌ای مشترک نداریم و به هر حال آن‌ها زبان شان روسی است و چینی است و ما زبان فارسی داریم، اما به زبان عملیاتی مشترک رسیدیم، لذا این‌ها توانستند در صحنه کار عملیاتی باکیفیت بسیار بالایی را انجام دهند.

برای اولین بار این دفعه فرماندهی اش به صورت متمرکز در چابهار اتفاق می‌افتد؟

 بله.

قبلاً اینطور نبود؟

قبلاً هم اینطوری بود. این دوره مرکز امنیت دریایی به طور مشخص این هدایت را بعهده خواهد گرفت.

الان کشورهای عضو آن کدام کشورها هستند؟

در رزمایش، سه کشور اصلی آن ایران، روسیه و چین است، کشورهای مهمان ما پاکستان، برزیل، عمان، هندوستان، ما از کشورهای همسایگان عزیزمان در دریای خزر بعنوان ناظر هم دعوت کرده ایم، می‌توانند تشریف بیاورند و نگاه کنند، توانمندی‌ها را در جریان قرار بگیرند، با توجه به اینکه دو همسایه خزر در آنجا هستیم، ما و روسیه، هم در خزر همسایه هستیم و هم از جنوب از طریق دریا. عرض کنم که آفریقای جنوبی هم دعوت شده است.

ناوگروه اعزام می‌کنند؟

بله یا به صورت ناظر یا ناوگروه. تا این مرحله اعلام کرده اند که ناوگروه هایشان حضور پیدا می‌کنند.

آن‌هایی که عضو آن مرکز امنیت دریایی هستند، کدام کشورها هستند؟

ما درحال حاضر برای همه کشورهای به طور خاص منطقه و کشورهایی که منافعی در منطقه دارند و بعنوان کشورهای دوست و همراه ما به حساب می‌آیند، یک میز با پرچم کشور خودشان و با همه تجهیزات که تا الان سه کشور اعلام آمادگی کرده اند که نماینده‌های آن‌ها در سال ۲۰۲۴ میلادی بیایند و مستقر شوند.

امیر از ناگفته‌های ناوگروه ۸۶ قطعاً حرف‌های باقی مانده زیاد است، یکی از ناب‌ترین آن‌ها را ممکن است برای ما بفرمایید؟

ناب‌ترین حقیقتاً خیلی زیاد دارد در حوزه‌های مختلف. ناب‌ترین آن را می‌توانم بگویم آن روحیه همرزمان من بود با توجه به اینکه ما در تقریباً ماه آخر اجرای مأموریت، یک مأموریت عملیاتی ابلاغ شد که به نیروی دریایی و ما این مأموریت را ابلاغ کردیم به ناوگروه ۸۶. خیلی آن زمان واکنش‌هایی بود که این بچه‌ها خسته هستند و ممکن است مثلاً در روحیه شان اثر منفی بگذارد، چون باید یک مسیری را برمی گشتند، دو هزار مایل دریایی را باید دوباره برمی گشتند، وقتی که ما ارتباط داشتیم با همرزمان، دیدیم آنجا اصلاً دعوا است سر اینکه چه کسی اول برود، چون ما مأموریت را باید با بالگرد انجام می‌دادیم، با پهپاد حمایت می‌کردیم و در نهایت هم ناوشکن ورود می‌کرد. اینقدر برای من جذاب بود که مثلاً متخصص بیهوشی که در ناو بود، این اصرار داشت که این نفر اولی باشد که می‌خواهد برود در این مأموریت رزمی و شرکت کند. می‌گفتیم این کار شما نیست و کار شما بیهوش کردن بیمار در جراحی است، و در حوزه‌های مختلف هم همینطور، یعنی شور و شوق عجیبی بود و دعوا بود بر سر اینکه چه کسی اول برود و چه کسی عضو این تیم باشد.

مأموریت را می‌شود توضیح دهید چه بوده است؟

امیر ایرانی: اگر اجازه بدهید وارد جزئیات آن نشوم و این خیلی برای همه عجیب بود که چطور شده است که این همرزمان من با این روحیه در ماه آخر مأموریت انتظار است که خسته باشند، مأموریت دیگری به آن‌ها ابلاغ می‌شود که یک مسیری را در دل اقیانوس برگردند، نه تنها هیچ گله مندی نیست، بلکه دعوا سر این است که چه کسی شرکت کند و چه کسی اولین کسی باشد که ورود می‌کند در این حوزه. در کنار آن در حوزه‌های مختلف، چه اقیانوسی، چه پشتیبانی به ویژه این نوع آمادرسانی ما و شیوه آمادرسانی ما خیلی سرفصل الان باز شده است که ما این‌ها را یواش یواش آن بخشی که امکانپذیر است دراختیار مراکز دانشگاهی و دانشجویان عزیزمان قرار می‌دهیم که بعنوان پایان نامه هایشان روی آن کار کنند که خروجی همه این‌ها اولین بار خواهد بود که اتفاق می‌افتد. بعنوان مثال مثلاً ما در نزدیکی قطب جنوب، سیستم‌های مکنده آب که می‌آید خنک می‌کند سامانه تحرک موتور و روغن و این‌ها را، این‌ها دچار گرفتگی می‌شد، وقتی که همرزمان باز کردند و دیدند که یک موجود زنده‌ای در ابعاد خیلی ریز مثل میگو مانند که ما اصلاً در مطالعات مان بود و نه تجربه اش را داشتیم که این اتفاقات ممکن است بیفتد، این‌ها می‌آمدند و یک چسبندگی ایجاد می‌کردند و دهانه مکنده را می‌بستند و دیگر امکان ورود آب برای خنک سازی نبود و درجه حرارت آب بالا می‌رفت و مجبور می‌شدیم که موتور را خاموش کنیم. علی رغم اینکه این یک اتفاق عجیبی بود و جالب بود و جدید بود، اما در همان جا همرزمان یک تدابیری اندیشیدند که مانع نشد و بازدارنده نبود برای که حتی بخواهند از ما که کمک کنیم یا آنجا ما بخواهیم که کشوری به آن‌ها کمک کند و در کمترین زمان، در حدود دو ساعت، تدبیری اندیشیدند و این مانع را برطرف کردند و با اقتدار به مسیرشان ادامه دادند. ما آنجا اکثر جزایری که در مسیر بود را جستجو داشتیم، اینکه ببینیم شرایط چگونه است، چه امکاناتی وجود دارد، آیا آنجا ساکنی دارد یا ندارد، اگر جزیره‌ای بی بهره از ساکنین است، ساکنینی آنجا داشته باشیم بالاخره بد نیست در حوزه توسعه ژئوپولوتیکی کشورمان و همه خشکی‌ها آنجا رصد شده است با دقت بالا، حتی آن‌هایی که در مستعمره هستند و کشورهای غربی با استعمارگری شان آنجا رفته اند و پرچم زده اند و آمادگی کامل هم داشتیم که احیاناً اگر کشورهای در آن حوزه در هر بعدی، یعنی هر اتفاقی خدایی ناکرده از نظر طبیعی یا غیرطبیعی برای آن‌ها بیفتد، بتوانیم امدادرسانی صددرصد داشته باشیم، مفهوم این است که چه در حوزه بهداشت و درمان و پزشکی، جراحی و همه چیز ما تنها ابزاری که نداشتیم سی تی اسکن بوده است، بقیه تجهیزات بیمارستانی همه کامل بوده است، آزمایشگاه‌ها کامل بوده است، بانک خون کامل بوده است و حتی در حوزه آمادرسانی بتوانیم آنجا مواد غذایی که دراختیار داشتیم را دراختیار بگذاریم، یکی از ناگفته‌ها هم این است که واقعاً دست عزیزانم را باید ببوسم با افتخار که ما مواد غذایی را با ماندگاری یکساله بردیم که البته این خبر خوشی است که بازگشت دانش آن که آمد امروز به دو سال رساندند و قول دادند به ما تا پنج سال افزایش بدهند، با این تضمین که ارزش غذایی آن تا ۸۰ درصد باقی بماند در پایان مدتی که تضمین می‌کنند، در طول دوره بیشتر است، ولی آن آخر اگر پنج سال است، سال آخر ۸۰ درصد را داشته باشد.

خیلی سؤالات و ابهاماتی که همچنان هم بی پاسخ مانده است از همین ناوگروه مثلاً این مدت بدون اینکه متوقف شود، اصلاً سوخت گیری آن کجا اتفاق می‌افتاده است، تغذیه به چه صورت بوده است، که این‌ها را شما تمایلی ندارید که باز کنید و راجع به آن‌ها صحبت کنید.

ابتکاراتی که در این مأموریت انجام شد به ویژه در حوزه سوخت رسانی و تأمین مهمات، چون ما یک رزمایش ۱۴۰۱ ذوالفقار ارتش که برگزار شد، بخشی از مأموریت را به ناوگروه واگذار کردند در اقیانوس آرام، وقتی که صحبت از رزمایش می‌شود یعنی اینکه از تمام تسلیحاتی که آنجا بود استفاده شد، به جز موشک و اژدر که تدبیر نبود، اگر تدبیر بود آن‌ها هم استفاده شود، قطعاً استفاده می‌شد. اما فرض بفرمایید که اگر الان این رزمایش خاتمه پیدا کرد و همه تیراندازی ما تمام شد، در کمتر از ۲۴ ساعت همه جایگزین شدند. خب این چگونه اتفاق افتاده است و طوری هم رصد نشده است، یعنی نمی‌دانند. در حوزه سوخت رسانی هم به همین شکل، مواد غذایی خود دنا به همین شکل که، چون به هر حال آن یک ظرفیتی دارد نمی‌تواند خیلی طولانی مدت به همراه داشته باشد. همه و همه این‌ها در بازدیدها، چون ما بنادری را هم که رفتیم ممانعتی نداشتیم یعنی هر بازدیدی درخواست کردند، گفتیم انجام بدهید، با بالاترین کیفیت و خودمان می‌دانستیم که عزیزان دنبال چه هستند و چه چیزهایی برایشان ابهام است و هر چه هم نگاه می‌کردند، چیزی متوجه نمی‌شدند، ما چیزی قائم نکرده بودیم، هر آن چه که بود واقعاً همان بود. برای همین هم این‌ها تصورشان این است که تجهیزات ما یک بخشی دارد که یک طوری سازماندهی شده است، بسیار مشتاق هستند که مثل همان را داشته باشند، یعنی به ما می‌گویند که مثل دنا را برای ما بسازید، می‌گوییم چشم مثل همان را می‌سازیم. منتها علت عدم بازگو شدن آن، ابتکارهایی است که واقعاً بی نظیر بوده است و در آن شرایط حاد و حساس فقط ما می‌توانیم استفاده کنیم، خیلی از دریانوردهای دیگر حتی ما به آن‌ها آموزش هم بدهیم یعنی متوجه هم بشوند، مطمئن هستم که نمی‌توانند انجام دهند.

الان چند ناوگروه دیگر داریم و کجاها چه عملیاتی دارند انجام می‌دهند؟

یک ناوگروه در خلیج عدن داریم، ناوشکن جماران است که حضور دارد، یک ناوگروه در دریای سرخ داریم که ناوشکن البرز است که آنجا حضور دارد، تجهیزاتی که بخشی اش را در ناوشکن دیلمان مشاهده فرمودید و به سمع و نظر مردم عزیز کشور هم رسید، الان روی البرز نصب است، یعنی آن دفاع موشکی است، بحث تعداد لانچرها افزایش پیدا کرده است به ۸ فروند است، حالا رادار آن چهار وجهی نیست، اما آن تکنولوژی آنجا است، یعنی از نظر علمی آن هم برگردد در یک فرصت، چون سامانه دکل آن باید تغییر کند، این اتفاق برای آن خواهد افتاد یعنی این‌ها در برنامه است و هر دو در حال تأمین امنیت دریانوردی هستند و ناوگروه‌هایی هم دارند آماده می‌شوند که به مأموریت اعزام شوند.

و باز هم دیلمان و اینبار بیشتر راجع به مباحث فنی و اینکه چه میزان از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان استفاده شد و چقدر طراحی و ساخت سامانه‌های نصب روی این شناور با مشارکت و ابداع شرکت‌های دانش بنیان اتفاق افتاد؟

من به جرأت می‌توانم بگویم که در سامانه ها، سامانه‌هایی که نیاز به فناوری داشت یعنی از نظر تکنولوژی و فناوری آن در سطح بسیار بالایی بوده است و تنه می‌زند به تنه آنچه در فناوری‌هایی که امروز در کشورهای دیگر استفاده می‌کنند، ۹۰ و دو سه درصد را عزیزان دانش بنیان ما پای کار آمده اند و تجربه عملیاتی ما دراختیار آن‌ها قرار گرفته است، نیازمندی‌های مشخص ما، نه برای امروز، بلکه متناسب با جنگ‌های آینده، منتقل شده است به عزیزان و در بحث کشف و شناسایی و درگیری، عمده اش عزیزان دانش بنیان ما فعالیت داشتند و حضور داشتند و نقش مؤثر داشتند.

این‌ها دانش بنیان‌های بخش خصوصی هستند؟

بله از ظرفیت دانشگاه‌ها استفاده شده است و زیر پرچم صنایع دفاعی آمده اند و هدایت شده اند عزیزان متخصص ما هم کنارشان بوده اند و این جوان‌ها سطح فناروی را رسانده اند به آن چیزی که باید باشد، چون ما می‌رویم در صحنه بین الملل، ظاهر ما را می‌بینند، می‌آیند داخل تجهیزات ما را می‌بینند و در حالت روشن برای آن‌ها ارائه می‌شود، ما می‌رویم رزمایش انجام می‌دهیم، در آن رزمایش، مأموریتی که واگذار می‌شود به عزیزان، باید از آن تجهیزات استفاده شود در نوع نتیجه عملکردی بهره برداری از آن سامانه کاملاً مشهود است یعنی اینطوری نیست که قابل ارائه عملیاتی نباشد و در حوزه ساخت بدنه و ساخت دکل، این‌ها هم بالای ۵۰ درصد عزیزان ما نقش داشته اند. البته من این نکته را عرض کنم که پیچیدگی هر سامانه بسیار بالا است، حجم قطعاتی که در آن استفاده می‌شود، بسیار زیاد است، یعنی ما در یک سامانه بالای ۹۰ هزار قطعه ممکن است باشد. این‌ها تقسیم بندی شده است، اینکه ما عرض می‌کنیم مثلاً در دنا وقتی که ما درخواست قطعی کردیم، که بیشتر می‌خواستیم ثابت کنیم که این ایرانی است، یعنی شعار نیست، بعد از دو روز آمدند گفتند که هر جای دنیا رفته ایم، چنین قطعه‌ای وجود ندارد، گفتیم چرا هست، آدرس می‌دهیم کارگاهی در اصفهان تشریف ببرید این قطعه وجود دارد و ساخته می‌شود. این تقسیم بندی شده است، هر دانشگاهی و هر استانی و هر شهری، متناسب با آن توانمندی اش بخش به آن واگذار شده است، ممکن است خودش متوجه نبوده است که این در کدام سامانه اصلی قابل استفاده است، اما در نهایت این‌ها که کنار همدیگر قرار گرفته اند و سازماندهی شده اند، شده اند این سامانه، برای همین هم با افتخار می‌گوییم که امروز ایران است که این توانمندی را دارد و این سطح فناوری را دارد و این سطح فناوری را در عرصه آورده است و بااقتدار هم ارائه می‌کند.

برد موشک‌های روی دیلمان چقدر است؟

 ۳۰۰ کیلومتر است. البته موشک‌های سطح به سطح آن.

بنا است که برد آن‌ها افزایش پیدا کند؟

بله صددرصد به هر حال روز به روز این جوان‌ها اینقدر سرعت علمی شان بالا است که خود ما هم کم آورده ایم و می‌گوییم یک مقدار فرصتی بدهید تا یک نفسی بکشیم.

مثلاً پیش بینی شده است که مثلاً ممکن است ابومهدی روی آن نصب شود؟

در دریای خزر ضرورتی ندارد یعنی آنجا، چون اتفاقی قرار نیست بیفتد، یعنی ما آنجا احساس خطر نداریم که بخواهیم خدایی ناکرده بُعد تجهیزاتی و تسلیحاتی اش، چون ناوشکن است به هر حال باید این ابزار عادی است و باید روی آن باشد. اما بله در ناوگان جنوب این حتماً مدنظر است به ویژه اینکه تهدیدات ما هم از دریای جنوب است از اقیانوس‌ها خواهد، لذا قطعاً ما با بردهای بالاتر نصب خواهیم کرد.

از پهپادهای مراقبتی مان چه خبر، همچنان بالای سر ناوگروه‌های فرامنطقه‌ای هستیم، یعنی آن‌ها را داریم می‌بینیم؟

بله باافتخار و بااقتدار و بدون اطلاع آن‌ها یعنی آگاه نمی‌شوند هم رادار گریز هستند.

یعنی ما آن‌ها را می‌بینیم، آن‌ها نمی‌بینند؟

آن‌ها نمی‌بینند، شاهد این ادعای من هم در رهگیری اخیری که انجام شده است، زیر پهپاد ما بالگرد امریکایی است و اگر متوجه بود که پهپادی روی سرش است، مطمئناً فرار می‌کرد و می‌نشست روی عرشه لانه اش.

و شما مشترکاً با نیروی دریایی سپاه این مراقبت را از طریق پهپادی انجام می‌دهید؟

بله ما از شمال اقیانوس هند پوشش می‌دهیم و می‌آییم به تنگه که می‌رسیم مشترک با یک هماهنگی بسیار بالا این اتفاق انجام می‌شود و ادامه اش در خلیج فارس دیگر برادرها دنبال می‌کنند و در لحظه آن‌ها رصد می‌شوند و نه فقط مراقبتی، بلکه باید مراقب هم باشند بالاخره اگر بخواهند دست از پا خطا کنند، آن موقع با ابابیل‌های آسمانی طرف خواهند بود.

خبر جدیدی که بخواهید اینجا اعلام کنید دارید؟

امیر ایرانی: خبر که همه اش خبر جدید است در کشور ما هر روز و هر ثانیه اش خبر جدید است، چون اینقدر غیرت هنوز وجود دارد و غیرتِ هم غیرت اسلامی ایرانی است، در همه حوزه‌ها خبر خیلی زیاد است.

خبرهایی که شما گفتید بیشتر  سطح و بالای سطح بود، زیرسطح خبرهایی است؟

زیرسطح هم مثل سطح با بدون سرنشین‌ها رصد می‌شوند آن هم باز متوجه نمی‌شوند، اما ما متوجه می‌شویم.

مثلاً اژدرهای جدید، زیردریایی‌های جدید؟

ما در حوزه اژدرهای جدید، اژدرهای دومنظوره است که در نمایشگاه بندرعباس ارائه خواهد شد که این هم باز توانمندی است که دو سه کشور به فناوری دسترسی و دستیابی پیدا کرده اند. ما هم داریم در حوزه زیرسطحی ها، به سمت زیردریایی سنگین امکان برداری شده است، دارد آماده می‌شود، به طور خاص هم زیردریایی‌های بدون سرنشین است که در دستور کار است، در ابعاد مختلف و کلاس‌های مختلف.

شلیک کروز از زیر سطح؟

به زودی.

جاسک ۳؟

به زودی.

نکته آخر؟

من فقط لازم می‌دانم که به همه مردم عزیز کشورم هم تبریک بگویم هفتم آذرماه را و هم تشکر کنم بخاطر محبتی که به همرزم‌های من دارند و خواهش بنده این است که همرزم‌های بنده را دعا بفرمایند، به ویژه در این ایامی که متعلق به اهل بیت است و ایام شهادت دخت گرانقدر نبوت و ام الائمه است، حضرت فاطمه (س).

منبع: ایلنا

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر