کیهان: جوانان آمریکایی برای درک علت مقاومت فلسطین علیه اسرائیل به خواندن قرآن روی آوردهاند
روزنامه تحت مدیریت حسین شریتعمداری نوشت: روزنامه انگلیسی گاردین در گزارش قابلتوجهی نوشته است، جوانان آمریکایی برای درک علت مقاومت فلسطین علیه رژیم اسرائیل به خواندن قرآن روی آوردهاند.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ روزنامه کیهان نوشت: روزنامه انگلیسی گاردین در گزارش قابلتوجهی نوشته است، جوانان آمریکایی برای درک علت مقاومت فلسطین علیه رژیم اسرائیل به خواندن قرآن روی آوردهاند.
رژیم صهیونیستی در طول 47 روزی که از جنگ غزه میگذرد، خانهای نمانده که بر سر اهلش ویران نکرده باشد، مدرسهای، مسجدی، کلیسایی درمانگاهی و بیمارستانی نمانده که بمباران نشده باشد. طی این مدت نزدیک به 13هزار فلسطینی شهید شدهاند که 5هزار تن از آنها کودک هستند. علیرغم همه این وحشیگریها مقاومت در غزه همچنان جریان دارد و همه از زن و مرد و پیر و کودک و جوان میگویند جان و مالشان فدای فلسطین است. در این میان مقاومت جانانه ملت فلسطین بهشدت مورد توجه افکار عمومی جهانی و رسانههای بینالمللی قرار گرفته است.
روزنامه انگلیسی گاردین نیز در گزارش قابلتوجهی نوشته است جوانان در آمریکا برای درک کردن دلیل مقاومت فلسطینیها در برابر رژیم اسرائیل به خواندن قرآن روی آوردهاند. گاردین در گزارش خود مینویسد: «مگان بی.رایس» عاشق خواندن است. او اخیرا یک باشگاه کتابخوانی در شبکه اجتماعی «دیسکورد» راهاندازی کرده و اقدام به معرفی کتاب به مخاطبان میکند. ماه گذشته رایس که الان دارد ۳۴ساله میشود و در شیکاگو زندگی میکند در حسابهای کاربریاش در فضای مجازی درباره بحران انسانی در غزه صحبت میکرد. او میگوید میخواستم درباره دین مردم فلسطین صحبت کنم و اینکه این دین چقدر قوی است که آنها حتی وقتی همهچیزشان از دست رفته باز هم در اولین فرصت از خداوند تشکر میکنند. در همین اثنا، بعضی از طرفداران رایس در فضای مجازی به او گفتهاند که میتواند برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر درباره دین اسلام کتاب مقدس مسلمانان،
قرآن را مطالعه کند. بعد از آن رایس با آنکه در خانوادهای مذهبی بزرگ نشده بود در دیسکورد «باشگاه کتب مذهبی دنیا» را راهاندازی کرد و از آدمهای دارای پیشزمینههای مذهبی مختلف دعوت کرد تا در کنارش به مطالعه قرآن بپردازند.
قرآن ضد ظلم و طرفدار زنان
گاردین میافزاید: «هرچه بیشتر رایس به مطالعه قرآن پرداخت متوجه شد که محتوای آن تا چه اندازه با نظام باورهای او همخوانی دارد. او متوجه شد که قرآن ضد فرهنگ مصرفگرایی، ضد ظلم و طرفدار زنان است رایس ظرف یک ماه شهادتین خود را خواند، حجاب پوشید و مسلمان شد. رایس به نوشته گاردین تنها کسی نیست که میخواهد قرآن را بفهمد. در شبکه اجتماعی تیکتاک عدهای از افراد جوان به منظور کسب فهم بهتر از مذهبی که معمولاً در رسانههای غربی سیاهنمایی شده و همچنین به منظور نشان دادن همبستگی با مسلمانان در غزه به خواندن این کتاب روی آوردهاند. به گزارش فارس گاردین میگوید ویدئوهایی که با هشتگ «quranbookclub» در این شبکه اجتماعی منتشر شدهاند تاکنون ۱.۹ میلیون بازدید داشتهاند و کاربران زیادی با این هشتگ در حال به اشتراک گذاشتن تصاویر و فیلمهای خود با کتابهای قرآن تازه خریداریشده و خواندن آیات این کتاب برای اولینبار هستند. به نوشته گاردین، عده دیگری از جوانان نسخههای رایگان این کتاب را در اینترنت پیدا کردهاند و یا حین رانندگی برای رفتن به محل کار به صدای کسی که آیههای قرآن را میخواند گوش فرا میدهند. همه کسانی که در تیکتاک در حال خواندن قرآن هستند زن نیستند اما اکثر کاربرانی که در فضای«BookTok-Space#» برای بحث درباره کتابها جمع میشوند را زنان تشکیل میدهند. «زریناگریوال»، دانشیار دانشگاه در «ییل» است. او در حال نوشتن کتابی درباره کتب مقدس اسلام و تحمل مذهبی در فرهنگ آمریکا است. او گفت که علاقهمندی به اسلام در تیکتاک مسئله چندان تازهای هم نیست.
افزایش فروش قرآن بعد از 11 سپتامبر
گاردین نوشته است بعد از حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ فروش قرآن به سرعت افزایش یافت، اگرچه آن موقع آمریکاییها این کتاب را برای تأییدکردن سوگیریهای خودشان مبنی بر اینکه اسلام بهصورت ذاتی دینی خشن است خریداری میکردند. اما اینبار تفاوت ماجرا اینجاست که مردم حالا برای فهمیدن دلیل حمله حماس در روز ۷ اکتبر(15 مهر) به قرآن رجوع نمیکنند بلکه آنها برای فهمیدن دلیل مقاومت باورنکردنی، ایمان، قدرت اخلاقی و شخصیتی که در فلسطینیهای مسلمان مشاهده میکنند به قرآن روی آوردهاند.
طرفداری اسلام از علم
گاردین نوشته است در قرآن زنان و مردان در نگاه خداوند برابر هستند و رایس و دیگر کسانی که در تیکتاک مذهبشان را تغییر داده و به اسلام گرویدهاند، میگویند که متن این کتاب با اصول فمینیستی مدنظر آنها همخوانی دارد. به نوشته گاردین، در قرآن تبیینهای علمی برای خلقت نیز وجود دارد و برخی آیات این کتاب تئوریهای علمی درباره خلقت را نیز پوشش میدهند. رایس میگوید: «معمولاً ما به این دیدگاه خو گرفتهایم که جماعت مذهبی با علم مقابله میکنند. حالا من با دینی آشنا شدهام که از علم استقبال میکند و از متون مقدس خود برای پشتیبانی از علم استفاده میکند». «گاردین» در پایان این گزارش نوشته است خواندن قرآن برای رایس به عنوان راهی برای ابراز همدردی با فلسطینیهای درگیر جنگ در غزه شروع شد، اما اکنون به یکی از فعالیتهای اصلی زندگی او تبدیل شده است.