سخنگوی دولت درباره محاکمه مقصران سقوط هواپیمای اوکراینی چه گفت؟
علی بهادری جهرمی در نشست امروز خود با خبرنگاران درباره کمک به غزه گفت: تلاشهای زیادی جهت هماهنگی و اخذ مجوزهای پرواز هواپیمای حامل کمکهای هلال احمر صورت گرفته و منتظر پاسخ دولت مصر هستیم.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ نشست خبری هفتگی علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت رئیسی با نمایندگان رسانهها در محل سفارت سابق آمریکا برگزار شد.
اهم سخنان وی را به نقل از خبرگزاری های ایسنا، فارس، تسنیم و مهر در ادامه می خوانید؛
*{با گرامیداشت ۱۳ آبان و روز دانشآموز}: نسل جوان دهه ۸۰ و ۹۰ موتورهای پیشرفت و تحول کشور هستند و باید از ظرفیت آنان جهت آیندهسازی ایران استفاده کرد. ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و روزی برای یادآوری جنایات آمریکا و اقدامات دیکتاتوری آنان با حمایتگری از نظام شاهنشاهی است.
*{درباره در پیش رو بودن سفر رئیسجمهوری به کردستان}: این سومین سفر ایشان به کردستان است که از ۱۵ هزار میلیارد تومان پروژه تعریف شده در سفرهای قبلی ،۶ هزار میلیارد تومان آن تأمین شده است و پروژههای مهمی در ۱۶ طرح به اعتبار ۳۲ هزار میلیارد تومان در آستانه بهره برداری قرار دارد.
*حدود ۱۷ سال است مردم کردستان در انتظار افتتاح راه در استان خود هستند که در آستانه افتتاح آن هستیم.
*راه آهن تهران- همدان، سنندج بعد از ۲۰ سال در سفر آتی رئیس جمهور به بهره برداری خواهد رسید.
*{درباره اینکه دولت چه اقداماتی برای پیشبرد امر انتخابات و راهبردهای چهارگانه رهبری انجام داده است}: مشارکت بالای مردم در انتخابات سیاست کلی جمهوری اسلامی است و دولت هم مثل دیگر موضوعات که نقش و جایگاه اصلی برای مردم قائل بوده و هست تمام تلاش خود را در این زمینه انجام داده است.
*آییننامهای برای دسترسی برابر همه کاندیداها جهت بهرهگیری از ظرفیتهای نهادهای عمومی و دولتی تصویب شد که بر اساس آن کاندیداها میتوانند از رسانهها، سامانهها و درگاههایی که در اختیار دستگاههای دولتی است، استفاده کنند.
* دولت معتقد است مهمترین کمکی که میتواند به هرچه بالاتر رفتن مشارکت داشته باشد، برطرف کردن مشکلات پیشروی مردم است. هرچه مشکلات و مسائل مردم کمتر شود این امر به حضور و مشارکت مردم کمک بیشتری میکند
*{ درباره بیانیه حزب اعتدال و توسعه در زمینه وضعیت اقتصادی کشور و دفاع از عملکرد دولت قبلی}: طبیعی است که جریانهای سیاسی خصوصا منتقدان دولت در ماه های منتهی به انتخابات مجلس با ادبیات اینچنینی سعی در جلب مخاطب داشته باشند؛ اما حافظه تاریخی مردم ما به خوبی گواه نادرستی دادههای ارائه شده توسط این افراد است.
* مردم هنوز آمار فوتیهای چندصدتایی در روز ناشی از کرونا را در دولت گذشته فراموش نکردهاند. کسری بودجه، تورم ۶۰ درصدی و سایر آمارهای منفی از یاد مردم نخواهد رفت.
* { درباره نرخ بیکاری}: در تابستان نرخ بیکاری کاهش یافت و حتی به زیر ۸ درصد رسید البته در چند سال اخیر شاهد خشکسالیهای پی در پی بودیم که موجب کاهش اشتغال در این بخش علی رغم توجه زیاد دولت به آن شده است.
*{درباره کاهش آسیبهای اجتماعی}: رئیس جمهور و دولت سیزدهم برای حل مسائل اجتماعی نگاه ویژه دارند و با تقسیم کار صورت گرفته وزارت کشور همه دستگاههای مربوط و کمیتههای تخصصی هم فعال شده است که با برنامه و زمان بندی، طرحهای مختلف را در حال انجام و پیگیری آن هستند.
*{ درباره آئین نامه وام مسکن روستایی }: در دولت برای ساخت مسکن روستایی مبلغ وام روستایی ۳.۵ برابر شده است فقط برای شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر وام به ۳۵۰ میلیون تومان با بهره کم در نظر گرفته شده است.
*{ درباره اقتصاد دیجیتال}: دولت در لایحه برنامه هفتم هدف گذاری کرده است تا به سهم ۱۵ درصدی اقتصاد دیجیتال دست پیدا کند که البته متن نهایی آن تصویب نشده است.
*{ درباره بهره از نظرات علمی و اقتصادی حوزه و دانشگاه}: برای بهره از نظرات اقتصادی حوزههای علمیه و دانشگاهها، هم رئیس جمهور و هم دولت استقبال زیادی میکنند و در عین حال دست یاری بسوی مراکز علمی کشور دراز میکنیم.قبل از این هم رئیس جمهور و وزرای اقتصادی جلسات زیادی با فعالین اقتصاد اسلامی داشتند و چالشهای مورد نظر را مطرح کرده و آماده استفاده از نظرات علمی تولید شده آنها است.
*{ درباره دعاهای مطرح شده چند کشور در خصوص حادثه هواپیمای اوکراینی}: جمهوری اسلامی ایران در این حادثه از همان ابتدا پرونده تشکیل داد و همه دستگاههای مربوطه را فعال کرد. محاکمه مقصران صورت گرفت و برای پرداخت غرامت و افزایش ایمنی اقدامات لازم انجام شد.
*{ درباره امدادرسانی به مردم غزه}: تلاشهای زیادی جهت هماهنگی و اخذ مجوزهای پرواز هواپیمای حامل کمکهای هلال احمر صورت گرفته و منتظر پاسخ دولت مصر هستیم.
*{ درباره کمبود شیر خشک و اقدامات دولت در این زمینه}: این مشکل چند علت دارد از جمله اینکه بانکهایی که برای انتقال ارز با شرکتهای شیرخشک کار میکنند، بانکهای اروپاییاند که متاسفانه در خردادماه امسال دو بانک باقیمانده نیز تحت تاثیر تحریمهای ظالمانه با ایران قطع همکاری کرده و ۱۰ میلیون یورو را که از سوی بانک مرکزی برای تامین ماده اولیه شیرخشک تامین شده بود بلوکه کردند و بعد از یک ماه پیگیری، نهایتا پول واریزی برگشت داده شد.
* براساس توافق با تولیدکنندگان، مقرر شد که مجوزهای وارداتی تا سقف چهار میلیون قوطی برای هر محموله صادر شود و هر زمان که تولیدکنندگان اعلام کردند مشکلی در تامین بازار ندارد، قابلیت کاهش و قطع واردات بلافاصله وجود داشته باشد.
*در حال حاضر اولین محموله شیرخشک به تعداد ۲۰۰ هزار قوطی در گمرک و در حال نمونهبرداری و انجام آزمایشهای کیفی است و پس از تایید کیفی نهایتا تا دو هفته آینده ۴ میلیون قوطی شیرخشک وارداتی برای تامین نیاز نوزادان در داروخانهها توزیع میشود.
منبع: خبرآنلاین