آرایش اصلاحطلبان در انتخابات مجلس چگونه خواهد بود؟
پیشثبتنام یکهفتهای انتخابات مجلس دوازدهم یکشنبه 22 مرداد ماه تمام شد. در این بین اما این سوال وجود داشت که چه چهرههای شاخصی از میان جناحها و احزاب سیاسی در انتخابات پیشروی مجلس ثبتنام کردهاند. با توجه به اینکه احزاب اصلاحطلب انتخابات سال98 مجلس را از دست دادند و در انتخابات ریاستجمهوری 1400 نیز حضور پررنگی نداشتند، این سوال وجود دارد که اصلاحطلبان علیرغم اختلافاتی که بر سر انتخاب آذر منصوری بهعنوان رئیس جبهه اصلاحات به آن دچار شدند آیا حاضر هستند در انتخابات پیشروی مجلس مشارکت کنند؟
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ پیشثبتنام یکهفتهای انتخابات مجلس دوازدهم یکشنبه 22 مرداد ماه تمام شد. در این بین اما این سوال وجود داشت که چه چهرههای شاخصی از میان جناحها و احزاب سیاسی در انتخابات پیشروی مجلس ثبتنام کردهاند. با توجه به اینکه احزاب اصلاحطلب انتخابات سال98 مجلس را از دست دادند و در انتخابات ریاستجمهوری 1400 نیز حضور پررنگی نداشتند، این سوال وجود دارد که اصلاحطلبان علیرغم اختلافاتی که بر سر انتخاب آذر منصوری بهعنوان رئیس جبهه اصلاحات به آن دچار شدند آیا حاضر هستند در انتخابات پیشروی مجلس مشارکت کنند؟
بالاخره اصلاحطلبان نیامدند یا آمدند؟
در حال حاضر میتوان گفت که دو نظر در جبهه اصلاحات وجود دارد. برخی از احزاب از جمله کارگزاران سازندگی، حزب اعتماد ملی، ندای ایرانیان، اعتدال و توسعه که جناحهای اصطلاحا میانهروتر اصلاحطلبان هستند، مشخصا مخالف تحریم انتخابات هستند و به انحای مختلف این را اعلام میکنند که قصد تحریم انتخابات را ندارند.
بر مبنای کسب اطلاع «فرهیختگان»، محمد شریعتمداری، وزیر کار دولت روحانی نیز به بسیاری از مدیرانی که با او همکاری داشتهاند توصیه کرده که در پیش ثبتنام انتخابات، نامنویسی کنند. حالا با اتمام زمان پیشثبتنام انتخابات، برخی چهرههای میانهروی اصلاحطلب و نزدیک به اعتدال همچون محمدباقر نوبخت، علیرضا محجوب، مسعود پزشکیان و علی مطهری در انتخابات مجلس یازدهم پیش ثبتنام کردهاند و به نظر میرسد اعتدالیون و احزاب میانهروی اصلاحات، قصد دارند در انتخابات مجلس دوازدهم، نقشآفرینی موثری داشته باشند.
در نقطه مقابل چپهای اصلاحات با محوریت حزب اتحاد ملت قرار دارند. افراد این طیف که آذر منصوری، دبیرکل جبهه اصلاحات از جمله آنها به شمار میرود، ردصلاحیتهایی که در انتخابات سال98 و ریاستجمهوری 1400 اتفاق افتاد را بهانهای برای تحریم انتخابات پیشروی مجلس قرار میدادند و از عدم مشارکت صحبت میکردند.
موقعیت با دست پس زدن با پا پیش کشیدن اصلاحات
سیدمحمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات در جلسهای که روز یکشنبه با حضور هیاترئیسه جبهه اصلاحات و همزمان با پایان زمان پیشثبتنام انتخابات، برگزار شده بود. سعی کرد موضع میانهای درباره انتخابات بگیرد و ضمن تلاش برای کم کردن اختلافی که میان اصلاحطلبان، پیرو انتخاب رئیس جدید جبهه اصلاحات پیش آمده بود، گفت: «اصلاحطلبان و بسیاری از مردم حق دارند و میخواهند در انتخابات شرکت کنند اما باید روزنهای وجود داشته باشد که بتوان شرکت کرد.»
با توجه به این اظهارات واضح است که تحریم انتخابات مجلس، تصمیم قطعی و مشخص جبهه اصلاحات در انتخابات مجلس دوازدهم نیست و میتوان گفت اصلاحطلبان اکنون در موقعیت «با دست پس زدن و با پا پیش کشیدن» هستند.
منبع: روزنامه فرهیختگان