عنابستانی، نماینده مجلس: دولت رئیسی در برگرداندن امید به آینده موفق عمل کرده/قاعدهمند کردن حجاب به نفع همه مردم است
عنابستانی، عضوکمیسیون اجتماعی مجلس در ارزیابی کارنامه دو ساله دولت به دیدهبان ایران گفت: دولت در حوزه سیاست خارجی و بازگرداندن امید به آینده عملکرد قابل قبولی داشته است ولی در بخش اقتصادی نمره قابل دفاعی نمیگیرد. اولویت ما باید معیشت مردم باشد اما با قاعدهمند کردن هنجارهای اجتماعی و به ویژه حجاب، منافاتی ندارد.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ دو سال از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی گذشت. ابراهیم رئیسی که پشتش به حمایت مجلس همسو با خود گرم بود و در زمان انتخابات 220 نفر از نمایندگان مجلس از کاندیداتوری او حمایت کردند، حال با نزدیک شدن به انتخابات مجلس، برخی از نمایندگان تلاش دارند که راه خود را از دولت جدا نشان دهند و از تریبونهای خود به انتقاد از وضع موجود بپردازند.
علی اصغر عنابستانی، عضوکمیسیون اجتماعی مجلس در ارزیابی کارنامه دو ساله دولت به دیدهبان ایران گفت: «کارنامه دولت متشکل از سرفصلهای بسیار متعدد و پراکنده است که در خیلی از آنها کارنامه دولت قابل دفاع است و در خیلیها هم نه. به همین دلیل نمیتوان یک قضاوت کلی داشت.»
وی درباره عملکرد سیاست خارجی این دولت بیان کرد: «به نظر من در حوزه سیاست خارجی و به ویژه نگاه به کشورهای همسایه و همسو، عملکرد دولت بسیار موفق است. در واقع جهتگیری حرکت دیپلماسی کشور ما از صرف نگاه به غرب و آمریکا به نگاه به همه دنیا تغییر مسیر داد. همچنین عملکرد دولت در تعاملات با کشورهای همسایه و کشورهایی که سالها در دیوار به دیوار ما بودند اما ارتباط قطع شده بود، مثل ترکمنستان، تاجیکستان و کشورهای دیگر، نمره قابل قبولی میگیرد.»
عنابستانی افزود: «آمارهای مبادلاتی هم نشان میدهد که اتفاقات خوبی در اطراف ما رخ داده است؛ از مبادلات اقتصادی ایران با کشورهای امریکای جنوبی، افریقایی و کشورهای همسایه گرفته تا حل مسائل مختلف باکشورهای همسو همچون هند، چین، روسیه و حل ضعفهای ساختاری دیپلماسی با کشورهای مختلف دنیا به نظرم توفیق بسیار خوبی داشتیم.»
نماینده مردم سبزوار با اشاره به کارنامه دولت در سیاست داخلی، عنوان کرد: «در حوزه داخلی دولت در برگرداندن روحیه امید به آینده و کلید زدن پروژههای زیرساختی که سالها مغفول مانده بود موفق عمل کرده است. پروژههای مختلفی که سالها در کشور تعطیل شده بود مثل ساخت راهها، راهآهنها، نیروگاهها، پروژههای انتقال آب، عملکرد قابل قبولی است.»
عنابستانی درباره عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم گفت: «در حوزه اقتصادی به معنای اقتصاد روزمره و معیشت مردم شاید بتوانیم بگوییم که عملکرد دولت قابل قبول نبوده است. در حوزه زیرساختی اقتصادی و تغییر ریل اقتصاد کشور از یک اقتصاد بروننگر به یک اقتصاد درونزا و متکی به توانمندیهای داخلی توفیقاتی داشته اما در کنترل تورم، شاخصهای منفی اقتصادی که به زندگی روزمره مردم و کالاهای اساسی مربوط میشود، به نظرم موفق عمل نکرده است.»
وی درخصوص دلایل عدم موفقیت دولت در بخش اقتصادی، مطرح کرد: «یکی از دلایل عدم موفقیت هم نگاه غلط تیم اقتصادی دولت به مسئله کنترل و جهتدهی به نقدینگی است. تضعیف نقدینگی قطعا به رکود اقتصادی می انجامد و به نظرم دولت در کنترل تورم و معیشت مردم ضعیف عمل کرده است. در حوزههای مختلف میتوان به دولت نمره قبولی داد ولی در ساختار اقتصادی و به ویژه معیشتی متاسفانه نمره دولت قابل قبول نیست. امیدواریم در سالهای پیشرو این نقیصه جدی را برطرف کند.»
عنابستانی در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه باتوجه به اینکه این دولت یک اعتراض را هم به خود دیده است، در زمینه اجتماعی چه عملکردی داشته است، به دیده بان ایران گفت: «من معتقدم بخش زیادی از مسائل اجتماعی ما تحت تاثیر مسائل اقتصادی شکل میگیرد. یعنی اگر دچار افزایش آمار طلاق، کودکان خیابانی، افزایش اعتیاد و باقی ناهنجاریهای اجتماعی هستیم، بخش عمده آن به ساختارهای اقتصادی ما برمیگردد. دولت نمیتواند در حوزه اجتماعی سیاست مجزایی از حوزه اقتصادی اتخاذ کند و حتما باید زندگی روزمره مردم را در جهت اشتغال و تامین کالاهای اساسی را برطرف کنیم و بعد بتوانیم از سیاست کلان اجتماعی و کنترل ناهنجاریهای اجتماعی سخن بگوییم. اکنون باید اولویت اول دولت کنترل تورم و رسیدگی به وضعیت معیشتی مردم باشد. متاسفانه جمعیت زیر خط ما بالای 20 میلیون نفر شده و این زنگ خطری است که میتواند آسیبهای شدید اجتماعی بعدی را به همراه داشته باشد.»
این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه اگر اولویت باید مسائل اقتصادی باشد، چرا مجلس اصرار بر تدوین و تصویب لایحه حجاب و عفاف دارد، گفت: «منافاتی باهم ندارند. اینکه ما بحث عفاف و حجاب را قاعدهمند کنیم، به معنای غفلت از اولویت اول خودمان یعنی معیشت مردم نیست. قاعدهمند کردن هنجارهای مختلف زندگی مردم از جمله حجاب به نفع همه است.»
منبع: سایت دیدهبان ایران