فعال سیاسی اصولگرا: در حال رقمزدن انتخاباتی بدتر از سال۹۸ هستند / یک جریانی اساسا نمی خواهد انتخاباتی در کشور جریان داشته باشد
محمدمهاجری فعال سیاسی اصولگرا گفت: برداشت من این است که آنچه با عنوان پیشثبتنام میگوید در واقع پیشردصلاحیت است. به نظر من تصمیمسازان در حال رقمزدن انتخاباتی حتی بدتر از آنچه در سال۹۸ دیدیم، هستند.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ با اجراییشدن اصلاح قانون انتخابات نامزدهای انتخاباتی باید از شانزدهم مرداد به مدت یکهفته ثبتنام اولیه خود را انجام دهند. برخی نسبت به این شرایط جدید انتقاد دارند که چنین کاری باعث میشود گروههای سیاسی نتوانند برنامههای انتخاباتی خود را به درستی پیش ببرند. در مقابل هم برخی باور دارند که با این شیوه جدید شورای نگهبان فرصت بیشتری برای بررسی صلاحیتها خواهد داشت.
محمد مهاجری، تحلیلگر مسائل سیاسی و فعال سیاسی اصولگرا رباره این موضوع گفت: «اگر دقت کرده باشید، اصلاح قانون انتخابات بسیار با عجله انجام شد و میتوانست دقیقتر و جامعتر باشد. حتی آقای کدخدایی، سخنگوی پیشین شورای نگهبان هم گفت ما انتظار داشتیم اصلاحات بیشتری در اصلاح قانون انتخابات رخ میداد اما کار کمی انجام شد.
بخش هایی از گفت و گوی مهاجری را در ادامه می خوانید:
برداشت من این است که آنچه با عنوان پیشثبتنام میگوید در واقع پیشردصلاحیت است. به این معنی که میخواهند جبهههای سیاسی زودتر نیروهایشان را وارد انتخابات کنند تا آن کسانی که اهل خالصسازی هستند، اسناد و مدارک لازم را برای ردصلاحیت جمعآوری کنند.
وقتی فرصت زیادی تا انتخابات وجود داشته باشد، میشود برای برهمزدن بازی طرف، مقابل اقداماتی صورت گیرد. در اصلاح قانون انتخابات دست شورای نگهبان بازتر از قبل شده است که این شیوه برای ورود نامزدهای متعدد جناحهای سیاسی مناسب نیست.
یک اتفاق مثبتی که میشد در اصلاح قانون انتخابات انجام شود، متناسبسازی بود که مثلا پنجدرصد به صورت بالقوه این امکان وجود داشت که افراد امیدی به راهیابی به مجلس داشته باشند که آن هم حذف شد.
به نظر من تصمیمسازان در حال رقمزدن انتخاباتی حتی بدتر از آنچه در سال۹۸ دیدیم، هستند. اصلاح قانون انتخابات در مسیر ضدمشارکت در حرکت است و برخلاف نظر رهبری که فرمودند باید مشارکت حداکثری باشد، مسیر مشارکت را به سمت حداقلی سوق میدهد.
با توجه به فضای سردی که در جامعه درباره انتخابات وجود دارد، مجلس، شورای نگهبان و وزارت کشور باید ناز مردم را میکشیدند اما گویا میخواهند مشارکتی حداقلی رقم بخورد.
یک جریان سیاسی که به نوعی مافیای قدرت است دنبال این است که مجلسی کاملا مطیع در انتخابات امسال ایجاد شود و فقط درصد خاصی که کاملا حامی دولت هستند، وارد مجلس شوند و بعضا از امکانات دولت هم در جهت اهداف خود استفاده میکنند.
به هر حال یک فعال سیاسی هیچ وقت ناامید نمیشود و حتی اگر ۱۰دصد هم امید به ایجاد گشایشی داشته باشد، سعی میکند راهحل بدهد و امیدوارانه به عرصه نگاه کند اما در عین امیدواری نمیشود نادیده گرفت که یک جریان خاص میخواهد اساسا دیگر انتخاباتی در کشور وجود نداشته باشد.