«پام» علیه «جمنا»
«پایداری»، «احمدینژاد»یها و «موتلفه» به صورت مستقل به انتخابات میآیند
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، روزنامه اعتماد نوشت: گردونه اتفاقات سیاسی به نفع حسن روحانی میچرخد؛ از پاسخ قاطع به آشتی ملی و اصلاحطلبانی که باید از او حمایت کنند تا کاندیداتوری بقایی و از تکرویهای انتخاباتی جلیلی تا اعتراض حزب موتلفه و پایداری به «جمنا» باعث شده تا شیخ دیپلمات در هلهله انتخاباتی این روزها خیال آسوده، سکوت معنادارش را ادامه دهد. سکوتی که شاید نشاندهنده آن است که رییس دولت مستقر نگرانیای بابت عدم تکرار پیروزیاش ندارد. چه آنکه اصولگرایان، این منتقدان دولتهای غیر وابسته به خود با وجود پشت پای علنی به مکانیزمهای سنتی انتخاب کاندیدا و تاسیس لوییجرگهای با عنوان جبهه مردمی نیروهای انقلاب مشهور به جمنا همچنان گرفتار سردرگمی سیاسیاند و مشخص نیست چگونه میتوانند مطالبات و توقعات رنگ و وارنگ گروههای متعدد خود را، یکی کنند و به ائتلافی حتی موقت برای رقابت با روحانی برسند.
گرههای کور افتاده بر کلاف سیاسی اصولگرایان را میشود به راحتی از رفتارها و مواضع متضاد و ناهمگون اصولگرایان دید؛ جایی که حزب موتلفه، پرسابقهترین حزب جناح راست که برخلاف همیشه تصمیم گرفته تا با کاندیدای حزبیاش پا به میدان انتخابات بگذارد و از فرصت تبلیغات انتخاباتی تلویزیونی برای معرفی دوباره خودش به افکار عمومی بهره ببرد تا جبهه پایداری که همچون انتخابات گذشته و با ادله و ادعای اصولگرایی ناب، خرجش را از سفره اکثریت نسبی اصولگرایان جدا کرده و تا بیاعتنایی مطلق احمدینژادیها به کنشهای درون جبهه اصولگرایی، همه و همه نشاندهنده آن است که بخیه کردن اهداف و مقاصد همه این گروهها به این راحتیها میسر نیست. اگر تا چندی قبل رسانههای مشهور جناح راست ماموریت یافتند تا با همه توان خود «جمنا» را به عنوان اتاق فکر و مرکز جدید فرماندهی اصولگرایان غالب و قالب کنند حالا با مخالفتهای تند موتلفه و بیاعتنایی احمدینژادیها و اعتراضهای پایداری باید دست و پنجه نرم کنند و فرمولی برای عبور از پیچ تند بحرانهایشان بیابند.
پایداری، احمدینژادیها و موتلفه در حال حاضر جدیترین مخالفان «جمنا» هستند. موتلفهایها معتقدند که مصطفی میرسلیم در میان اسامی مطرح شده از سوی اصولگرایان، کاندیدای اصلح است. کاندیدای اصلح پایداری هم که با «اصلح»های دیگر اصولگرایان از موتلفه متفاوت است و احمدینژادیها هم که بیتردید در این میان و میانه، برنامه خودشان را دارند. همین است که نمایندگان و مدیران این گروههای اصولگرا در دو روز گذشته تمام قد از «جمنا» انتقاد کردند تا بنای نصف و نیمه انتخاباتی اصولگرایان، ساخته نشده فرو بریزد. شاهد مثال این مدعی اظهارات تند و تیز مصطفی میرسلیم و اسدالله بادامچیان از اعضای ارشد حزب موتلفه است. میرسلیم که جمنا را قانونی ندانست و اعلام کرد، کنارهگیری نمیکند. اسدالله بادامچیان هم روز گذشته در گفتوگو با خبرآنلاین تلویحا رسما اعلام کرده موتلفه قصد کنارهگیری به نفع هیچ یک از کاندیداهای اصولگرا را ندارد: «کارمان در موتلفه مشخص است و ما نامزد مشخص داریم. آقای مهندس سیدمصطفی میرسلیم هستند و این امید را هم داریم که همه اصولگرایان در جدول شاخصها، به نامزد ما که فرد صالحی است و سوابقش حاکی از سادهزیستی، پاکی و سلامت است و از تجربیات، تخصص و دانش کافی برخوردار است، برسند.»
اما جواد آرینمنش از اعضای حزب موتلفه با صراحت بیشتری درباره جمنا سخن گفته و به آنها اعتراض کرده که مگر میشود موتلفه با سابقه ٥٠ ساله را برای یک جبهه تازه تولد نادیده گرفت: «اگر اینگونه باشد که عدهای در جمنا با تمامیتخواهی بخواهند این مجموعه را اداره کنند و خرد جمعی حاکم نباشد و افرادی در پشت صحنه بخواهند هدایت مجموعه را عهدهدار باشند، آنچه حاصل میشود نتیجه مورد نظر نخواهد بود.» از سوی دیگر پایداریها هم که از روز اول با جمنا موافق نبودند همچنان نسبت به رفتارهای اصولگرایان اعتراض دارند و تا جایی که مرتضی آقاتهرانی، دبیرکل جبهه پایداری در توییتی و در اعتراض به ادله اصولگرایان به آنها نوشت: «میگویند اصلح رای نمیآورد. اما از کجا میدانند که رای نمیآورد؟ اگر رای نمیآورد باید برایش رای درست کنیم؛ باید اصلح را پیدایش کرد و با سلام و صلوات آوردش وسط و بعد هم برایش رای درست کرد.» شواهد و قراین موجود حاکی از آن است که اصولگرایان با وجود درسهایی که از عدم موفقیت در دو انتخابات سابق گرفتهاند اما همچنان برای پر کردن شکافها و انشقاقهای خود به نسخههای جامعتری نیاز دارند. نسخهای که شاید آیتالله مکارمشیرازی روز گذشته در دیدار جمعی از اعضای ارشد موتلفه از آن رونمایی کرد: «اگر تمام اصولگرایان یک نفر را معرفی کردند امیدی به نتیجه انتخابات هست اما اگر کاندیداهای متعددی معرفی کنند، مطمئن باشید که در شرایط فعلی موفقیتی حاصل نخواهد شد.» اما با توجه به شرایط موجود آیا راستگرایان سیاسی ایران میتوانند یک نفر را برای رقابت با روحانی معرفی کنند؟